.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023 16:50

Test - KTM 890 SMT (2024)

Το πασπαρτού αλλιώς

Ως πασπαρτού συνήθως περιγράφουμε μοτοσυκλέτες που μπορούν να εξυπηρετήσουν σε πληθώρα καταστάσεων. Το νέο KTM 890 SMT έχει ένα επιπλέον χάρισμα: μπορεί να μπουρλοτιάσει πληθώρα καταστάσεων.

Δοκιμή: Σπύρος Τσαντήλας
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Κατά τη δεκαετία του 2000 το Supermoto ήταν στα ντουζένια του ως δημοφιλέστατο άθλημα - με αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος και στην Ελλάδα - και φυσικά υπήρχαν πολλές ανάλογες μοτοσυκλέτες στην αγορά. Η ΚΤΜ συγκαταλεγόταν μεταξύ των πρωταγωνιστών αυτής της μόδας και εύλογα διεκδικούσε σημαντικό μερίδιο με πολεμικά μονοκύλινδρα και τα δικύλινδρα 950 και 990 SΜ με τον μεγάλο LC8 V2.

Το σωτήριον έτος 2008 και καθώς η μπογιά των supermoto άρχιζε να χάνει τη ζωντάνια της, η ΚΤΜ έφτιαξε μια μοναδική μοτοσυκλέτα που πρωτοτυπούσε συνδυάζοντας γονίδια των Adventure και Supermoto σε ένα εκρηκτικό πακέτο που είχε βαπτιστεί 990 SM-T εκ του Supermoto Touring. Με 115 ίππους και μια δεκαριά χιλιογραμμόμετρα ροπής έμεινε στην αγορά για λίγα χρόνια, ως το 2013, καθώς η ΚΤΜ σταδιακά απομακρύνθηκε από την κατηγορία, μένοντας μόνο με το 690 SMC στη γκάμα των supermoto της.

bikeit ktm 890smt 24 17

Στη νέα εποχή των δικύλινδρων σε σειρά LC8c οι Αυστριακοί αναβιώνουν SMT με τον κινητήρα των 890. Το νέο 890 SMT δε μοιάζει σχεδόν καθόλου στον προκάτοχό του, απεναντίας βασίζει στη σιλουέτα των 890 Adventure μια σύγχρονη ερμηνεία στο θέμα Supermoto και Ταξίδι.

Σχεδιαστικά η νέα μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ δείχνει αρκετά ασυνήθιστη στην πρώτη όψη. Στο μάτι χτυπούν πρώτα οι λευκές αντιθέσεις στο κυρίαρχο μαύρο χρώμα εν μέσω διάσπαρτων πορτοκαλιών ανταυγειών.

Μετά, παρατηρώντας πιο προσεκτικά, το βλέμμα παγιδεύεται από τον μεγάλο όγκο που σχηματίζει το ψυγείο με το ρεζερβουάρ και τα τριγύρω πλαστικά τους κάνοντας αρκετά έντονη αντίθεση με το κενό που μεσολαβεί ως τον "μικρό" μπροστινό τροχό των 17 ιντσών. Στις 890 Adventure η εικόνα δείχνει πιο ομοιογενής με τη μεγάλη ρόδα, ενώ και το ρεζερβουάρ κατεβαίνει αρκετά χαμηλά γεμίζοντας οπτικά τον χώρο. Εδώ ωστόσο και η ρόδα είναι μικρότερη σε διάμετρο και το ρεζερβουάρ είναι μικρότερο τελειώνοντας ψηλότερα στα πλαϊνά του κινητήρα.

Η καρδιά του 890 SMT είναι ο δικύλινδρος LC8c των 889 cc, 105 hp και 10.2 kgm φορεμένος σε ένα πλαίσιο που βασίζεται σε γεωμετρία παραπλήσια με αυτή του 890 Adventure R και προφίλ ακαμψίας ειδικά σχεδιασμένο για τη νέα του χρήση.

bikeit ktm 890smt 24 21

Επενδύεται με αναρτήσεις WP Apex με αρκετή (όχι όμως πλήρη) ρυθμισιμότητα. Μπροστά έχουμε διαχωρισμό υδραυλικών αποσβέσεων με συμπίεση στο ένα καλάμι και επαναφορά στο άλλο, δίχως δυνατότητα αλλαγής της προφόρτισης, ενώ πίσω ένα αμορτισέρ χωρίς μοχλικό με ρυθμίσεις προφόρτισης με απομακρυσμένο χειριστήριο και απόσβεσης επαναφοράς.

Στα ηλεκτρονικά η ΚΤΜ εξοπλίζει το 890 SMT με ένα ικανότατο βασικό πακέτο που περιλαμβάνει Cornering ABS της Bosch με Supermoto Mode καθώς και Cornering Traction Control με 10 επίπεδα ευαισθησίας και επιλογή απενεργοποίησης. Στη μοτοσυκλέτα που δοκιμάσαμε ήταν διαθέσιμα και τα έξτρα συστήματα Quickshifter+, Motor Slip Regulation και Cruise Control στα πλαίσια της Demo Mode - δηλαδή της δυνατότητας να δοκιμάσει κανείς όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά για 1,500 χιλιόμετρα και μετά να επιλέξει ποια από αυτά θα πληρώσει έξτρα.

Διέθετε επίσης την Track mode με τις πιο κοφτερές ρυθμίσεις απόδοσης και απόκρισης, υποστήριξη Launch Control στις εκκινήσεις και φυσικά απενεργοποίηση του Wheelie Control, η οποία ομοίως διατίθεται επιπλέον του βασικού εξοπλισμού.

bikeit ktm 890smt 24 20

Μιλώντας για έξτρα στη μοτοσυκλέτα δοκιμής, σε αυτά συγκαταλέγεται και η εξάτμιση της Akrapovic που φορέθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία (Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ) και φυσικά δεν ανήκει στο στάνταρ πακέτο του 890 SMT.

Η θέση οδήγησης δε μου θυμίζει τόσο το 990 SMT, όπως το θυμάμαι, όσο το 990 SM. Η σέλα είναι μεν δύο επιπέδων μα αρκετά ψηλή για τον αναβάτη στα 860 mm και η εργονομία βάζει το σώμα σε όρθια στάση, με απλωτές γωνίες για τα γόνατα και τιμόνι που μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι θέσεις για να βρει κανείς την ιδανική για τον σωματότυπό του.

Η ΚΤΜ έχει βρει μια γλυκιά ισορροπία μεταξύ τουριστικής άνεσης και πολεμικών διαθέσεων, καθώς με το που θέτεις τον κινητήρα σε λειτουργία και αρχίζεις να τσουλάς με το 890 SMT το πίσω μέρος του μυαλού έχει ήδη ανοίξει μια πορτούλα στην αταξία. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου, αυτός ο κινητήρας φταίει για όλα.

Διότι όλα είναι καλά και όμορφα όταν κινείσαι σε χαλαρό ρυθμό στην κίνηση, μα μόλις βρεις λίγο διαθέσιμο χώρο εμφανίζεται το διαβολάκι της ροπής που σε προτρέπει να ξεχάσεις ευγένειες και καλούς τρόπους για να μαστιγώσεις τη γκαζιέρα.

Ανεξαρτήτως επιλεγμένης ride mode ο LC8c λάμπει με τις γεμάτες μεσαίες του, χαρίζοντας συναρπαστική επιτάχυνση σε κάθε γερό άνοιγμα του γκαζιού και διατηρώντας πάντα την επιλογή να επιστρέψεις σε μεταξένιους ρυθμούς κατά βούληση. Θες υπναλέο ρολάρισμα με μια πάνω στο κιβώτιο; Το έχεις, με γλυκύτατο ψεκασμό και πανεύκολο έλεγχο ακόμη και στις πιο αργές συνθήκες. Σου τη βάρεσε και θες να ξεσπάσεις; Κούρδισε το δεξί χέρι με όποια σχέση και όποια mode κι αν έχεις επιλεγμένη και η ανταπόδοση έρχεται ακαριαία.

bikeit ktm 890smt 24 31

Όπως είδαμε στο δυναμόμετρο της Power House Engineering, το 890 SMT διαθέτει δύο ride modes, Street και Sport, με περίπου ίδιο προφίλ απόδοσης και μέγιστη απόδοση στον τροχό περίπου 95 hp. Οι δύο καμπύλες τους πρακτικά ταυτίζονται στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής τους, ανοίγοντας λίγο ψηλά όπου η Sport βρίσκει λίγο περισσότερο ψωμί, ωστόσο τα μέγιστά τους δεν απέχουν πολύ με πιο αισθητή διαφορά στην απόκριση του γκαζιού παρά στην ποσότητά του.

Η Rain mode είναι αναμενόμενα η πιο ήπια φτάνοντας κοντά στα 80 άλογα, ωστόσο παραμένει εύχρηστη στον δρόμο και ουδόλως βαρετή όπως συμβαίνει συχνά στις πιο αδύναμες χαρτογραφήσεις πολλών μοτοσυκλετών. Έχοντας "ξυρίσει" τις αιχμές στην απόδοση του κινητήρα, είναι σαφώς η φιλικότερη όλων μα παραμένει πανέτοιμη για απολαύσεις στο πρώτο επιθετικό άνοιγμα του γκαζιού.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως η δυναμομέτρηση έγινε με την Akrapovic και όχι με την εργοστασιακή εξάτμιση, οπότε ενδέχεται να υπάρχει κάποια μικρή διαφορά στις επιδόσεις που θα κατέγραφε η μοτοσυκλέτα σε κατάσταση βιτρίνας.

Εξαιρετικά έγραψε και στην κατανάλωση ο δικύλινδρος σε σειρά της ΚΤΜ, με μέση τιμή γύρω στα 5.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στη διάρκεια της δοκιμής.

bikeit ktm 890smt 24 11

Ο συνδυασμός δύο θεωρητικά άσχετων στοχεύσεων στην ίδια μοτοσυκλέτα, δηλαδή η supermoto οδήγηση και ο τουρισμός, σκαρώνει ένα σύνολο εντυπωσιακά πρακτικό. Χάρη στον υπέροχα ρυθμισμένο κινητήρα το 890 SMT μπορεί να κινηθεί απροβλημάτιστα στον ρυθμό χελώνας του αστικού μποτιλιαρίσματος, ανταποκρινόμενο πειθήνια στις εντολές που περνούν μέσα από τη γκαζιέρα και κρατώντας χαμηλούς ρυθμούς χωρίς σκορτσαρίσματα ή άλλες νευρικότητες.

Οι σχετικά ψηλές (για ασφάλτινες) αναρτήσεις με διαδρομές 180 mm καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, διαβάζουν εξαιρετικά τον δρόμο και εξυπηρετούν καλά την άνεση και την προβλεψιμότητα στις αντιδράσεις της μοτοσυκλέτας.

Όταν ο δρόμος ανοίξει η νέα ΚΤΜ ξεδιπλώνει τις πραγματικές της χάρες. Χωρίς κραδασμούς και με τον δικύλινδρο να χασμουριέται στις 5,000 rpm και έκτη στο κιβώτιο το κοντέρ δείχνει ήδη 130 km/h, ενώ ανεβαίνοντας 1,000 στροφές η ένδειξη έχει σκαρφαλώσει στα 150. Δώσ' του άλλες τόσες παραπάνω και έχεις φτάσει στα 175 km/h, με αρκετό περιθώριο ως τα κόκκινα των 9,000 όπου η τελική ταχύτητα θα έχει ξεπεράσει για λίγο τα 200 km/h.

Ο LC8c μπορεί να ταξιδεύει ακούραστα με ταχύτητες μέσα και έξω από τα όρια του Νόμου, καλύπτοντας εύκολα αποστάσεις με την κατανάλωση σε οικονομικότατα επίπεδα για αξιοπρεπή αυτονομία από τα σχεδόν 16 λίτρα καυσίμου που μεταφέρει.

bikeit ktm 890smt 24 23

Το ογκώδες σκηνικό εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ καυσίμου λειτουργεί ευεργετικά για την αεροδυναμική προστασία του αναβάτη, διώχνοντας αρκετόν αέρα μακριά από τα πόδια, μα δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον ανεμοθώρακα. Το εργοστασιακό κομμάτι είναι μάλλον μια μάσκα για τον προβολέα και έχει ως μόνο σύμμαχο τη σέλα που φέρνει το σώμα λίγο πιο "μέσα" στη μοτοσυκλέτα, έτσι καλύπτεται το στέρνο από την αεροδυναμική ροή. Το κεφάλι όμως είναι όλο εκτεθειμένο και, αν επρόκειτο να κάνω μεγάλα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο, οπωσδήποτε θα ψαχνόμουν για μια επέκταση ή μιαν άλλη ζελατίνα που να μην απαιτεί ξάπλωμα στο ρεζερβουάρ για να με καλύψει.

Πέραν αυτού πάντως το 890 SMT δείχνει ωραιότατο για ταξιδιωτική χρήση και τιμά τον άμεσο πρόγονό του σε αυτόν τον τομέα.

Ως supermoto το πραγματικό του ταλέντο αναδεικνύεται ενώπιον στροφών. Άσε πίσω την πόλη, βγες από τον αυτοκινητόδρομο και βρες την καθημερινή σου Νιρβάνα.

Το 890 SMT αισθάνεται και είναι αρκετά ελαφρύ για την κλάση του στα 194 κιλά με όλα τα υγρά γεμισμένα, η ροπάκλα είναι μονίμως διαθέσιμη για να μετατρέψει κάθε βόλτα σε καυτερή πανδαισία, ενώ η ΚΤΜ έχει προσφέρει όλη την παραμετροποίηση που χρειάζεται για να το μεταμορφώνεις μεταξύ χρήσεων, τόσο στα ηλεκτρονικά του όσο και στις αναρτήσεις.

bikeit ktm 890smt 24 30

Είναι ευχάριστο να ξέρεις πως κάποιοι εκεί στην Αυστρία προνόησαν να επεκτείνουν τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές ρυθμίσεις στα όρια του καλώς εννοούμενου χουλιγκανισμού. Μπορείς λ.χ. να φέρεις το 890 SMT σε μια "πρωτόγονη" μορφή δίχως traction control και με το ABS στη supermoto mode, δηλαδή χαλαρό μπροστά χωρίς cornering χαρακτηριστικά και απενεργοποιημένο πίσω. Αυτά για όσους θέλουν (και μπορούν) απόλυτο έλεγχο στη μοτοσυκλέτα για να μπαίνουν και να βγαίνουν ντριφτάροντας από τη στροφή.

Εδώ η κοφτερή απόκριση της Sport mode μοιάζει ως η φυσικότερη επιλογή, οι εξαιρετικές αναρτήσεις WP Apex είναι οι καλύτερες φίλες σου και το άριστο σύστημα φρένων του SMT η εξασφάλιση που χρειάζεσαι στο παιχνίδι.

Οι αναρτήσεις έχουν ικανό εύρος ρυθμίσεων για να δεις απτή διαφορά, ενώ το μπροστινό φρένο λάμπει με άφθονη δύναμη και υπέροχη ακρίβεια στο χέρι ασχέτως αν κινείσαι σε ρυθμό ύπνου ή παροξυσμού.

Με το 890 SMT μπορείς να κινηθείς πολύ-πολύ γρήγορα στο στροφιλίκι, να κυνηγηθείς, να ντριφτάρεις ή απλά να ευχαριστηθείς στρίψιμο στον ρυθμό που σε βολεύει. Δύσκολα θα πλησιάσεις στα όρια ικανοτήτων της μοτοσυκλέτας.

bikeit ktm 890smt 24 13

Ένα στοιχείο που μου έκανε ξεχωριστή εντύπωση στο νέο SMT είναι τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης. Η Michelin διαφημίζει τα PowerGP ως 50-50 μεταξύ πίστας και δρόμου, είναι δηλαδή σπορ λάστιχα πρωτίστως σχεδιασμένα για track days και στην ψηλή Αυστριακή δημιουργούν έναν πολύ περίεργο συνδυασμό.

Η αιτία εντοπίζεται στο προφίλ του λάστιχου με την έντονη σπορ καμπύλωση που δίνει προτεραιότητα στο πλάγιασμα, κάνοντας την είσοδο στη στροφή πολύ γρήγορη. Καθώς είναι σχεδιασμένα για πάσης φύσεως σπορ μοτοσυκλέτες, στο 890 SMT των ψηλών διαδρομών στις αναρτήσεις κάνουν τη βουτιά στην είσοδο πιο δραματική ως αίσθηση και αυτό οπωσδήποτε εισαγάγει έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας σε πιο άπειρους αναβάτες.

Όταν συνηθίσεις τον σπάνιο αυτόν συνδυασμό και τον τρόπο που δουλεύει, τα αθλητικά παπούτσια της Michelin προσφέρουν μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης στις μαλακότερες πλευρές των ελαστικών διπλής γόμας (2CT) για βαθιές υποκλίσεις μέσα στη στροφή.

bikeit ktm 890smt 24 14

Στα υπέρ τους το γεγονός πως έρχονται πολύ γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας, ωστόσο το κατά πόσο όντως έχουν και μεγάλη διάρκεια ζωής - ως διαφημίζει η Michelin - δεν είναι κάτι που μπορούμε να κρίνουμε στα στενά πλαίσια μιας δοκιμής μερικών ημερών.

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι πως η πολύ σπορτίφ γεωμετρία του πέλματός τους έρχεται σε αντίθεση με τη βασική τουριστική λογική. Για καθημερινή και ταξιδιωτική χρήση λοιπόν θα ήταν ίσως προτιμότερη επιλογή ένα λάστιχο με πιο ήπιο προφίλ που να προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με τον δρόμο όταν η μοτοσυκλέτα είναι όρθια - όπως στον αυτοκινητόδρομο.

Το πόση διασκέδαση μπορεί να στερεί μια τέτοια επιλογή από το 890 SMT δε μπορώ να το πω πριν το δοκιμάσω. Ως το οδήγησα πάντως, με λάστιχα που δηλώνουν και ένα GP στο όνομά τους, το αποτέλεσμα είναι απλά συναρπαστικό.

bikeit ktm 890smt 24 18

Στα χαρτιά λοιπόν η ΚΤΜ αναβίωσε ένα μοτοσυκλετιστικό όνομα με φήμη δυσανάλογα μεγάλη για τα σκάρτα πέντε χρόνια που έμεινε στην παραγωγή. Εμφανισιακώς το 890 SMT στα μάτια μου δε μοιάζει τόσο κοντά στο 990 SM-T όσο στο 990 SM, ενώ και οδηγικώς μου θύμισε περισσότερο το γυμνό supermoto.

Η επιτηδευμένη πολυχρωμία με τα άσπρα μέρη και το έντονο πορτοκαλί σε υποπλαίσιο και ζάντες έρχεται σε άμεση αντίθεση με τη σκούρα βάση για ένα σύνολο που ακόμη δε μπορώ να πω πως έχω συνηθίσει. Από τη θέση του οδηγού ωστόσο η οπτική είναι πολύ διαφορετική και ειλικρινέστατα, ακόμη και φούξια με λαχανί βούλες να το είχε βάψει η ΚΤΜ, δε θα άλλαζε το χαμόγελο μετά από κάθε βόλτα.

Το νέο 890 SMT είναι πάνω απ' όλα αυτό ακριβώς που δηλώνει. Ένα supermoto με τουριστικές ικανότητες που θέλει να γεμίσει το κενό μεταξύ Adventure και Duke στη γκάμα της ΚΤΜ. Το κάνει με μεγάλη επιτυχία, με μια μοτοσυκλέτα ημίψηλη, ασφάλτινη και εξίσου συναρπαστική όπως κάθε άλλο μέλος της οικογένειας 890.

Αν η τσέπη σου αντέχει τα €15,650 που κοστίζει και θες μια μοτοσυκλέτα με άνετη και όρθια θέση οδήγησης, ικανή για καθημερινή εξυπηρέτηση, μικρά ή μεγάλα ταξίδια, γρήγορο στρίψιμο και μόνιμη προδιάθεση για ασφάλτινες αταξίες, το νέο ΚΤΜ 890 SMT είναι ίσως η κορυφαία, αν όχι η μοναδική, επιλογή της αγοράς.

bikeit ktm 890smt 24 16

Εξοπλισμός δοκιμής: Moto Market

Κράνος: O'Neal Sierra R V.23

Τζάκετ: Nordcode Senegal

Γάντια: Five E WP

Μποτάκια: Forma

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής/Μοντέλο

KTM 890 SMT (2024)

Εισαγωγέας

Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Τιμή (€)

15,650

Εγγύηση

2 χρόνια

   

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος

4T, 2Κ σε σειρά, Υ/Ψ, 2 EEK, 8 βαλβίδες

Χωρητικότητα (cc)

889

Διάμετρος x Διαδρομή (mm)

90.7 x 68.8

Σχέση συμπίεσης

13.5:1

Τροφοδοσία

Ψεκασμός DKK Dell'Orto

Συμπλέκτης

Υγρός, πολύδισκος, μηχανικός, μονόδρομος PASC

Τελική μετάδοση

Κιβώτιο 6 σχέσεων, αλυσίδα

Μέγιστη ισχύς (hp/rpm)

103.3 / 8,000

Μέγιστη ροπή (kg.m/rpm)

10.2 / 6,500

   

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Τύπος

Ατσάλινο

Διαστάσεις Μ x Π x Υ (mm)

Δ.Α.

Μεταξόνιο (mm)

1,502

Γωνία κάστερ (μοίρες)

25.4

Ίχνος (mm)

111.6

Ύψος σέλας (mm)

860

Απόσταση από έδαφος (mm)

227

Ρεζερβουάρ (l)

15.8 (3 ρεζέρβα)

Βάρος (kg)

194 (υγρό)

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 

Εμπρός

Ανεστραμμένο πιρούνι WP Apex 43 mm / διαδρομή 180 mm / ρυθμιζόμενες αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς

Πίσω

Ένα αμορτισέρ WP Apex / διαδρομή 180 mm / ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου (τηλεχειριστήριο) και απόσβεση επαναφοράς

 

 

ΦΡΕΝΑ

 

Εμπρός

Δύο δίσκοι 320 mm / ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων / Bosch 9.3 MP Cornering και Supermoto ABS

Πίσω

Δίσκος 260 mm / δαγκάνα 2 εμβόλων

   

ΤΡΟΧΟΙ

Michelin PowerGP (tubeless)

Εμπρός

120/70-17

Πίσω

180/55-17

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 12:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - KTM 1290 Super Duke GT 2023
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon