.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 13:24

Honda - Συνδέει πεζούς και κινούμενα οχήματα με 5G & V2X τεχνολογία για μείωση ατυχημάτων

Σε μια κίνηση που θυμίζει επιστημονική φαντασία προχωρά η Honda που ξεκίνησε δοκιμές σε συνεργασία με την SoftBank Corp., συνδέοντας πεζούς και παρακείμενα κινούμενα οχήματα μέσω τεχνολογιών 5G και V2X, με τα οχήματα να εντοπίζουν, να προειδοποιούν και να αποφεύγουν τους διαβάτες, ακόμα κι αν δεν έχουν οπτική επαφή μαζί τους!

Χάρη στην ταχύτητα επικοινωνίας που προσφέρει το δίκτυο 5G, και σε συνεργασία με δίκτυο επικοινωνίας V2X (Vehicle to Everything, συνδέοντας δηλαδή οχήματα με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, δηλαδή με άλλα οχήματα, με υποδομές, με πεζούς, κλπ.), Honda & Softbank συνδέουν τα οχήματα με τους πεζούς, για να προειδοποιούν αλλήλους για ενδεχόμενη σύγκρουση, τόσο μέσω καμερών, όσο και με το στίγμα που θα δίνουν οι πεζοί μέσω των smartphones τους!

Οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα στην πίστα δοκιμών της Honda στην πόλη Takasu, στο Hokkaido, με αυτές να εστιάζουν σε τρία σενάρια:

Πρώτο σενάριο - Μείωση συγκρούσεων με πεζούς που είναι ορατοί στο όχημαhonda softbank 5g v2x 2022 00002

Σε συνθήκες όπου το κινούμενο όχημα “βλέπει” τον πεζό, κι όταν η on-board κάμερα του οχήματος (το σύστημα λαμβάνει και τα δεδομένα από οχήματα με κάμερες αναγνώρισης οχημάτων / πεζών / εμποδίων), αναγνωρίζει τον κίνδυνο σύγκρουσης. Έτσι, όταν ο πεζός προσπαθεί να περάσει τον δρόμο μπροστά στο κινούμενο όχμμα, εκείνο στέλνει προειδοποίηση στο smartphone του πεζού μέσω του δικτύου 5G. Έτσι ο πεζός μπορεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο. Φυσικά θα πρέπει να φέρει πάνω του το κινητό του, το οποίο να μην είναι σε σίγαση.

Δεύτερο σενάριο - Μείωση συγκρούσεων με πεζούς που δεν είναι ορατοί στο όχημαhonda softbank 5g v2x 2022 00001

Σε συνθήκες όπου το όχημα δεν μπορεί να αντιληφθεί τον πεζό, όταν για παράδειγμα ο τελευταίος περπατά ανάμεσα σε παρκαρισμένα οχήματα, το όχημα ελέγχει τα υπόλοιπα παρακείμενα smartphones, όπως των άλλων πεζών και των παρακείμενων οχημάτων, μήπως αυτά μπορούν να δουν τον πεζό. Αν σε αυτά “φαίνεται” ο πεζός, τότε το σύστημα προειδοποιεί τόσο τον πεζό που κινδυνεύει, όσο και το όχημα που κινδυνεύει να συγκρουστεί μαζί του.

Αν υπάρχει κάποιο δεύτερο όχημα σε θέση που βλέπει τον πεζό, εκείνο το όχημα με τη σειρά του δίνει το στίγμα του πεζού στα οχήματα που δεν βρίσκονται σε οπτική επαφή μαζί του.

Τρίτο σενάριο - Μείωση συγκρούσεων με πεζούς, με διαμοιρασμό πληροφοριών για περιοχές μη ορατές στα οχήματα

honda softbank 5g v2x 2022 00003

Τα κινούμενα οχήματα στέλνουν πληροφορίες για περιοχές με μειωμένη ορατότητα στο δίκτυο 5G, και ο MEC Server του δικτύου οργανώνει την πληροφορία και ειδοποιεί οχήματα που οδηγούνται στην περιοχή.

Όταν ένα όχημα λάβει την πληροφορία και πλησιάζει σε περιοχή με μειωμένη ορατότητα, ελέγχει τον MEC Server για να εντοπίσει παρακείμενους πεζούς. Αν υπάρχει πεζός στην περιοχή, ο Server προειδοποιεί τόσο τον πεζό όσο και το όχημα.

Αυτές οι αστραπιαίες επικοινωνίες είναι δυνατές χάρη στην ταχύτητα του δικτύου 5G, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν πληροφορίες για περιοχή μειωμένης ορατότητας σε οχήματα που δεν διαθέτουν κάμερες με λειτουργία αναγνώρισης εμποδίων / πεζών, κάτι που θα μειώσει τις συγκρούσεις και τα ατυχήματα και με οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας.

Honda και Softbank στοχεύουν να ολοκληρώσουν τις δοκιμές τους, συνδέοντας το δίκτυο 5G με το δίκτυο V2X μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2022.

Αναμένουμε να δούμε το φιλόδοξο και τεχνολογικά κορυφαίο σχέδιο να εφαρμόζεται σύντομα στην πράξη, περνώντας αρχικά σε αυτοκίνητα παραγωγής, και κατόπιν και στις μοτοσυκλέτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 17:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon