.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 11:44

Απολογισμός ZenOne Racing στις Σέρρες

 

Ατυχία του Σάκη Συνιώρη, με πτώση στον αγώνα

 

Ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο για τον 5ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, στην πίστα των Σερρών. Η μοτοσυκλέτα καλύτερη απο ποτέ, ο Σάκης Συνιώρης κατενθουσιασμένος με την αίσθηση της μοτοσυκλέτας - πριν και κατά τη διάρκεια του τριημέρου.


Το περιστατικό με τη πτώση - ατυχία όπως είπαν οι περισσότεροι φίλοι δεν είναι παρα αυτό ακριβώς που κάνει το σπόρ ξεχωριστό. Ο Σάκης έχοντας τεράστια εμπιστοσύνη τόσο στη μοτοσυκλέτα μας αλλά και στις δυνάμεις του επέλεξε μια πολύ διαφορετική και συνάμα πολύ γρήγορη γραμμή. Ο Χάρης Παρασκευόπουλος έμεινε στη γραμμή του με αποτέλεσμα την επαφή και τελικά την πτώση. Ο αναβάτης δεν είχε ούτε γρατζουνιά και η μοτοσυκλέτα μας με όχι σοβαρές ζημιές.

Τα δοκιμαστικά

Δυστυχώς και σ'αυτό τον αγώνα για λόγους κυρίως οικονομικούς αρκετά παιδιά που τρέχουν με την ομάδα μας δε μπόρεσαν να τρέξουν στον αγώνα. Οπότε μόνο με τη συμμετοχή του Σάκη η ομάδα αφιέρωσε όλο της το χρόνο πάνω στη προσπάθεια της νίκης στη κατηγορία. Ξεκινώντας τη Παρασκευή ασχοληθήκαμε κυρίως με τα νέα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας, να λύσουμε πιθανά προβλήματα μια και ο χρόνος μεταξύ των αγώνων και η προετοιμασία της μοτοσυκλέτας δε μας επέτρεψε να κάνουμε προπόνηση ή δοκιμή. Κάναμε αρκετούς γύρους ώστε να εξοικειωθεί ο ο Σάκης με το αρκετά αλλαγμένο CBR σε σχέση με αυτό που οδήγησε στις προηγούμενες Σέρρες και να το φέρουμε όσο πιο κοντά στις απαιτήσεις του. Ο χρόνος που μας έφερε στη πρώτη θέση της σχάρας εκκίνησης ήρθε μόλις στο δεύτερο γύρο, στα πρώτα χρονομετρημένα. Συγκεκριμένα ο Σάκης γύρισε 1.19.596, χρόνος που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ. Δε μπορώ να επιβεβαιώσω αν είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί στη πίστα με τη νέα άσφαλτο. Αμέσως μετά βγήκε στα πίτ και απο κοινού αποφασίσαμε να μη μπεί ξανά στη πίστα Για το δεύτερο χρονομετρημένο συμφωνήσαμε να χρησιμοποιηθεί για εξομοίωση αγώνα. Έτσι ολοκληρώθηκε το δεύτερο χρονομετρημένο με χρόνους γυρολογίου στο 1.20.0 με τους τελευταίους γύρους στο 1.19.8 & 1.19.9.

 Ο αγώνας

Στον αγώνα ο Σάκης έκανε καλή εκκίνηση με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να τον βρίσκει στη τρίτη θέση της κατάταξης πίσω απο τον Λευτέρη Πίππο και τον Χάρη Παρασκευόπουλο.
Γρήγορα ανέβασε ρυθμό και δύο γύρους μετά με δύο εντυπωσιακές προσπεράσεις βρέθηκε πρώτος. Ακολούθησε ένας καταιγιστικός ρυθμός γυρίζοντας συνεχώς στο 1.19.8 με τον ταχύτερο του γύρο αγώνα να γράφεται στον 5ο γύρο με χρόνο 1.19.725 και συνολικά 6 γύρους στο 1.19. Έως εκείνη τη στιγμή η διαφορά ήταν περίπου στο 1.5 - 1.8 δευτερόλεπτα απο τον δεύτερο Χάρη. Τον 14ο και 15ο γύρο ξεκίνησαν τα ντουμπλαρίσματα αλλά δυστυχώς οι μπλέ σημαίες για άλλη μια φορά έλαμψαν δια της απουσίας τους. Δύο αναβάτες βρέθηκαν στο δρόμο του Σάκη, ένας σε κάθε γύρο και μάλιστα σε ένα απο τα δύσκολα κομμάτια της πίστας για προσπέραση, στις στροφές 13-14-15, με αποτέλεσμα εκείνους τους γύρους να γράψει το χρονόμετρο χρόνους στο 1.20.600, να αποσυντονίσει τον ρυθμό του και να χάσει το πλεονέκτημα της απόστασης απο τον δεύτερο.

Ο Χάρης ήταν πιο τυχερός και όντας λίγο πιο πίσω έκανε τις προσπεράσεις του στην ευθεία. Με την απώλεια του ρυθμού του ο Σάκης λίγο μετά έχασε τη πρώτη θέση στα φρένα της ευθείας και μπήκε αυτός στο κυνήγι για τη πρώτη θέση. Στο γύρο που ακολούθησε ήρθε η επαφή στην έξοδο της κ12 και η πτώση.
Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Χάρη Παρασκευόπουλο και στην ομάδα του για το αποτέλεσμα και τον τίτλο της κατηγορίας. Θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος στον αγώνα των Μεγάρων σε δύο βδομάδες αν και λόγο υποχρεώσεων (ταξίδι - trackday Misano) ίσως ακόμα και η συμμετοχή μας να είναι δύσκολη.

Οι χορηγοί

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω συνεργάτες που στηρίζουν την ομάδα και τον Σάκη.
- Την Dunlop Hellas και το κατάστημα Περιστεράς για την υποστήριξη. 
Χωρίς αυτά τα ελαστικά τέτοιο γυρολόγιο απλά δε γίνεται.
- Την εταιρία του κ. Τζορτζόπουλου με τα εκπληκτικά τακάκια WRP, τον εξόπλισμό αναβάτη IXS, τις μπότες SIDI και τα κράνη SHOEI. Ο αναβάτης αγρατζούνιστος.
- To κατάστημα του κ. Αλεξόπουλου με τα γρανάζια Renthal και τις εξαιρετικές αλυσίδες DID
- Τις αναρτήσεις της Ohlins με τη ακούραστη λειτουργία τους
- Τα συστήματα καταγραφής δεδομένων AIM Electronics
- Τις εξατμίσεις Racetech και προσωπικά τον Πέτρο Παπαγιάννη που μας έφτιαξε κατα παραγγελία τελικό - πάλι σε χρόνο ρεκόρ. 
- Τα γυμναστήρια Yava, που φροντίζουν για τη φυσική κατάσταση του Σάκη Συνιώρη
- Τα εστιατόρια Capricciosa
- Τον Νίκο Μουράτη για τα καπάκια μοτέρ GBRacing που έκαναν τη δουλειά τους, τα Stompgrip, τα κουστούμια Sebimoto καθώς και για δεκάδες άλλα ανταλλακτικά στα οποία μας έχει καλύψει.
- Τον Άκη Γεωργόπουλο με τις ποιοτικότατες ζελατίνες Ermax
- Τις βαφές Μάνος.
- Τις μοναδικές σε αίσθηση μανέτες της TWM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 12:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon