.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 10:21

MotoGP Valencia Test – Πρώτη μέρα, 15/11/2016

 

Εκπληκτικός Vinales, άμεση προσαρμογή Lorenzo!

 

Η 1η μέρα του διήμερου MotoGP Test της Valencia τελείωσε, με τον Maverick Vinales να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο, στην πρώτη κιόλας επαφή του με την εργοστασιακή M1! Δεύτερος ήταν ο 2ος ταχύτερος Valentino Rossi, ενώ άμεση ήταν η προσαρμογή του 3ου ταχύτερου Jorge Lorenzo με τη μοτοσυκλέτα της Ducati.

Η 15η Νοεμβρίου 2016 ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την επόμενη σεζόν του MotoGP, καθώς για πρώτη φορά είδαμε συγκριτικούς χρόνους, και παράλληλα «κούμπωσαν» οι μεταγραφές του 2017 στις νέες τους μοτοσυκλέτες σε περιβάλλον πίστας, αρχίζοντας την προσαρμογή σε νέα δεδομένα.

valencia day1 31

Οι πιο τρανταχτές μεταγραφές ήταν του Jorge Lorenzo στην Ducati, του Andrea Iannone στη Suzuki, των Bradley Smith & Pol Espargaro στην ΚΤΜ, του Aleix Espargaro στην Aprilia, και των Alvaro Bautista & Karel Abraham στην Aspar (Ducati).

valencia day1 29

Τέσσερις rookies έκαναν την πρώτη είσοδο τους στη μεγάλη κατηγορία, προερχόμενοι από το Πρωτάθλημα Moto2: Oι Johann Zarco & Jonas Folger στην Tech 3 Yamaha, ο Alex Rins στη Suzuki και ο Sam Lowes στην Aprilia. Από τους παραπάνω, μόνο ο Lowes είχε κάνει ξανά δοκιμές με την ομάδα του.

Ο Eugene Laverty μεταπήδησε από την ομάδα του Aspar στην ομάδα της Aprilia ως αναβάτης εξέλιξης, ενώ στον αγωνιστικό χώρο αναμένουμε να τον δούμε να συμμετέχει στο WSBK του 2017. Όμως και ο αναβάτης του Moto3 Francesco Bagnaia οδήγησε ένα Aspar Ducati ως «δωράκι» για τις 2 νίκες του με την ομάδα του Aspar στο Moto3.

O Danilo Petrucci επέστρεψε στην Ιταλία για οικογενειακούς λόγους, και αντικαταστάθηκε για το τεστ από τον Michele Pirro.

Τι έγινε στην 1η μέρα του τεστ

valencia day1 3

Στους χρόνους τώρα, μέχρι τα μισά της μέρας ο Valentino Rossi είχε τον ταχύτερο χρόνο, για να χάσει όμως κατόπιν την πρωτοπορία από τον ομόσταυλο του, Maverick Vinales, ο οποίος και ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της 1ης μέρας!

valencia day1 24

Σημειώστε πως ο Vinales οδήγησε ΜΟΝΟ τη Yamaha του 2016, ενώ ο Rossi δοκίμασε και τη μοτσυκλέτα του 2017, δηλώνοντας πως δεν ενθουσιάστηκε από τον νέο κινητήρα.

valencia day1 19

Πτώσεις δίχως τραυματισμό είχαν οι Rossi, Pol Espargaro, Crutchlow, Iannone, Tsuda, Lowes και Laverty.

valencia day1 2

Ο Πρωταθλητής του 2016 Marc Marquez δοκίμασε αμφότερες τις μοτοσυκλέτες της Honda (2016 & 2017), με τον κινητήρα της νέας μοτοσυκλέτας να είναι όπως φαίνεται Big-Bang ανάφλεξης. Το τέλος της ημέρας τον βρήκε με τον 4ο ταχύτερο χρόνο.

valencia day1 28

Ο Jorge Lorenzo ξεκίνησε επιφυλακτικά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της Ducati, και στην αρχή βρισκόταν εκτός δεκάδας στους χρόνους. Όμως στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό, για να πετύχει τον 3ο ταχύτερο χρόνο της ημέρας, με τη μοτοσυκλέτα του 2016. Ο 2ος αναβάτης της εργοστασιακής Ducati, Andrea Dovizioso συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα στους ταχύτερους χρόνους, ενώ δοκίμασε και τη μοτοσυκλέτα του 2017.

valencia day1 21

Στο στρατόπεδο της Suzuki, ο Andrea Iannone ήταν ο ταχύτερος εκ των 2 αναβατών της νέας σύνθεσης, πετυχαίνοντας τον 7ο ταχύτερο χρόνο της μέρας, με τον rookie Alex Rins να έχει δύσκολη προσαρμογή, καθώς βρέθηκε 21ος.

valencia day1 7

Η νέα ομάδα της ΚΤΜ υποδέχθηκε για πρώτη φορά τους εργοστασιακούς πιλότους του 2017, με τον Pol Espargaro να βρίσκεται 19ος και με τον Bradley Smith να ακολουθεί από κοντά στην 20η θέση –δύσκολη κατά πώς φαίνεται προσαρμογή και για τους 2.

valencia day1 17

Αντίστοιχα, στην ομάδα της Aprilia, εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Aleix Espargaro, στην 14η θέση, ενώ ο Sam Lowes ήταν 24ος.

valencia day1 10

Στην Tech3, άριστα τα πήγαν οι προερχόμενοι από το Moto2 Folger & Zarco, καθώς στην πρώτη τους επαφή πέτυχαν τον 16ο και 17ο χρόνο αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΕΡΑΣ.

Το τεστ συνεχίζεται στις 16/11/2016.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 10:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon