.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 14:06

Παν.Πρωτ. Ταχύτητας 2016, 1ος αγώνας, Τρίπολη

 

Δυνατό ξεκίνημα!

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Bikeit, Κώστας Γκαζής
 
Δυνατές μάχες απόλαυσαν οι θεατές στην Τρίπολη, στον 1ο αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας για το 2016, με αρκετές συμμετοχές στους νέους, μεταγραφές αλλά και μάχες που σήκωσαν τους παρευρισκόμενους κυριολεκτικά στο πόδι. Οι Τάσος Σκυριανόγλου (Open), Νίκος Κορωνάκης (Νέοι), Μάκης Σιφναίος (Racing), Μιχάλης Κουτσουμπός (Supersport) και Σάκης Συνιώρης (Formula Extreme), ήταν οι κερδισμένοι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Open - Κερδίζει ο Σκυριανόγλου


Ο πρώτος αγώνας της ημέρας έγινε από την κατηγορία Open, με τον Τάσο Σκυριανόγλου να ξεκινά από την Pole Position. Πρώτος όμως έστριψε ο Ηλίας Δανάσκος με τον Γιώργο Λιούντρη, τον Σκυριανόγλου και τον Κώστα Φωτιάδη να ακολουθούν.

Σύντομα ο Λιούντρης παίρνει τα ηνία του αγώνα ενώ ο Φωτιάδης σκαρφαλώνει στην 2η θέση, με τους Δανάσκο και Σκυριανόγλου να ακολουθούν κατά πόδας. Ο Σκυριανόγλου πιέζει και ανεβαίνει στην 3η θέση αφήνοντας τον Δανάσκο πίσω του, τον οποίο πλησιάζει ο Σπύρος Δουκέλης.

Μπροστά, ο Σκυριανόγλου έχει φτάσει τον Λιούντρη, ενώ ο Δουκέλης περνάει τον Φωτιάδη - την ίδια ώρα, ο Σκυριανόγλου κάνει την επίθεση του και περνάει αυτός στην 1η θέση.

Αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους, ο Σκυριανόγλου υπερτερεί, ενώ ο Λιούντρης μένει πίσω. Ο Φωτιάδης έχει ανέβει αρκετές θέσεις και βρίσκεται στην 2η θέση, έχοντας πίσω του τον Δανάσκο, τον Δημήτρη Παπαβασιλείου, τον Δουκέλη, τον Λιούντρη, ενώ ακολουθούν οι Γαβριήλ Μιλιατζόγλου, Θανάσης Δρούλιας, Κώστας Δούκας, Μιχάλης Λιαρόπουλος. Ο Σκυριανόγλου παίρνει την νίκη και οι αναβάτες τερματίζουν με την προαναφερόμενη σειρά.

Νέοι - Άπιαστος ο Κορωνάκης


Οι συμμετοχές στην κατηγορία των Νέων αναβατών ήταν σίγουρα η πιο χαρμόσυνη είδηση της ημέρας. Με 11 συμμετοχές εκ των οποίων οι τρεις αναβάτες ήταν με KTM RC 390 και οι 8 με Yamaha R3, το μέλλον των αναβατών, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά.
Την Pole Position είχε ο Νότης Παπαπαύλου με Yamaha ο οποίος είχε αφήσει πίσω του κατά 1'' τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας, Βασίλη Κορωνάκη με KTM RC 390, και τρίτο άλλο ένα KTM, με τον Κυριάκο Λιούτα.

Η εκκίνηση βρήκε τον Κορωνάκη να στρίβει πρώτος και με διαφορά, τον Λιούτα να ακολουθεί και πίσω τους ο Γιώργος Αρβανίτης να προηγείται του Παπαπαύλου και του Δανού Μπαξίσογλου. Σύντομα ο Κορωνάκης έχει χτίσει μία διαφορά ασφαλείας και έχει αφήσει πίσω του τους Λιούτα και Παπαπαύλου, οι οποίοι δείχνουν πως θα περάσουν τους επόμενους γύρους μαζί. Ο Αρβανίτης συνεχίζει να βρίσκεται στην 4η θέση, με τον Χρήστο Δήμου να έχει ανέβει 5ος, ενώ μπροστά, ο Παπαπαύλου έχει αρχίσει και πιέζει σθεναρά τον Λιούτα. Του χώνεται συνεχώς στις στροφές, αλλάζει τις γραμμές του αλλά ο Λιούτας κρατάει καλά την θέση του. Οι δύο αναβάτες μάχονται σχεδόν σε κάθε στροφή, με τον Κορωνάκη να έχει αυξήσει την διαφορά του και να βρίσκεται χαλαρά στην 1η θέση. Πιο πίσω, η Ειρήνη Ρομποτή πέφτει στην Κ1 και εγκαταλείπει τον αγώνα.

Ένα γλίστρημα του Κορωνάκη δίνει την ευκαιρία στους Λιούτα και Παπαπαύλου να τον πλησιάσουν και να γίνουν όλοι ένα γκρουπ, αλλά ο Κορωνάκης ανοίγει πάλι το ρυθμό του και κατακτά την πρώτη καρό σημαία για φέτος. Ο Λιούτας έρχεται άξια δεύτερος και ο Παπαπαύλου συμπληρώνει το βάθρο. Ακολουθούν οι Αρβανίτης, Μπαξίσογλου, Δήμου, Αλή Οσμάν Αλή Σαμπρή, Γιάννης Χάλαρης, Λευτέρης Κυδωνάκης. Ένας άριστος αγώνας με συναγωνισμό, που ευελπιστούμε να συγκεντρώσει περισσότερες συμμετοχές στο μέλλον και να αποτελέσει το σχολείο για τα νέα ταλέντα.

Racing - Νίκη του Σιφναίου


Ο πρωταθλητής του 2015, Άκης Τσώκος, είχε την Pole Position, με τους Μάκη Σιφναίο και Λέανδρο Ντότσικα να καιροφυλακτούν από τις διπλανές θέσεις της εκκίνησης. Ήταν ο Ντότσικας τελικά αυτός που εκκίνησε καλύτερα απ' όλους και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, με τον Σιφναίο να ακολουθεί, και λίγο πιο πίσω τους Γιώργο Κίτσο, Τσώκο και Βασίλη Στάμου. Σύντομα ο Σιφναίος περνάει τον Ντότσικα και βρίσκεται στην 1η θέση, ενώ ο Τσώκος κάνει την επίθεση του και ανεβαίνει 3ος, περνώντας τον Κίτσο, με τον Αντρέα Λεφέβρ να ακολουθεί στην 5η θέση.

Ο Τσώκος δείχνει ιδιαίτερα δυνατός και παρά την απόσταση που τον χωρίζει, μαζεύει την διαφορά και περνάει τον Ντότσικα, ενώ πλέον έχει διαφορά από την 1η θέση που βρίσκεται ο Σιφναίος. Ο Σιφναίος γυρίζει σε γρήγορους χρόνους και αυτός μαζί με τον Τσώκο είναι οι μοναδικοί που κατεβαίνουν κάτω από το λεπτό, γράφοντας χρόνους στο 59''. Ο Λεφέβρ περνάει τον Κίτσο και ανεβαίνει αυτός στην 4η θέση, ενώ μπροστά, ο Σιφναίος συνεχίζει δυνατά κρατώντας την 1η θέση. Ο Τσώκος ροκανίζει την διαφορά και λίγους γύρους πριν το τέλος φτάνει σε απόσταση αναπνοής, αλλά όχι τέτοια που να του επιτρέπει προσπέραση.

Φτάνοντας στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό, ο Σιφναίος συναντάει πιο αργό αναβάτη και αναγκάζεται να κόψει, και εκεί ακριβώς κάνει την επίθεση του ο Τσώκος επιλέγοντας πιο ανοιχτή γραμμή, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να τερματίσουν δίπλα - δίπλα, και τον Σιφναίο να κερδίζει, με διαφορά 0,058''!
Ακολουθούν οι Ντότσικας, Λεφέβρ, Στάμου, Κίτσος, Γιώργος Πορτοκαλάκης, Βασίλης Ρούσης, Γιάννης Καζάκος.

Supersport - Νίκη για Κουτσουμπό


Με τον Αλέξη Παπαγεωργίου να έχει την Pole Position, τον Μιχάλη Κουτσουμπό στην 2η θέση, και τον Θεοφάνη Μίχα στην 3η, στον πρώτο του αγώνα στα Supersport, περιμέναμε δυνατές μάχες. Ο συνήθης ύποπτος Κουτσουμπός πήρε άλλη μία εκκίνηση και έστριψε πρώτος, και οδήγησε αρχικά τον αγώνα με τον Τάσο Σπερελάκη να πετάγεται από την 4η θέση και να φτάνει στην ουρά του.

Μίχας, Παπαγεωργίου, Σταύρος Τριντής και Αριστίδης Γκιζίνος, ακολουθούν, ενώ στο πέρασμα του πρώτου γύρου, ο Παπαγεωργίου περνάει αμέσως στην 3η θέση. Οι τρεις πρώτοι φτιάχνουν μία μικρή διαφορά, ενώ ο Παπαγεωργίου επιτίθεται και περνάει τον Σπερελάκη. Ο Τριντής κάνει το ίδιο στον Μίχα και ανεβαίνει αυτός στην 4η θέση. Σύντομα ο Παπαγεωργίου επιτίθεται στα φρένα της τελευταίας στροφής στον Κουτσουμπό και περνάει στην 1η θέση, με τον Κουτσουμπό να διατηρεί την 2η θέση, παρά την πίεση του Σπερελάκη. Ο Τριντής έχει ανέβει αρκετά και περνάει τον Σπερελάκη και βρίσκεται 3ος, ενώ το γκρουπ των τεσσάρων αναβατών, Παπαγεωργίου, Κουτσουμπού, Τριντή και Σπερελάκη, έχουν αποσπαστεί από τους υπόλοιπους. Ξαφνικά, ο Τριντής μένει πίσω αφού έχει... σφηνώσει ένας κώνος από την πίστα στην καρίνα του (!!!), ο Σπερελάκης περνάει τον Κουτσουμπό και βρίσκεται πίσω από τον Παπαγεωργίου που συνεχίζει στην 1η θέση.

Ο Μίχας ακολουθεί στην 5η θέση, με τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο στην 6η ο οποίος φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αφού μπαίνει και βγαίνει στα πιτς. Παπαγεωργίου, Σπερελάκης, Κουτσουμπός, βρίσκονται πλέον κολλητά, ενώ ο Σπερελάκης κάνει την επίθεση του και περνάει μπροστά. Οδηγεί πλέον τον αγώνα αλλά ο Παπαγεωργίου δεν το βάζει κάτω, επιτίθεται, και περνάει ξανά μπροστά. Λίγο μετά ο Σπερελάκης έχει μία άτυχη στιγμή και ο Κουτσουμπός επιτίθεται, περνάει τον Παπαγεωργίου και βρίσκεται αυτός 1ος, οδηγώντας πλέον τον αγώνα και κερδίζει έτσι τον αγώνα της Τρίπολης. Πίσω του τερματίζει ο Παπαγεωργίου με τον Μίχα να παίρνει το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία, και τους Δημήτρη Παπαγγέλου, Αντρέα Ψυχογιό, Θανάση Βέλλιο, Γιώργο Μανδρώνη, Γιώργο Χάλαρη, να συμπληρώνουν την κατηγορία.

Formula Extreme - 1η νίκη για Συνιώρη


Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς αναμενόταν συναρπαστικός. Λίγο οι μεταγραφές των αναβατών, λίγο οι χρόνοι των χρονομετρημένων, είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα στο οποίο κανείς δεν γνώριζε τι θα γινόταν στον 1ο αγώνα της χρονιάς. Όπως και έγινε καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, αφού ο Σάκης Συνιώρης που είχε την Pole Position ξεκίνησε μόλις 6ος, ενώ την εκκίνηση πήρε ο Χάρης Παρασκευόπουλος, με τον Βασίλη Ευθυμίου να ακολουθεί από κοντά, τον Λευτέρη Πίππο πίσω τους και τον Γιώργο Τσαλίκη να συμπληρώνει την 5άδα.

Γρήγορα ο Πίππος πέρασε στην 2η θέση ενώ ο Συνιώρης, αφού πέρασε τον Τσαλίκη, έφτασε τον Ευθυμίου τον οποίο και πέρασε, και βρέθηκε 3ος βάζοντας στόχο τους Πίππο και Παρασκευόπουλο. Ο Πίππος πλησιάζει τον Παρασκευόπουλο, επιτίθεται και περνάει μπροστά, ενώ ο Συνιώρης έχει πλησιάσει και αυτός αρκετά. Κάνει την κίνηση του και περνάει τον Παρασκευόπουλο και βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ λίγο μετά, βρίσκεται ήδη στην ουρά του Πίππου και αρχίζει να τον πιέζει. Επιτίθεται και τον περνάει, ενώ το τρενάκι των Συνιώρη, Πίππου και Παρασκευόπουλου, είναι πλέον κολλητά ο ένας στον άλλον.

Οι δύο πρώτοι αρχίζουν και φτιάχνουν μία διαφορά, ο Παρασκευόπουλος ακολουθεί, ενώ πίσω του βρίσκεται ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος που έχει περάσει τον Ευθυμίου, ο Τσαλίκης, ο Γιώργος Μαρκεζίνης, ο Σωτήρης Μπεγνής, ο Δημήτρης Πρόϊος, ο Μιχάλης Σπηλιώτης, ο Διονύσης Αχτύπης, και ο Ανδρέας Ψυχογιός, στον δεύτερο αγώνα του για σήμερα.
Συνιώρης και Πίππος κινούνται με απίστευτους ρυθμούς, ο Πίππος χώνεται συνεχώς, αλλά ο Συνιώρης απαντά και κρατάει την 1η θέση. Πηγαίνουν έτσι μέχρι το τέλος του αγώνα, όταν στην τελευταία δεξιά στροφή πριν τον τερματισμό, ο Πίππος κάνει την κίνηση του, χώνεται από την εσωτερική και περνάει μπροστά, αλλά ανοίγει την γραμμή του.

Ο Συνιώρης, κλείνει την γραμμή του και επιταχύνει, και εμφανώς νευριασμένος από αυτή την κίνηση, του βγάζει το αριστερό χέρι, επιταχύνοντας. Οι δύο αναβάτες τερματίζουν μαζί, με τον Συνιώρη ακόμη να κάνει νοήματα, και να κατακτά έτσι την νίκη, με διαφορά μόλις 0.002''! Τρίτος τερματίζει ο Παρασκευόπουλος, ενώ ακολουθούν οι Παναγιωτόπουλος, Ευθυμίου, Τσαλίκης, χωρίς καμία αλλαγή.

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Νέων

Φωτογραφίες Racing

Φωτογραφίες Supersport

Φωτογραφίες Formula Extreme

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 15:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon