.
Κατηγορία Στερεά Ελλάδα
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 09:51

Rideit – Τετράωρη χωμάτινη εκδρομή στην Αττική!

 

 

Τα καλά διοργανώνονται τελευταία στιγμή!

 

 



Μιας και ο καιρός μας χάλασε τελευταία στιγμή την μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή που είχαμε ανακοινώσει για το δάσος της Φολόης, εμείς δεν κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια! Μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε έτοιμο τον νέο προορισμό, μία διαδρομή που βγάλαμε στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στην Αττική.

Από ψιλόβροχο, ήλιος

Έτσι, νωρίς το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου βρεθήκαμε με ένα ψιλόβροχο και τους δρόμους μούσκεμα από το μπουρίνι που μόλις είχε περάσει, στο Κρυονέρι.
Τα συναισθήματα ανάμικτα σχετικά με το αν θα “φάμε” τελικά την βροχή ή όχι, μιας και σε γενικές γραμμές, στα Νότια προάστια ο καιρός ήταν καλός. Το ψιλόβροχο αυτό μας συνόδεψε για το πρώτο μισάωρο μέχρι να διασχίσουμε την ανατολική πλευρά της Πάρνηθας και να περάσουμε από τα Κιούρκα στην Λίμνη Μαραθώνα, και να δούμε τελικά τον ήλιο. Η πρώτη στάση μας για καφέ έγινε μιάμιση ώρα αργότερα στο καφέ που βρίσκεται στη λίμνη Μαραθώνα, όπου δόθηκε και η ευκαιρία για σεμινάριο αλλαγής ελαστικών, στο KTM 990 Adventure του Δημήτρη που είχε πληγωθεί από πρόκα.
Έχοντας μαζί μας όλα τα απαραίτητα, ακόμη και σαμπρέλες, μέσα σε δεκαπέντε λεπτά είχαμε τοποθετήσει νέα σαμπρέλα και απολαμβάναμε τον καφέ μας.

Enduro και μπάνιο!

Η συνέχεια δόθηκε με την παρέα να μεγαλώνει σε πληθυσμό, προς τον Βαρνάβα, και το Γραμματικό. Κατευθυνθήκαμε προς το Σέσι και αντικρίσαμε από ψηλά τον Ευβοϊκό ενώ η διαδρομή κινήθηκε παραλιακά, προς τον Λιμνιώνα όπου κάναμε και άλλη μία στάση για ξεκούραση. Έχοντας συμπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ημικύκλιου, συνεχίσαμε προς Ραμνούς και Μαραθώνα, και το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας βρήκε να παίζουμε στους βάλτους του Σχοινιά που – ξεραμένοι αυτοί την εποχή – ήταν ότι έπρεπε για παιχνίδια με την δύναμη του κινητήρα και ντριφτ – στα οποία κανείς δεν είπε όχι! Ο τερματισμός μας ήταν προγραμματισμένος για την παραλία του Σχοινιά, στην οποία άλλοι προτίμησαν να παίξουν οδηγώντας στην άμμο, άλλοι να επιστρέψουν κουρασμένοι στην Αθήνα από άσφαλτο, ενώ οι πιο “σκληροπυρηνικοί”, απόλαυσαν –ίσως- το τελευταίο τους μπάνιο λίγο πριν κάνουν μία τεράστια βουτιά στην χωριάτικη σαλάτα και στα ψάρια που μόλις προσγειώνονταν στο παραθαλάσσιο τραπέζι τους!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 12:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon