.
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 13:46

Yamaha 50 χρόνια αγώνες - Από το 1961 στο 2011

 


50 χρόνια αγώνες!

 



To 2011 αποτελεί έτος ορόσημο για τη Yamaha καθώς συμπληρώνει 50 χρόνια στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας, Grand Prix. Από την πρώτη κιόλας νικητήρια συμμετοχή στο Grand Prix της Γαλλίας το 1961 έως και σήμερα, η Yamaha αποτελεί πρότυπο, καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων Grand Prix με αμέτρητες νίκες, αφιερωμένες προς τέρψη των πολλών και πιστών οπαδών της. Η Yamaha θα τιμήσει αυτό το μοναδικό επίτευγμα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους με μια σειρά ενεργειών.
Ένα επετειακό λογότυπο κατασκευάστηκε με τα χρώματα της Yamaha και θα χρησιμοποιηθεί αυτή τη σεζόν. Το λογότυπο θα επιδεικνύεται υπερήφανα στο ντεπόζιτο της 2011 YZR-M1, σε όλες τις εργοστασιακές στολές Yamaha Factory Racing Team, στο πιτ των αναβατών Jorge Lorenzo και Ben Spies καθώς και στα φορτηγά της Yamaha Factory Racing.

Πολλές συναρπαστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να επαναφέρουν ζωντανές τις μεγάλες στιγμές της ένδοξης ιστορίας των αγώνων της Yamaha. Μια ειδική επίδειξη για το κοινό και τα μέσα σε όλο τον κόσμο θα λάβει χώρα στο Motegi της Ιαπωνίας, με τις μοτοσυκλέτες σύμβολα πάλι στην πίστα. Οι θρύλοι του σιρκουί για αυτό το μοναδικό event μεταξύ άλλων θα είναι η  YZR-500 του 1974 (OW20), η πρώτη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα 500cc της Yamaha καθώς και η YZR-500 του 1978 (OW35K) χάρη στην οποία ο Kenny Roberts κατέκτησε τρία πρωταθλήματα. Αυτό το μεγάλο γεγονός έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα και στο Assen, επιτρέποντας έτσι και στους Ευρωπαίους οπαδούς της Yamaha να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.
Στον αγώνα Dutch TT στο Assen, οι Jorge Lorenzo και Ben Spies με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τους YZR-M1 θα φορέσουν μια επετειακή στολή, η οποία θα αντικατοπτρίζει τη θρυλική συμμετοχή της Yamaha στο GP.

Hiroyuki Yanagi - Πρόεδρος Yamaha Motor Co.


Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Yamaha Motor Co. Ltd.

"Καθώς μπαίνουμε στην αγωνιστική σεζόν του 2011, η Yamaha θα γιορτάσει την 50η επέτειό της από την έναρξη της πορείας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP. Αυτά τα 50 χρόνια της συνεχούς πρόκλησης για το ανώτατο επίπεδο του αθλήματος, δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν χωρίς την υποστήριξη των οπαδών, των προμηθευτών, των χορηγών και των διοργανωτών μας. Θα ήθελα να επωφεληθώ της ευκαιρίας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους σας για αυτό.  

Η Yamaha Motor Company ξεκίνησε να συμμετέχει στους αγώνες από το έτος της ίδρυσής της, το 1955. Η αγωνιστική μας ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP ξεκίνησε το 1961 όταν συμμετείχαμε στο Γαλλικό GP με αναβάτες τους Taneharu Noguchi και Fumio Ito.

Σε αυτά τα 50 χρόνια η Yamaha έχει γευτεί γλυκές νίκες αλλά και πικρές ήττες, όμως μέσα από όλα αυτά, δεν έχασε ποτέ το «πνεύμα της πρόκλησης» με το οποίο ξεκίνησε. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειές μας απέδωσαν αμέτρητες τεχνολογικές καινοτομίες καθώς και, εξίσου σημαντικό, να μοιραστούμε το Kando* του αγώνα με όλο τον κόσμο.

Είμαστε ευγνώμονες αλλά και υπερήφανοι για μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας όταν την προηγούμενη σεζόν η Yamaha κέρδισε το Triple Crown αναβάτη, ομάδας και κατασκευαστή για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό είναι ένα ακόμη επίτευγμα που δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την στήριξη των οπαδών μας, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται με την εταιρεία. Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι αυτή η κατάκτηση είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι τόσο ζωντανό τώρα όσο ήταν και πριν πέντε δεκαετίες.

Παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες και το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι δύσκολο αυτό τον καιρό, υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας προσπάθειες όπως πάντας, σαν την "Kando Creating Company" που υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε. Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνομωσύνη μου για μια ακόμη φορά, και να ζητήσω την υποστήριξή σας στις προσπάθειες της Yamaha Motor".

*Kando είναι μια ιαπωνική λέξη για την έκφραση της ταυτόχρονης βαθειάς ικανοποίησης και έντονης συγκίνησης που ο άνθρωπος αισθάνεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με μια εμπειρία εξαιρετικής σημασίας.

Shigeto Kitagawa - Πρόεδρος της Yamaha Motor Racing


Senior Manager του τμήματος Motorsports Development Division, Motorcycle Business Operations, και Πρόεδρος της Yamaha Motor Racing Srl

"Είναι τιμή μου να ανακοινώσω πως αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 50η επέτειο της μεγάλης μας πρόκλησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP, που ξεκίνησε το 1961.  
Από τότε έχουμε πράξει με συνέπεια στιγμιότυπα που θα θυμάται για πάντα όλος ο κόσμος, καθώς και μοτοσυκλέτες με τεχνολογία αιχμής, κατευθείαν από τον αγωνιστικό κόσμο για τους πελάτες μας.

Αυτή την αξέχαστη χρονιά, θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνομωσύνη μας σε όλους εκείνους που μας στήριξαν, μας εμπιστεύτηκαν και μας βοήθησαν. Αυτό θα το επιτύχουμε με μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Ξεκινάμε δυναμικά για τα επόμενα 50 χρόνια της αποστολής μας, που δεν είναι άλλη από το να προκαλέσουμε έντονα συναισθήματα, να δημιουργήσουμε νέες τεχνολογίες, και τους μηχανικούς μας να συμβάλλουν στο πολλά υποσχόμενο μέλλον της Yamaha.

Φωτογραφίες

{gallery}agonistiki_kinisi/nea_pagkosmio/2011/motogp/yamaha/50_years/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 11:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Yamaha 50 χρόνια αγώνες – 1955 – Η αρχή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon