.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 13:20

Triumph Tiger 1200: Με T-Plane στρόφαλο - Τι σημαίνει αυτό;

Στο δεύτερο teaser video της επερχόμενης Tiger 1200, η Triumph αναφέρει πως το νέο μεγάλο Adventure bike της φίρμας θα διαθέτει T-Plane στρόφαλο. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον συγκλονιστικό νεοτερισμό, καθώς ο T-Plane στρόφαλος έχει κάνει την εμφάνιση του από το 2019 στα μοντέλα της Triumph, στους Euro 5 κινητήρες των Tiger 900, και κατόπιν και στο Tiger 850.

Η Triumph αναφέρει πως ο T-Plane στρόφαλος διαθέτει σειρά ανάφλεξης 1-3-2, για πιο έντονο χαρακτήρα με μοναδικό ήχο, καλύτερη πρόσφυση στις χαμηλές στροφές, βελτιωμένη αίσθηση στο χώμα και καλύτερη “σύνδεση” του αναβάτη με τον πίσω τροχό.

triumph tplane 00001

Μιλάμε για έναν στρόφαλο που διαθέτει τα κομβία του πρώτου και του τρίτου κυλίνδρου 180 μοίρες το ένα από το άλλο, με το κομβίο του δευτέρου κυλίνδρου 90 μοίρες από τα άλλα δύο, δημιουργώντας ένα σχήμα που θυμίζει το γράμμα “Τ” -εξού και T-Plane στρόφαλος.

Συνήθως οι τρικύλινδροι εν σειρά κινητήρες έχουν τα κομβία τους κάθε 120 μοίρες, για μια ανάφλεξη κάθε 240 μοίρες. Στον T-Plane στρόφαλο τα διαστήματα ανάφλεξης είναι κάθε 180, 270 και 270 μοίρες.

triumph tiger1200 teaser 00003

Οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως ο T-Plane στρόφαλος δίνει αίσθηση παρόμοια με δικύλινδρου κινητήρα χαμηλά, σε συνδυασμό με πλούσια ροπή και άμεση απόκριση τρικύλινδρου κινητήρα σε μεσαίες και ψηλές στροφές.

Κι επειδή το νέο Tiger 1200 λανσάρεται ως μια πραγματικά ικανή μοτοσυκλέτα για ακραία off-road οδήγηση, ο T-Plane στρόφαλος έρχεται να συμβάλλει σε αυτές τις εκτός δρόμου δυνατότητες της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon