Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 10:31

Παρουσίαση - Aprilia Mana 850 GT

 

Έξυπνη και πρωτοποριακή!

 

 

Aprilia Mana 850 GT

Ευέλικτο και πολυχρηστικό το Aprilia Mana 850 GT παρουσιάζεται ως η πιο εκλεπτυσμένη μοτοσυκλέτα της αγοράς. Έξυπνη, πρωτοποριακή, απολαυστική, με μοναδική οδήγηση χάρη στο κιβώτιο ταχυτήτων sportgear, παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα του Mana 850, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες χρήσης του.

Διαφορετική προσέγγιση

Μια τελείως νέα μοτοσυκλετιστική προσέγγιση, ένας νέος τρόπος να οδηγήσεις μια μοτοσυκλέτα.  Αυτό είναι το MANA 850, μία μοτοσυκλέτα που κατάφερε να καταπλήξει τον κόσμο παρουσιάζοντας όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες της Aprilia και έχοντας το θάρρος να καινοτομήσει.

Σειριακό / αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ακτινικές δαγκάνες φρένου, χώρος για το κράνος, ανάποδο πιρούνι. Το Aprilia MANA συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες μιας μοτοσυκλέτας με σπορ χαρακτήρα αλλά με ασύγκριτη λειτουργικότητα.  Μια μοτοσυκλέτα μοναδική στον κόσμο, που δεν θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό μόνη στην κατηγορία της. Για το λόγο αυτό γεννήθηκε το Aprilia MANA 850 GT, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την εξαιρετική πολύ-χρηστικότητα του Aprilia MANA.

Το MANA 850 GT είναι ένα προϊόν που ακολουθεί την εξέλιξη της αγοράς, που γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική σχετικά με την ευελιξία, αναζητώντας δίτροχα που μπορούν να ικανοποιήσουν και να ευχαριστήσουν τον ίδιο αναβάτη που οδηγεί μέσα στην πόλη και αυτόν που κάνει μακρινά ταξίδια.

Μοναδικά χαρακτηριστικά

Το MANA GT δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο: ένα κομψό μισό φαίρινγκ που ενσωματώνεται άριστα στις γραμμές της μοτοσυκλέτας προστατεύει τον οδηγό και το συνοδηγό στα μεγάλα ταξίδια κάνοντας τη μοτοσυκλέτα ιδανική για τουρισμό.  Ο ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας παρέχει δυνατότητα ρύθμισης του επιπέδου προστασίας ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

Στη συνέχεια αναφέρονται τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Aprilia MANA 850 GT:
•    μισό φαίρινγκ με ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα
•    δικύλινδρος κινητήρας με διάταξη κυλίνδρων σε σχήμα V στις 90°, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, προδιαγραφές Euro 3
•    κιβώτιο ταχυτήτων Sportgear: σειριακό κιβώτιο με ηλεκτρονική διαχείριση και δύο τύπους λειτουργίας με λεβιέ ή tip-tronic, μηχανικός επτά ταχυτήτων ή αυτόματο  κιβώτιο (Autodrive) με τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις: Touring/Sport/Rain
•    αποθηκευτικός χώρος με επένδυση που προστατεύει από τις γρατσουνιές: χωράει ένα full-face κράνος και διαθέτει ακόμα βάση για το κινητό, εργαλειοθήκη/θήκη εγγράφων και πρίζα ρεύματος 12V
•    ντεπόζιτο κάτω από τη σέλα
•    φρένα με ακτινικές δαγκάνες
•    ανάποδο πιρούνι 43 χλστ
•    πλευρικό αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση και επαναφορά
•    ατσάλινο χωροδικτύωμα πλαισίου με μονοκόμματο ψαλίδι από αλουμίνιο  
•    τροφοδοσία με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού και ένα σώμα ψεκασμού
•    νέο σύστημα ABS δύο καναλιών τελευταίας γενιάς της Continental.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το MANA 850 GT παρουσιάζεται ως η πιο λειτουργική και πλήρης μοτοσυκλέτα της αγοράς.
Πράγματι, το μισό φαίρινγκ κάνει το MANA 850 GT ακόμα πιο μοναδικό προσφέροντάς στον οδηγό την ευκαιρία να αξιοποιήσει στο έπακρο τα δυναμικά χαρίσματα του κινητήρα V2 850 με την μετάδοση Sportgear.

Ενός δικύλινδρου κινητήρα που χάρη στους 76 ίππους του και στην εξαιρετικά επίπεδη και ομαλή καμπύλη ροπής είναι σε θέση να προσφέρει άριστες επιδόσεις στην επιτάχυνση και την ταχύτητα, στοιχεία που προσδιορίζουν το τουριστικό ταμπεραμέντο του MANA 850 GT.

Απεριόριστες δυνατότητες

Μια μοτοσυκλέτα που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες• αρκεί απλά να πατηθεί το κουμπί που βρίσκεται στο τιμόνι και ο οδηγός περνά από το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων (επτά σχέσεις με διαχείριση από το τιμόνι ή από το πεντάλ) στην αυτόματη.  Με αυτόν τον τρόπο το MANA 850 GT είναι σε θέση να προσαρμοστεί άριστα σε οποιονδήποτε τύπο διαδρομής προσφέροντας, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του οδηγού, χαλαρή και ήρεμη οδήγηση ή σπορ οδήγηση υψηλών επιδόσεων. Επιπλέον, η χαρτογράφηση Rain, με την εξαιρετικά απαλή απόδοση της ισχύος, προσφέρει μεγάλη βοήθεια όταν υπάρχει μικρή πρόσφυση στο οδόστρωμα.

Το MANA 850 GT διαθέτει την ίδια τεχνική βάση με το MANA και μοιράζεται με αυτό τον πρωτοποριακό, άνετο και φωτιζόμενο χώρο για το κράνος που βρίσκεται στη θέση του παραδοσιακού ντεπόζιτου.  Μια λύση που υλοποιήθηκε μεταφέροντας το ντεπόζιτο του καυσίμου κάτω από τη σέλα, γεγονός που, εκτός από το ότι συνέβαλε στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά της οδήγησης, ελευθέρωσε τον πολύτιμο χώρο που παραδοσιακά κατείχε το ντεπόζιτο.  Μόνο το MANA διαθέτει τέτοια χωρητικότητα.

Τα εξαιρετικά περιφερειακά στοιχεία του Aprilia MANA 850 GT προσφέρουν ξένοιαστη και ασφαλή οδήγηση για κάθε τύπο διαδρομής. Το ατσάλινο χωροδικτύωμα πλαίσιο με σωλήνες μεγάλης διατομής, συνδυάζεται με το  μονοκόμματο ψαλίδι αλουμινίου που κατευθύνει απευθείας ένα αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση και έκταση ελατηρίου.  Στο MANA 850 GT ο έλεγχος της προφόρτισης του ελατηρίου γίνεται με ένα κουμπί που έχει τοποθετηθεί στην εξωτερική πλευρά, αποτελώντας την ιδανική λύση για τη γρήγορη και ακριβή ρύθμιση που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις ως προς την οδήγηση και το φορτίο της μοτοσυκλέτας.   

Το ανάποδο πιρούνι των 43χλστ παρέχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και διαθέτει ρύθμιση προφόρτισης με αποτέλεσμα να προσφέρει το κατάλληλο κράτημα ακόμα και στην σπορ οδήγηση. Με διαδρομή τροχού στα 120 χλστ μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε οδόστρωμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πολυχρηστικό και πληρέστερο

Το MANA 850 GT είναι η πιο πολύ-χρηστική μοτοσυκλέτα της αγοράς, αυτή με τον πληρέστερο τεχνολογικό εξοπλισμό και με υψηλά επίπεδα ασφάλειας:
- σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων που διαθέτει εμπρός δίσκους διαμέτρου 320 χλστ και ακτινικές δαγκάνες, μοναδικό συνδυασμό σε αυτήν την κατηγορία
- σύστημα ABS Continental δύο καναλιών τελευταίας γενιάς (στάνταρ) που αυξάνει την ασφάλεια κατά το φρενάρισμα επάνω σε δύσκολα οδοστρώματα εμποδίζοντας το ανεπιθύμητο μπλοκάρισμα των φρένων και βελτιώνοντας τις επιδόσεις στην πέδηση.   Στην πραγματικότητα, με το MANA 850 GT ABS όλοι οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν με πλήρη ασφάλεια το 100% των δυνατοτήτων του συστήματος πέδησης στα ολισθηρά οδοστρώματα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες
- κιβώτιο ταχυτήτων με αυτόματη μετάδοση Autodrive για απολύτως χαλαρή οδήγηση και απίστευτη άνεση και ευκολία μέσα στην κίνηση της πόλης
- επιτάχυνση που σε εκτινάσσει γρήγορα μακριά από τα φανάρια για μια μοτοσυκλέτα ευέλικτη, άμεση, γρήγορη και ικανή να σε βγάλει από κάθε δύσκολη κατάσταση
- χαρτογράφηση Rain που διευκολύνει την εκκίνηση σε οδοστρώματα με χαμηλή πρόσφυση.

Το Aprilia Mana 850 GT ABS διατίθενται στο επίσημο δίκτυο συνεργατών Aprilia, στην ανταγωνιστική τιμή των 9.180 €.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Κατασκευαστής Aprilia
Μοντέλο MANA 850 GT ABS
Τιμή 9.180
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας Διαμήκης V2 4-χρονος 4-βάλβιδος OHC
Κυβισμός 839 cc
Διάμετρος/Διαδρομή 88 x 69 mm
Σχέση συμπίεσης 10.0 ± 0.5 : 1
Μέγιστη ισχύς  75.1 hp - 8000 rpm 
Μέγιστη ροπή  78.5 Nm - 5500 rpm
Τύπος μετάδοσης Συνεχώς Μεταβαλλόμενη. Πρωτεύουσα με ιμάντα και τελική με αλυσίδα.
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός multipoint ψεκασμός
Καταλύτης / Εξάτμιση Τριοδικός με αισθητήρα λ
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική με 2 μπουζί στον κάθε κύλινδρο, μεταβαλλόμενη αβάνς
Σύστημα λίπανσης με ξηρό κάρτερ και δοχείο λαδιού
Σύστημα ψύξης Με υγρό
Κιβώτιο Sportgear. Έλεγχος μετάδοσης από ECU μέσω ηλεκτροκινητήρα DC. Επιλογή προρυθμισμένων σχέσεων μετάδοσης είτε από πλήκτρα στο τιμόνι είτε με λεβιέ στο πόδι. Δύο λειτουργίες: Πλήρως Αυτόματη και Σειριακή λειτουργία με 7 σχέσεις μετάδοσης.
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Τύπος συμπλέκτη Αυτόματος ξηρός φυγοκεντρικός
Πλαίσιο Χαλύβδινο χωροδικτύωμα
Ανάρτηση εμπρός USD τηλεσκοπικό πηρούνι με καλάμια 43 mm. Διαδρομή τροχού 120 mm 
Ανάρτηση πίσω Αλουμινένιο ψαλίδι με μονό αμορτισέρ τοποθετημένο παράλληλα και στην αριστερή πλευρά του πλαισίου, χωρίς μοχλισμό. Ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου και απόσβεσης επαναφοράς. Διαδρομή τροχού 125 mm
Φρένο εμπρός Δύο πλευστοί δίσκοι διαμέτρου 320 mm ο καθένας με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων και ABS της Continental με χωριστό κύκλωμα για κάθε τροχό.
Φρένο πίσω Δίσκος διαμέτρου 260 mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και ABS της Continental με χωριστό κύκλωμα για κάθε τροχό. Φρένο στάθμευσης: Ενεργοποιεί μηχανικά δεύτερη δαγκάνα στον πίσω δίσκο.
Τροχός εμπρός Κράμα αλουμινίου 3,50 X 17"
Τροχος πίσω Κράμα αλουμινίου 6,00 X 17"
Ελαστικό εμπρός Radial tubeless 120/70 ZR 17
Ελαστικό πίσω Radial tubeless 180/55 ZR 17 
Μήκος/Πλάτος/Μεταξόνιο 2155/800/1465 mm
Βάρος κενό 227 Kg
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 15,5 lt
Μέγιστη ταχύτητα 200 km/h
Εκπομπές καυσαερίων Euro III

 

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Video test

Παρακολουθήστε το video test που δημιούργησε τo bikeit για να δείτε την πρωτοποριακή αυτή μοτοσυκλέτα εν δράσει.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

APRILIA MANA 850 GT  

 

Ευέλικτο και πολυχρηστικό το Aprilia Mana 850 GT παρουσιάζεται ως η πιο εκλεπτυσμένη μοτοσυκλέτα της αγοράς. Έξυπνη, πρωτοποριακή, απολαυστική, με μοναδική οδήγηση χάρη στο κιβώτιο ταχυτήτων sportgear, παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα του Mana 850, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες χρήσης του. 

Μια τελείως νέα μοτοσυκλετιστική προσέγγιση, ένας νέος τρόπος να οδηγήσεις μια μοτοσυκλέτα.  Αυτό είναι το MANA 850, μία μοτοσυκλέτα που κατάφερε να καταπλήξει τον κόσμο παρουσιάζοντας όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες της Aprilia και έχοντας το θάρρος να καινοτομήσει.

Σειριακό / αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ακτινικές δαγκάνες φρένου, χώρος για το κράνος, ανάποδο πιρούνι. Το Aprilia MANA συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες μιας μοτοσυκλέτας με σπορ χαρακτήρα αλλά με ασύγκριτη λειτουργικότητα.  Μια μοτοσυκλέτα μοναδική στον κόσμο, που δεν θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό μόνη στην κατηγορία της. Για το λόγο αυτό γεννήθηκε το Aprilia MANA 850 GT, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την εξαιρετική πολύ-χρηστικότητα του Aprilia MANA.

Το MANA 850 GT είναι ένα προϊόν που ακολουθεί την εξέλιξη της αγοράς, που γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική σχετικά με την ευελιξία, αναζητώντας δίτροχα που μπορούν να ικανοποιήσουν και να ευχαριστήσουν τον ίδιο αναβάτη που οδηγεί μέσα στην πόλη και αυτόν που κάνει μακρινά ταξίδια. 

Το MANA GT δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο: ένα κομψό μισό φαίρινγκ που ενσωματώνεται άριστα στις γραμμές της μοτοσυκλέτας προστατεύει τον οδηγό και το συνοδηγό στα μεγάλα ταξίδια κάνοντας τη μοτοσυκλέτα ιδανική για τουρισμό.  Ο ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας παρέχει δυνατότητα ρύθμισης του επιπέδου προστασίας ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.

Στη συνέχεια αναφέρονται τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Aprilia MANA 850 GT:

 • μισό φαίρινγκ με ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα
 • δικύλινδρος κινητήρας με διάταξη κυλίνδρων σε σχήμα V στις 90°, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, προδιαγραφές Euro 3
 • κιβώτιο ταχυτήτων Sportgear: σειριακό κιβώτιο με ηλεκτρονική διαχείριση και δύο τύπους λειτουργίας με λεβιέ ή tip-tronic, μηχανικός επτά ταχυτήτων ή αυτόματο  κιβώτιο (Autodrive) με τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις: Touring/Sport/Rain
 • αποθηκευτικός χώρος με επένδυση που προστατεύει από τις γρατσουνιές: χωράει ένα full-face κράνος και διαθέτει ακόμα βάση για το κινητό, εργαλειοθήκη/θήκη εγγράφων και πρίζα ρεύματος 12V
 • ντεπόζιτο κάτω από τη σέλα
 • φρένα με ακτινικές δαγκάνες 
 • ανάποδο πιρούνι 43 χλστ
 • πλευρικό αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση και επαναφορά
 • ατσάλινο χωροδικτύωμα πλαισίου με μονοκόμματο ψαλίδι από αλουμίνιο 
 • τροφοδοσία με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού και ένα σώμα ψεκασμού
 • νέο σύστημα ABS δύο καναλιών τελευταίας γενιάς της Continental.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το MANA 850 GT παρουσιάζεται ως η πιο λειτουργική και πλήρης μοτοσυκλέτα της αγοράς.

Πράγματι, το μισό φαίρινγκ κάνει το MANA 850 GT ακόμα πιο μοναδικό προσφέροντάς στον οδηγό την ευκαιρία να αξιοποιήσει στο έπακρο τα δυναμικά χαρίσματα του κινητήρα V2 850 με την μετάδοση Sportgear. Ενός δικύλινδρου κινητήρα που χάρη στους 76 ίππους του και στην εξαιρετικά επίπεδη και ομαλή καμπύλη ροπής είναι σε θέση να προσφέρει άριστες επιδόσεις στην επιτάχυνση και την ταχύτητα, στοιχεία που προσδιορίζουν το τουριστικό ταμπεραμέντο του MANA 850 GT.

Μια μοτοσυκλέτα που παρέχει απεριόριστες δυνατότητες· αρκεί απλά να πατηθεί το κουμπί που βρίσκεται στο τιμόνι και ο οδηγός περνά από το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων (επτά σχέσεις με διαχείριση από το τιμόνι ή από το πεντάλ) στην αυτόματη.  Με αυτόν τον τρόπο το MANA 850 GT είναι σε θέση να προσαρμοστεί άριστα σε οποιονδήποτε τύπο διαδρομής προσφέροντας, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του οδηγού, χαλαρή και ήρεμη οδήγηση ή σπορ οδήγηση υψηλών επιδόσεων. Επιπλέον, η χαρτογράφηση Rain, με την εξαιρετικά απαλή απόδοση της ισχύος, προσφέρει μεγάλη βοήθεια όταν υπάρχει μικρή πρόσφυση στο οδόστρωμα.

Το MANA 850 GT διαθέτει την ίδια τεχνική βάση με το MANA και μοιράζεται με αυτό τον πρωτοποριακό, άνετο και φωτιζόμενο χώρο για το κράνος που βρίσκεται στη θέση του παραδοσιακού ντεπόζιτου.  Μια λύση που υλοποιήθηκε μεταφέροντας το ντεπόζιτο του καυσίμου κάτω από τη σέλα, γεγονός που, εκτός από το ότι συνέβαλε στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά της οδήγησης, ελευθέρωσε τον πολύτιμο χώρο που παραδοσιακά κατείχε το ντεπόζιτο.  Μόνο το MANA διαθέτει τέτοια χωρητικότητα.

Τα εξαιρετικά περιφερειακά στοιχεία του Aprilia MANA 850 GT προσφέρουν ξένοιαστη και ασφαλή οδήγηση για κάθε τύπο διαδρομής. Το ατσάλινο χωροδικτύωμα πλαίσιο με σωλήνες μεγάλης διατομής, συνδυάζεται με το  μονοκόμματο ψαλίδι αλουμινίου που κατευθύνει απευθείας ένα αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση και έκταση ελατηρίου.  Στο MANA 850 GT ο έλεγχος της προφόρτισης του ελατηρίου γίνεται με ένα κουμπί που έχει τοποθετηθεί στην εξωτερική πλευρά, αποτελώντας την ιδανική λύση για τη γρήγορη και ακριβή ρύθμιση που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις ως προς την οδήγηση και το φορτίο της μοτοσυκλέτας.  

Το ανάποδο πιρούνι των 43χλστ παρέχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και διαθέτει ρύθμιση προφόρτισης με αποτέλεσμα να προσφέρει το κατάλληλο κράτημα ακόμα και στην σπορ οδήγηση. Με διαδρομή τροχού στα 120 χλστ μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε οδόστρωμα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το MANA 850 GT είναι η πιο πολύ-χρηστική μοτοσυκλέτα της αγοράς, αυτή με τον πληρέστερο τεχνολογικό εξοπλισμό και με υψηλά επίπεδα ασφάλειας:

- σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων που διαθέτει εμπρός δίσκους διαμέτρου 320 χλστ και ακτινικές δαγκάνες, μοναδικό συνδυασμό σε αυτήν την κατηγορία

- σύστημα ABS Continental δύο καναλιών τελευταίας γενιάς (στάνταρ) που αυξάνει την ασφάλεια κατά το φρενάρισμα επάνω σε δύσκολα οδοστρώματα εμποδίζοντας το ανεπιθύμητο μπλοκάρισμα των φρένων και βελτιώνοντας τις επιδόσεις στην πέδηση.   Στην πραγματικότητα, με το MANA 850 GT ABS όλοι οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν με πλήρη ασφάλεια το 100% των δυνατοτήτων του συστήματος πέδησης στα ολισθηρά οδοστρώματα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

- κιβώτιο ταχυτήτων με αυτόματη μετάδοση Autodrive για απολύτως χαλαρή οδήγηση και απίστευτη άνεση και ευκολία μέσα στην κίνηση της πόλης

- επιτάχυνση που σε εκτινάσσει γρήγορα μακριά από τα φανάρια για μια μοτοσυκλέτα ευέλικτη, άμεση, γρήγορη και ικανή να σε βγάλει από κάθε δύσκολη κατάσταση

- χαρτογράφηση Rain που διευκολύνει την εκκίνηση σε οδοστρώματα με χαμηλή πρόσφυση.

 

Το Aprilia Mana 850 GT ABS διατίθενται στο επίσημο δίκτυο συνεργατών Aprilia, στην ανταγωνιστική τιμή των 9.180 €.

 

Διπλή αγκύλη: Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης για όλα τα μοντέλα Aprilia στην ιστοσελίδα: http://press.piaggiogroup.com (username: press - password: 2010)


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

MANA 850 GT ABS

 

 

Κινητήρας

Διαμήκης V2 4-χρονος 4-βάλβιδος OHC

Κυβισμός

839 cc

Διάμετρος/Διαδρομή

88 x 69 mm

Σχέση συμπίεσης

10.0 ± 0.5 : 1

Μέγιστη ισχύς

75.1 hp - 8000 rpm

Μέγιστη ροπή

78.5 Nm - 5500 rpm

Τύπος μετάδοσης

Συνεχώς Μεταβαλλόμενη. Πρωτεύουσα με ιμάντα και τελική με αλυσίδα.

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός multipoint ψεκασμός

Καταλύτης / Εξάτμιση

Τριοδικός με αισθητήρα λ

Ανάφλεξη

Ηλεκτρονική με 2 μπουζί στον κάθε κύλινδρο, μεταβαλλόμενη αβάνς

Σύστημα λίπανσης

με ξηρό κάρτερ και δοχείο λαδιού

Σύστημα ψύξης

Με υγρό

Κιβώτιο

Sportgear. Έλεγχος μετάδοσης από ECU μέσω ηλεκτροκινητήρα DC. Επιλογή προρυθμισμένων σχέσεων μετάδοσης είτε από πλήκτρα στο τιμόνι είτε με λεβιέ στο πόδι. Δύο λειτουργίες: Πλήρως Αυτόματη και Σειριακή λειτουργία με 7 σχέσεις μετάδοσης.

Σύστημα εκκίνησης

Μίζα

Τύπος συμπλέκτη

Αυτόματος ξηρός φυγοκεντρικός

Πλαίσιο

Χαλύβδινο χωροδικτύωμα

Ανάρτηση εμπρός

USD τηλεσκοπικό πηρούνι με καλάμια 43 mm. Διαδρομή τροχού 120 mm

Ανάρτηση πίσω

Αλουμινένιο ψαλίδι με μονό αμορτισέρ τοποθετημένο παράλληλα και στην αριστερή πλευρά του πλαισίου, χωρίς μοχλισμό. Ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου και απόσβεσης επαναφοράς. Διαδρομή τροχού 125 mm

Φρένο εμπρός

Δύο πλευστοί δίσκοι διαμέτρου 320 mm ο καθένας με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων και ABS της Continental με χωριστό κύκλωμα για κάθε τροχό.

Φρένο πίσω

Δίσκος διαμέτρου 260 mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και ABS της Continental με χωριστό κύκλωμα για κάθε τροχό. Φρένο στάθμευσης: Ενεργοποιεί μηχανικά δεύτερη δαγκάνα στον πίσω δίσκο.

Τροχός εμπρός

Κράμα αλουμινίου 3,50 X 17"

Τροχος πίσω

Κράμα αλουμινίου 6,00 X 17"

Ελαστικό εμπρός

Radial tubeless 120/70 ZR 17

Ελαστικό πίσω

Radial tubeless 180/55 ZR 17

Μήκος/Πλάτος/Μεταξόνιο

2155/800/1465 mm

Βάρος κενό

227 Kg

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

15,5 lt

Μέγιστη ταχύτητα

200 km/h

Εκπομπές καυσαερίων

Euro III

 

BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαϊος 2014 14:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Video test Aprilia Mana 850 GT »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
 • twitter
 • facebook icon
 • instagram
 • youtube