.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 12:22

Παναγιώτης Κουζής - Στο παγκόσμιο Motocross!

 

Συμμετέχει στην Γερμανία!

 

 

Αναχώρισε ο Παναγιώτης Κουζής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ

Πραγματοποιώντας τον φετινό του στόχο, ο Έλληνας πολυπρωταθλητής motocross Παναγιώτης Κουζής αναχώρησε σήμερα για την Γερμανία και την πίστα Teutschenthal όπου θα συμμετάσχει στον δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 2015 στην κορυφαία κατηγορία MXGP.
Αφήνοντας πίσω του την πρωτοπορία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην κατηγορία ΜΧ1 και αποφασισμένος να θυσιάσει την διεκδίκηση και πιθανή κατάκτηση ακόμα ενός τίτλου επί ελληνικού εδάφους ο Παναγιώτης Κουζής θα χάσει τους δύο τελευταίους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για να συμμετάσχει στο Γερμανικό και Σουηδικό GP. O ίδιος δήλωσε:"O πρωταρχικός στόχος την φετινή χρονιά ήταν η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP. Δυστυχώς στους αγώνες που έγινα δεκτός στο παγκόσμιο συνέπεσαν και οι τελευταίοι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ. Προσπαθήσαμε με την ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ να βρούμε μια λύση ώστε το ελληνικό πρωτάθλημα να διατηρήσει το κύρος του και να έχουμε συμμετοχή Έλληνα αθλητή στο παγκόσμιο. Δεν βρέθηκε κάποια λύση και έτσι το πανελλήνιο για εμένα τελείωσε στον αγώνα του Πύργου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτή την δύσκολη κατάσταση είχα στήριξη 100% από όλους τους χορηγούς μου"

Το όνειρο ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο στην πίστα Teutschental της Γερμανίας, μια ιστορική κλασική πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με πολλές εναλλαγές υψομέτρου και ποικιλία αλμάτων που θα δοκιμάσουν τα όρια του Έλληνα πρωταθλητή. " Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο κορυφαίος θεσμός του motocross και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να οδηγήσεις στα όρια σου. Η πίστα μπορεί να φαίνεται βατή για το επίπεδο μου όμως κοιτώντας τις συμμετοχές καταλαβαίνει κανείς ότι όταν το επίπεδο είναι τόσο υψηλό, τα πράγματα γίνονται αυτομάτως εξαιρετικά δύσκολα. Στόχος στον πρώτο αγώνα είναι να πιάσω το 100% της απόδοσης μου, να εγκλιματιστώ με τις συνθήκες το γρηγορότερο δυνατόν και να συλλέξω εμπειρίες για τους επόμενους αγώνες" δήλωσε ο Κουζής για την γερμανική πίστα.
Ο δεκατρείς φορές πρωταθλητής Ελλάδας μέσα σε δύο μήνες θα πραγματοποιήσει έξι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP σε Γερμανία, Σουηδία, Λετονία, Τσεχία, Βέλγιο ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του στην Ιταλία στις 23 Αυγούστου.

Στην νέα του αυτή προσπάθεια βρίσκονται στο πλευρό του οι: Αφοί Σαρακάκης A.E.B.M.E/Honda , Vitex, Ηλιόχρωμα, Monster Energy, Drakos Engineering/Athena/GET/Go Pro, KRD/FOX/SPY, Michelin, IGOL, RK Chains/Excel Takasago, motobox.gr Πιπερίγκος, K-Shock, DK Racing, bigballsmx.com, Dark Side Tattoo, t-shirts.gr, mxin.gr, motokouzis.gr, Γιάννης Αθανασίου Herbalife/Team 24.
Λίστα Συμμετοχών Γερμανικού GP
Ζωντανά Αποτελέσματα On Line
Live Stream mxgp-tv.com

Ώρες τηλεοπτικών μεταδόσεων
Ευρώπη
EUROSPORT 2 - LIVE
Κυριακή 21 Ιουνίου – 17:00 CET – MXGP Race 2
MOTORS TV – LIVE
Κυριακή 21 Ιουνίου – 14:00 CET – MXGP Race 1
Κυριακή 21 Ιουνίου – 17:00 CET – MXGP Race 2
Γερμανία
SPORT 1+
Κυριακή 21 Ιουνίου – 14:00 CET – MXGP Race 1 – LIVE
Κυριακή 21 Ιουνίου – 20:25 CET – MX2 Race 2 / MXGP Race 2 – Μαγνητοσκόπηση

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 12:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon