.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 15:38

AMA SX 2017, 4ος αγώνας Phoenix

 

Tomac και Hill οι νικητές!

 

 

Στην πίστα με την μακρύτερη ευθεία στο πρωτάθλημα (σχεδόν 120 μ.) και μπροστά σε ένα κοινό που ξεπέρασε τους 54.000 θεατές, στο στάδιο του πανεπιστημίου του Phoenix, πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας για το αμερικάνικο πρωτάθλημα SX, με τον Eli Tomac, της Monster Energy Kawasaki, να παίρνει την πρώτη του νίκη για τη σεζόν. Στους Πράσινους η νίκη και στα SX250, με τον Justin Hill να παίρνει τη δεύτερη σερί του νίκη.

450SX


Με τις ταχύτητες να φτάνουν τα 100 χλμ./ώρα ο Tomac ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να στρίψει πρώτος παίρνοντας και το σχετικό βραβείο (Holeshot). Πίσω του βρέθηκε ο Justin Brayton της Smartop/MotoConcepts Racing Honda, με τον εργοστασιακό αναβάτη της Team Red Bull KTM Factory Racing και περσινό πρωταθλητή, Ryan Dungey, να παλεύει σε αυτό το σημείο και τελικά να αφήνει τον Cole Seely της Honda HRC να περάσει μπροστά.

Στην κορυφή ο Tomac και μην έχοντας κάποιον να τον απειλήσει άρχιζε να χτίζει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του μέσα σε μόλις δύο γύρους. Πίσω τα πράγματα είχαν σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τους Seely, Brayton και Dungey να παλεύουν για τις υπόλοιπες θέσεις του πόντιουμ. Σε αυτό το παιχνίδι μπήκε σιγά-σιγά και ο μεγάλος Chad Reed (Yamaha) ο οποίος στο τέλος κατάφερε να τους περάσει και τους τρεις και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ακολουθούμενος από τον Dungey. Με τον αναβάτη της KTM ο Reed είχε και την πιο ενδιαφέρουσα μάχη του αγώνα. Μπροστά ο Tomac πήρε την καρό σημαία, 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Reed, έχοντας παράλληλα κόψει σημαντικά τον ρυθμό του στους τελευταίους γύρους.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Tomac έπειτα από 11 αγώνες και η 5η της καριέρας του. Είναι πολύ σημαντικό που ο Tomac βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του, καθώς μετά τον τραυματισμό του Roczen όσοι περισσότεροι αναβάτες μπορούν να διεκδηκ Το βάθρο του Reed ήταν το 131ο στην μεγάλη καριέρα του, το οποίο αποτελεί και σχετικό ρεκόρ στην κατηγορία. Για τον Dungey αυτό ήταν το 92 πόντιουμ στην καριέρα του.

450SX- Αγώνας
Θέση – Αναβάτης – Κατασκευαστής
1. Eli Tomac, Kawasaki
2. Chad Reed, Yamaha
3. Ryan Dungey, KTM
4. Cole Seely, Honda
5. Davi Millsaps, KTM
6. Justin Brayton, Honda
7. Blake Baggett, KTM
8. Cooper Webb, Yamaha
9. Marvin Musquin, KTM
10. Jason Anderson, Husqvarna

450SX- Βαθμολογία Πρωταθλήματος
Θέση – Αναβάτης – Κατασκευαστής-Βαθμοί
1. Ryan Dungey, KTM - 89
2. Marvin Musquin, KTM - 74
3. Cole Seely, Honda - 69
4. Eli Tomac, Kawasaki - 69
5. Davi Millsaps, KTM - 55
6. Ken Roczen, Honda - 51
7. Chad Reed, Yamaha - 49
8. Jason Anderson, Husqvarna - 47
9. Josh Grant, Kawasaki - 46
10. Cooper Webb, Yamaha - 44

250SX Western


Στη μικρή κατηγορία ο Austin Forkner της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki ήταν ο αναβάτης που πήρε την πρώτη στροφή, κάτι που μάλιστα κάνει για δεύτερο σερί αγώνα. Πίσω του οι Jimmy Decotis (GEICO Honda), Justin Hill και Shane McElrath (Troy Lee Designs/Red Bull/KTM), με τους δύο τελευταίους να περνούν στη συνέχεια τον Decotis.

Ο McElrath έδωσε τέλος και στην πρωτοπορία του Forkner, τρεις γύρους μετά καταφέρνοντας παράλληλα να φτιάξει και μια σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Hill, από την άλλη, περίμενε πίσω από τον Forkner, τον οποίο και πέρασε στον 6ο γύρο, όταν βρήκε και την κατάλληλη ευκαιρία. Έπειτα ακολούθησαν οι προσπεράσεις σε αργότερους αναβάτες με την διαφορά μεταξύ του πρωτοπόρου McElrath και του Hill να μειώνεται σε απόσταση μάχης, η οποία έλαβε μέρος δύο γύρους πριν το τέλος με τον Hill να περνά μπροστά και να διατηρεί μια μικρή διαφορά μέχρι το τέλος!

Αυτή ήταν η 5η νίκη στην καριέρα του Hill και η 250η νίκη στον θεσμό (SX και ΜΧ) για την ομάδα της Kawasaki!

Επόμενος αγώνας στις 4 Φεβρουαρίου, στο Oakland Alameda County Coliseum στο Oakland της California.

250SX- Αγώνας
Θέση – Αναβάτης – Κατασκευαστής
1. Justin Hill, Kawasaki
2. Shane McElrath, N.C., KTM
3. Austin Forkner, Kawasaki
4. Aaron Plessinger, Yamaha
5. Martin Davalos, Husqvarna
6. Reardon, Menifee, Yamaha
7. Josh Hansen, Elbert, Husqvarna
8. Jimmy Decotis, Honda
9. Phil Nicoletti, Suzuki
10. Cole Martinez, Yamaha

250SX- Βαθμολογία Πρωταθλήματος
Θέση – Αναβάτης – Κατασκευαστής-Βαθμοί
1. Shane McElrath, KTM - 92
2. Justin Hill, Kawasaki - 88
3. Aaron Plessinger, Yamaha - 82
4. Martin Davalos, Husqvarna - 70
5. Austin Forkner, Kawasaki - 67
6. Jimmy Decotis, Honda - 55
7. Dan Reardon, Yamaha - 47
8. Jeremy Martin, Honda - 40
9. Phil Nicoletti, Suzuki - 38
10. Josh Hansen, Husqvarna - 37

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 15:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017: Sepang Test, 3η μέρα WSBK 2017- Δοκιμαστικά Jerez -2η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon