Όπως ξέρουμε πολύ καλά, MotoGP και F1 τελούν υπό την διεύθυνση της Liberty Media, της αμερικανικής εταιρείας στην οποία αποδίδεται και η μεγάλη επιστροφή της Formula 1 στην υψηλή δημοφιλία, τα τελευταία χρόνια. Κατά καιρούς έχει συζητηθεί, αν και κατά πόσο θα ήταν δυνατόν, να συνυπάρξουν τα μονοθέσια της Formula 1, με τις μοτοσυκλέτες του MotoGP, το ίδιο Σαββατοκύριακο στην ίδια πίστα. Αν και τα εμπόδια είναι αρκετά, η Liberty Media δεν εγκαταλείπει την ιδέα, καθώς οι ευκαιρίες προβολής μίας τέτοιας εκδήλωσης θα ήταν τεράστιες.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών από τα διεθνή μέσα, η Liberty Media εξετάζει την διεξαγωγή εκδήλωσης επίδειξης των μοτοσυκλετών MotoGP, στην πίστα του Texas, κατά το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου, όταν και έχει προγραμματιστεί το GP Αμερικής της Formula 1. Η ιδέα είναι ότι οι μοτοσυκλέτες του MotoGP θα κάνουν μερικούς γύρους στην πίστα, ως ένα επιπλέον θέαμα στα μάτια των εκατοντάδων χιλιάδων θεατών που αναμένονται για το Grand Prix της Formula 1.
Ωστόσο, αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με το Grand Prix Αυστραλίας, για το MotoGP, άρα αυτό θα σημάνει αυτόματα ότι οι αθλητές δεν θα μπορέσουν να δώσουν το παρόν. Αυτό και μόνο αυτό το γεγονός θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει η ιδέα, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποψήφιοι για να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες είναι οι δοκιμαστές αλλά και παλαίμαχοι αναβάτες. Ειδικά το τελευταίο, θα μπορούσε να είναι πολύ ενδιαφέρον.
Ο απώτερος σκοπός είναι η αύξηση της δημοφιλίας του MotoGP στην Αμερική, καθώς πέρα από την εθνικότητα της εταιρείας προώθησης, το MotoGP δεν έχει κάποια πολύ ισχυρή σύνδεση με τις ΗΠΑ. Επί σειρά ετών, μόνο το GP στο Texas φέρνει τις μοτοσυκλέτες στην χώρα. Το ιδανικό, όπως συζητιέται στα διεθνή ρεπορτάζ, θα ήταν πιθανόν η φιλοξενία δύο Grand Prix στην ίδια πίστα, στις ίδιες ημερομηνίες: Την Formula 1 και το MotoGP, ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα με πολύ μεγάλα προσδοκώμενα κέρδη, χρηματικά και μη. Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση, είναι πολλά που πρέπει να λυθούν: Από τα χωροταξικά μέχρι και τα ζητήματα ασφαλείας της πίστας.
Εννοείται, φυσικά, ότι ένας ταυτόχρονος αγώνας αποκλείεται με βάση όσα ξέρουμε για την ασφάλεια εντός πίστας τώρα – εκτός, αν προκύψει κάποια απίστευτη ιδέα που τώρα δεν μας έρχεται στο μυαλό και δεν φέρνει κίνδυνο σύγκρουσης του ενός οχήματος με το άλλο.
Μία τέτοια συνάντηση τιτάνων θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι το τελευταίο event στο κλείσιμο και των δύο αγωνιστικών ημερολογίων, ένα event ζωής για όσους το παρακολουθούν με όλα όσα συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Και πάλι, ωστόσο, έχουν να λυθούν ζητήματα συμβατότητας των ημερολογίων των δύο πρωταθλημάτων, Logistics και πολλά άλλα. Η ιδέα υπάρχει, αλλά το άν και πώς θα υλοποιηθεί, δεν μπορούμε να το μάθουμε ακόμα.










