.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 15:55

Η Zongshen για πρώτη φορά στο Rally Dakar!

 

Με πέντε Zongshen Cyclone 450

 

H κινέζικη Zongshen θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Rally Dakar, στην έκδοση του 2017, με δυο έμπειρους Ευρωπαίους αναβάτες και τρεις rookies Κινέζους, όλοι καβάλα στη νέα Zongshen Cyclone 450 Rally που παρουσιάστηκε στην EICMA 2016.

Team manager και πλέον έμπειρος αναβάτης από τους 5 θα είναι ο Γάλλος Willy Jobard που έχει στο ζωνάρι του 7 συμμετοχές στο Dakar, με καλύτερο τερματισμό μια 40η θέση το 2001. Τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν το 2010, όπου και εγκατέλειψε την 3η μέρα –είναι λίγο σκουριασμένος είναι η αλήθεια. Δική του πάντως ιδέα ήταν η συμμετοχή στο Dakar με Κινέζο κατασκευαστή, το κυνήγησε και το κατάφερε με τη βοήθεια της Zongshen.

Ο δεύτερος Ευρωπαίος αναβάτης δίπλα στον Jobard θα είναι ο επίσης Γάλλος Thierry Bethys, με 5 συμμετοχές στο Dakar, και σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από τον Jobard, καθώς η καλύτερη επίδοση του είναι μια 8η θέση (!) το 2007. Και αυτός πάντως είναι λίγο… σκουριασμένος, καθώς τελευταία φορά που συμμετείχε στον αγώνα ήταν το 2012.

Οι τρεις Κινέζοι αναβάτες είναι ο… ηθοποιός και τραγουδιστής Jen Richie, ο Zhang Min και ο Zhao Hongyi. Και οι τρεις έχουν αρκετούς αγώνες στο παλμαρέ τους, ΜΟΝΟ όμως στην Κίνα. Και οι τρεις έχουν συμμετάσχει στους 2 μεγαλύτερους αγώνες της πατρίδας τους, το Taklimakan και το Grand China Rally.

Για όσους δεν γνωρίζουν το μέγεθος της Zongshen να πούμε μόνο πως πρόκειται για έναν γίγαντα της βιομηχανίας, καθώς πουλάει 2 εκατομμύρια δίκυκλα και 5 εκατομμύρια κινητήρες σε ετήσια βάση!

Το Cyclone 450 Rally bike σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, με συνεργασία Zongshen – Willy Jobard. Από ότι καταλαβαίνουμε βλέποντας τις φωτογραφίες, αλλά και από τα λεγόμενα του Jobard, χρησιμοποιεί κινητήρα Husqvarna 450 παλαιάς κοπής, διαθέτει ένα απίθανο πλαίσιο χωροδικτύωμα, ζυγίζει 130 κιλά, και φέρει 30 λίτρα καυσίμου. Το design της είναι καλαίσθητο, ενώ στόχος των Κινέζων -και φυσικά του Jobard- είναι πρώτα από όλα ο τερματισμός.

Φωτογραφίες

Βιντεο

Δείτε πρώτα ένα βίντεο για το Dakar Project της Zongshen.

Και κατόπιν ένα βίντεο για το Cyclone 450 και την προετοιμασία για το Dakar.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 15:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon