.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 13:10

Test - BMW C 650 Sport 2016

 

Facelift, διπλά τελικά, και αρκετές βελτιώσεις

 

Του Κώστα Γκαζή
Φωτογραφίες: K.Γ.
Συνεργάστηκε: Σπύρος Τσαντήλας
 
Το Mega-Scooter BMW C 600 Sport δέχθηκε ένα μικρής έκτασης facelift, και βελτιωτικές πινελιές παντού, αποκτώντας φρέσκια, πιο σύγχρονη εμφάνιση και διπλά τελικά εξατμίσεων, αλλά και το νέο όνομα C 650 Sport. Πληροί φυσικά τις προδιαγραφές Euro4, με την BMW να έχει αρχίσει την εφαρμογή τους ήδη από το προηγούμενο μοντέλο C 600 Sport, το... 2012!

Οι αλλαγές του νέου μοντέλου

 
Ας δούμε εν τάχει τις αλλαγές του BMW C 650 Sport για το 2016.

  • Νέο design
  • Νέα εξάτμιση (διπλά και μακρύτερα τελικά, αντί για το μονό και κοντό του προηγούμενου μοντέλου)
  • Νέα τελική μετάδοση CVT, και νέες ρυθμίσεις για καλύτερη απόκριση στο γκάζι και μεγαλύτερη τελική (180 αντί 175 χλμ/ώρα)
  • Νέες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις με αναθεωρημένη ισορροπία μεταξύ άνεσης και sport συμπεριφοράς
  • Δίπλα στο ABS, πλέον και το ASC βρίσκεται στο στάνταρ εξοπλισμό
  • Ελαφρώς διαφορετικό design στο κοντέρ
  • Νέες χρωμιωμένες λεπτομέρειες στο τιμόνι
  • Αυτόματα φώτα ημέρας (DRL)
  • Βελτιωμένος σχεδιασμός στο διπλό σταντ για ευκολότερη χρήση (απαιτείτει 30% λιγότερη δύναμη κατά τη BMW)
  • Νέα χρώματα

Σημειώστε πως η ιπποδύναμη του C 650 Sport παραμένει ΙΔΙΑ, στις ΙΔΙΕΣ στροφές, με του προηγούμενου μοντέλου C 600 Sport -με κινητήρα που ανέκαθεν ήταν 647 κ.εκ. απλώς το μοντέλο τώρα μετονομάστηκε σε C 650 Sport. Η ανακοινώσιμη ροπή είναι μεν στις ίδιες στροφές, και μόλις 0,3 Kgm μικρότερη από πριν (άγνωστο γιατί), ενώ ΙΔΙΟ παραμένει και το βάρος στα 249 γεμάτα κιλά.

Φωτογραφική σύγκριση

2012 3quarters

 

Στην πάνω φωτογραφία βλέπετε το BMW C 600 Sport του 2012.

2015 3quarters

Και εδώ το BMW C 650 Sport του 2016.

2012 side

Στην άνω φωτογραφία το BMW C 600 Sport.

2015 sidea

Και εδώ το BMW C 650 Sport του 2016.

2012 organa

Δείτε όμως και τα όργανα του 2012 (φωτό άνω).

2016 organa

Και εδώ τα όργανα του BMW C 650 Sport του 2016.

Χλιδή, gadget, ανέσεις και σύγχρονο design

 
Πόσοι από εσάς γνωρίζουν πως ο επικεφαλής του project C (το project των scooter δηλαδή) της BMW ήταν εξαρχής ένας Έλληνας, ο Θρασύβουλος Παπαδημητρίου;! Συγχαρητήρια λοιπόν, για μία ακόμη φορά στον κ. Παπαδημητρίου που βοήθησε την BMW να μπει ξανά -με επιτυχία αυτή τη φορά- στον κόσμο των Scooter, με τα C 600 Sport (και μετέπειτα C 650 Sport) & C 650 GT.

bmw c650 sport 38

Η ποιότητα κατασκευής του C 650 Sport παραμένει κορυφαία -όπως και στο C 600. Βαφή και συναρμογή μερών εντυπωσιάζουν, όπως εντυπωσιάζει και το νέο πορτοκαλί χρώμα του scooter που είχαμε για δοκιμή. Όσον αφορά στο design του νέου C 650 Sport, οι αλλαγές είναι μικρές αλλά έξυπνες και ουσιαστικές. Έτσι διαφορετική είναι μπροστά η αναλογία της διχρωμίας, στα πλαστικά του scooter, μειώνοντας οπτικά τον όγκο από το προηγούμενο μοντέλο. Νέα είναι τα πλαστικά στα πλάγια του scooter εκατέρωθεν της σέλας. Νέο όμως είναι και το καπάκι της τάπας του ρεζερβουάρ. Σίγουρα το κομμάτι που ξεχωρίζει περισσότερο όσον αφορά στο νέο Sport είναι τα διπλά τελικά που σε μήκος είναι σχεδόν... διπλάσια από το μονό του προηγούμενου μοντέλου. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα (πολύ καλή δουλειά στο design) και αντί να χαλάνε την sport εικόνα, την βελτιώνουν! Το ανάποδο πιρούνι παραμένει (σημειώστε πως το C 600 Sport ήταν το πρώτο Mega Scooter με ανάποδο πιρούνι), όμως η BMW δεν έκανε ένα ακόμη βήμα με το να προσθέσει ακτινικές δαγκάνες στα φρένα -μην τρελαθούμε πάντως, η δύναμη και η πληροφόρηση από τα συγκεκριμένα φρένα είναι κορυφή.

bmw c650 sport 36

Πανέξυπνη λεπτομέρεια, το γεγονός πως με το κατέβασμα του μονού σταντ, μπαίνει αυτόματα και χειρόφρενο. Απλώς μην προσπαθήσετε να ανοίξετε το σταντ πριν σταματήσετε εντελώς. Και συνεχίζουμε με τις έξυπνες λεπτομέρειες, με τον κάδο FlexiCase κάτω από τη σέλα, ένα κάδο μεταβαλλόμενης χωρητικότητας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο κάδος αυτός κατεβαίνει έως το πίσω λάστιχο όταν το scooter είναι σε στάση, δημιουργώντας έξτρα χώρο για ένα ακόμη κράνος! Ένα σύστημα ασφαλείας κάνει αδύνατη την κίνηση του scooter, όταν ο κάδος είναι κατεβασμένος. Κι αν σκέφτεστε τον κλέφτη που θα κόψει με μαχαίρι τον κάδο για να σας πάρει το κράνος, η BMW έχει φροντίσει να τον ενισχύσει με ίνες Kevlar, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την παραβίαση του. Ακόμα όμως κι αν παραβιαστεί, ο χώρος ανάμεσα στα πλαστικά και στο λάστιχο, δεν θα επιτρέψει στο κράνος να βγει. Σημειώστε πως ο κάδος κάτω από τη σέλα διαθέτει φως και αμορτισέρ, ενώ σέλα και κάλυμμα τάπας ρεζερβουάρ ανοίγουν από τον κεντρικό διακόπτη, και η τάπα του ρεζερβουάρ συνδέεται με ένα καλώδιο στο scooter, για να μην χρειάζεται να την κρατάτε στον ανεφοδιασμό.

bmw c 650 sport detail 2

Στα όργανα έχουμε ένα κοντέρ με ανανεωμένο design, αλλά κατά τα άλλα δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το 600. Εκτός από το σοβαρό design, η πληθώρα των ενδείξεων είναι αυτή ακριβώς που θέλεις από ένα πολυτελές scooter. Πέρα από τις αναλογικές ενδείξεις για το κοντέρ που δείχνει μέχρι 180χλμ/ώρα, έχουμε ψηφιακές ενδείξεις για το στροφόμετρο, τη στάθμη βενζίνης, την ώρα αλλά και την ημερομηνία, τη μέση ωριαία ταχύτητα, τη θερμοκρασία κινητήρα και περιβάλλοντος, ολικό και 2 μερικούς χιλιομετρητές, 2 καταναλώσεις καυσίμου (στιγμιαία και μέση), ένδειξη διανυθέντων χιλιομέτρων με τη ρεζέρβα, ένδειξη λαδιού, μπαταρίας, κ.α., ενώ σε περίπτωση βλάβης, στο πάνω μέρος της οθόνης προβάλλεται και κείμενο που προσδιορίζει τη βλάβη, π.χ. Lamp. Επιπλέον θα βρείτε γραφικές αναπαραστάσεις για τα θερμαινόμενα γκριπ και τη θερμαινόμενη σέλα, που δείχνουν το επίπεδο λειτουργίας τους. Και όσον αφορά στη θέρμανση των γκριπ υπάρχει και επίπεδο… auto, όπου όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 8 βαθμούς Κελσίου, το scooter αποφασίζει να σας ζεστάνει! Και όσο η θερμοκρασία πέφτει, τόσο ανεβαίνει αυτόματα το επίπεδο των γκριπ, με το μέγιστο επίπεδο να μπαίνει σε λειτουργία στους -15 βαθμούς Κελσίου. 

bmw c 650 sport detail 1

Μην ξεχάσουμε και το… follow me home ή way home, που έχουν τα φώτα -το οποίο ρυθμίζεται κιόλας ως προς το χρόνο- ώστε όταν σβήνετε το scooter το βράδυ, τα φώτα να παραμένουν ανοιχτά, φωτίζοντας σας το δρόμο, μέχρι να μπείτε στο σπίτι σας. Η ζελατίνα τώρα είναι μεγάλη σε μήκος και σε πλάτος (του GT είναι πιο μεγάλη), ενώ ρυθμίζονται χειροκίνητα -χωρίς εργαλεία- στο Sport. Εντάξει, μπορεί να ρυθμίζεται γρήγορα αυτή στο Sport, αλλά όπως και να το κάνουμε άλλη χλιδή έχει το κουμπάκι του GT, και η ρύθμιση της ζελατίνας την ώρα που κινείσαι.

bmw c 650 sport detail 10

Αναφορά αξίζει και στα ηλεκτρικά, αφού το C 650 Sport έρχεται εξοπλισμένο με σύστημα μονής καλωδίωσης CAN (Controller Area Network) bus, που ενώνει όλα τα ηλεκτρικά συστήματα (η BMW έχει προβλέψει ακόμα και τη μελλοντική σύνδεση όλων των έξτρα αξεσουάρ!), κάνοντας πανεύκολη τη διάγνωση βλαβών στο σύστημα. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φορτίζετε το κινητό σας στο αριστερό ντουλαπάκι -το οποίο κλειδώνει αυτόματα όταν κλειδώνετε το scooter- όπου υπάρχει έξοδος ρεύματος. Σημειώστε πως το δεξί ντουλαπάκι δεν κλειδώνει.

Εξήντα ίπποι, 6,4 κιλά ροπής και 180 χλμ/ώρα


Ο παντοδύναμος κινητήρας του C 650 Sport είναι τετράχρονος, δικύλινδρος εν σειρά, ψεκαστός, υγρόψυκτος, με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο. Ο κυβισμός του ανέρχεται στα 647 κυβικά εκατοστά, ενώ αποδίδει 60hp/7.500σαλ., και 6,4 (από 6,7 στο προηγούμενο μοντέλο) kgm ροπής στις 6.000σαλ. Η ιπποδύναμη αυτή τον κατατάσσει πρώτο στα κυβικά του (η BMW μιλάει επιπλέον και για τον αποδοτικότερο σε καύση κινητήρα σε αυτά τα κυβικά), και δεύτερο στον κόσμο στα Maxi Scooter ανεξαρτήτως κυβικών, μετά το Aprilia SRV 850. Ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί στα scooter της BMW με μεγάλη κλίση 70 μοιρών προς τα εμπρός, με ευεργετικά αποτελέσματα όσον αφορά στο κέντρο βάρους (έτσι είναι πολύ χαμηλότερο από ότι αν ο κινητήρας ήταν πιο όρθιος), ενώ αφήνει και άπλετο χώρο για τα πόδια του αναβάτη, όπως είθισται στην κατηγορία. Οι αντικραδασμικοί άξονες που χρησιμοποιεί, μαζί με τη διάταξη του κινητήρα, παράγουν τόσο λίγους κραδασμούς, ώστε η BMW αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει ελαστικά παρεμβύσματα (silent blocks) ανάμεσα σε κινητήρα και πλαίσιο, τοποθετώντας αντίθετα τον κινητήρα απευθείας πάνω στο πλαίσιο! Ο ηλεκτρονικός ψεκασμός γίνεται με δυο σώματα των 38 χιλιοστών, υπό τις οδηγίες της ψηφιακής μονάδας διαχείρισης BMS-E. 

bmw c 650 sport detail 21

Εντυπωσιακή ήταν η ανακοίνωση της BMW της κάλυψης των προδιαγραφών ρύπων Euro4 το 2012 με το προηγούμενο μοντέλο, πριν καν αυτές γίνουν προαπαιτούμενο για τα δίκυκλα. Το κάρτερ είναι ξηρό, κι έτσι μπόρεσαν οι Βαυαροί να πουν αντίο στον κάδο λαδιού. Το δοχείο λαδιού έχει ενσωματωθεί κατευθείαν στο κάρτερ για να μειωθούν οι διαστάσεις. Μειωμένες όμως είναι και οι διαστάσεις της compact κεφαλής του κινητήρα. Η BMW αναφέρει πως ο έλεγχος της στάθμης του λαδιού γίνεται ηλεκτρονικά. Όλο το σύστημα κινητήρα και μετάδοσης (powertrain), δηλαδή ο κινητήρας, η πρωτεύουσα και η τελική μετάδοση, μαζί με πιρούνι, ψαλίδι και πιθανώς και τις ρόδες, -δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για το αν τις προσθέτει στην εξίσωση η BMW-, ζυγίζει μόλις 81 κιλά. Η πρωτεύουσα μετάδοση γίνεται με ιμάντα CVT (Continuous Variable Transmission), ενώ στην τελική μετάδοση βρίσκουμε μια αλυσίδα 525 με 72 κρίκους. Η αλυσίδα βρίσκεται κλεισμένη μέσα σε μπάνιο λαδιού, και κατ’ επέκταση παρουσιάζει μειωμένες ανάγκες συντήρησης. Και μη νομίζετε πως θα πρέπει να τη ρυθμίζετε κάθε τόσο, ανάλογα το φορτίο και τη φθορά, γιατί η BMW το σκέφτηκε πριν από εσάς, για εσάς. Έτσι, το πατενταρισμένο ψαλίδι κρατάει σταθερή την ένταση της αλυσίδας μέσα του, κάτω από όλες τις συνθήκες! Φυσικά οι εξατμίσεις διαθέτουν καταλύτη και αισθητήρα οξυγόνου –EU4.

bmw c650 sport 14

Ο κινητήρας διαθέτει και το σύστημα ASC (Automatic Stability Control), το οποιο χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του ABS ανιχνεύει οποιοδήποτε γλίστρημα του πίσω τροχού και κόβει το γκάζι για να σώσει τον αναβάτη από την πλαγιολίσθηση. Στην πράξη το σύστημα δυστυχώς μπαίνει σε λειτουργία ιδιαίτερα εύκολα στις εκκινήσεις, κόβοντας απότομα το γκάζι -κάτι που θέλει προσοχή αν βρίσκεστε υπό κλίση. Μόλις τα χιλιόμετρα ανέβουν ελάχιστα, το φαινόμενο σχεδόν εξαλείφεται.

Στήσιμο sport μοτοσυκλέτας


Το πλαίσιο των scooter της σειράς C ονομάζεται υβριδικό. Αυτό γιατί ενώ το κεντρικό κομμάτι του σωληνωτού πλαισίου αποτελείται από ατσάλι, για πρώτη φορά στην ιστορία της BMW, στα ρουλεμάν του ψαλιδιού και πριν το ψαλίδι, βρίσκουμε ένα αλουμινένιο κομμάτι που αυξάνει την ακαμψία του συνόλου. Από αλουμίνιο κατασκευάζεται και το πανέμορφο ψαλίδι. Σημείο κλειδί για το εκπληκτικό κράτημα που θυμίζει μοτοσικλέτα είναι η θέση του κινητήρα στο κέντρο του scooter, μαζί και με την τοποθέτηση του ρουλεμάν του ψαλιδιού όχι στον κινητήρα, αλλά στο πλαίσιο, όπως στις μοτοσικλέτες. Ταυτόχρονα, ο κινητήρας αποτελεί φέρον στοιχείο, για ακόμα μεγαλύτερη ακαμψία.

bmw c 650 sport detail 20

Το οριζόντια τοποθετημένο, μονό πίσω αμορτισέρ έχει διαδρομή 115 χιλιοστών, ενώ ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση. Μπροστά, βρίσκουμε ένα ανάποδο πιρούνι 40 χιλιοστών, με την ίδια διαδρομή όπως και πίσω. Το πιρούνι δένει με διπλές πλάκες, που προσφέρουν τα μέγιστα στο κράτημα. Ο μπροστινός τροχός έχει διαστάσεις 3,5x15, και ο πίσω 4,5x15. Στις αλουμινένιες ζάντες των 15 ιντσών βρίσκουμε ένα ζευγάρι από τα άριστα Pirelli Diablo Scooter, σε διαστάσεις 120/70-15 μπροστά, και 160/60-15 πίσω. Η διάσταση των 15 ιντσών βρίσκεται ένα μικρό σκαλί κάτω σε κράτημα από τις 16 ίντσες, όμως καταφέρνει να προικίσει τα C με άψογο κράτημα, διατηρώντας ταυτόχρονα τους τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους που επιβάλλει η κατηγορία.

bmw c 650 sport detail 15

Στα φρένα τώρα, το C 650 Sport έρχεται εξοπλισμένο με 2 δίσκους των 270 χιλιοστών μπροστά και ένα δίσκο, επίσης στα 270χλστ. πίσω. Τα σωληνάκια των φρένων είναι μεταλλικά, ενώ το προηγμένο, δικάναλο και ιδιαίτερα ελαφρύ ABS σύστημα 9,1MB της Bosch ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Υπόσχεται πολλά, κάνει ακόμα περισσότερα

Με ύψος 1.70 η σέλα δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή, και μετακινούμενος στο μπροστινό της κομμάτι πατάω εύκολα όλο το πέλμα του ενός ποδιού στην άσφαλτο. Πιέζοντας τη μανέτα του φρένου μαζί με το κουμπί της μίζας, το Sport παίρνει μπροστά, παράγοντας μεστό, γεμάτο ήχο. Το βάρος των 249 κιλών θα φανεί μόνο σε επιτόπιες μανούβρες, ενώ οπουδήποτε αλλού... εξαφανίζεται με τη βοήθεια του καλού ζυγίσματος του scooter, του τιμονιού που κόβει πολύ, και της άμεσης απόκρισης του γκαζιού. Οι καθρέπτες παρέχουν καλό, αλλά όχι άριστο πεδίο -είναι σχετικά μικροί, περνάνε όμως εύκολα πάνω από τους περισσότερους καθρέπτες των αυτοκινήτων. Παράλληλα, μπορείτε και να τους διπλώσετε εντελώς, κόβοντας δραστικά το πλάτος του scooter.

bmw c650 sport 7

Στην πόλη η ζελατίνα ιδανικά θα ρυθμιστεί στην χαμηλότερη από τις 3 διαθέσιμες θέσεις ύψους, ενώ σε κάθε στάση το άνοιγμα του μονού σταντ θέτει σε λειτουργία το χειρόφρενο, κάνοντας τη ζωή σας ευκολότερη. Στην κίνηση εκτός πόλης, και ειδικά στον αυτοκινητόδρομο, η ζελατίνα ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο, εξαλείφοντας παντελώς οποιαδήποτε θόρυβο -τουλάχιστον με αναβάτη του ύψους μου, με μόνη ένσταση την υποπίεση που δημιουργεί, "ρουφώντας" τον αναβάτη μπροστά μετά τα 140 χλμ/ώρα.

bmw c 650 sport detail 23

Η νέα σέλα είναι υποδειγματική τόσο σε διαστάσεις όσο και σε αφρώδες υλικό, μια από τις ανετότερες σέλες στην κατηγορία, και όχι μόνο. Λάβετε υπόψη σας πως ενώ ήμουν ιδιαίτερα άνετος όσον αφορά στη στάση οδήγησης, αν ήθελα να απλώσω τα πόδια τελείως μπροστά, ήμουν ελαφρώς τεντωμένος, γεγονός που σημαίνει πως αυτή η ξαπλωτή στάση θα βολέψει άριστα τους πολύ ψηλούς αναβάτες.

bmw c650 sport 4

Η BMW αναφέρει πως η βελτίωση στη μετάδοση του C 650 Sport έφερε τόσο καλύτερες επιταχύνσεις, όσο και υψηλότερη τελική. Όπως έχουν τα πράγματα, το C 650 Sport επιταχύνει πραγματικά δυνατά, κοντράροντας οτιδήποτε βρίσκεται στα ίδια επίπεδα ιπποδύναμης, ενώ πιάνει τα 180 χλμ/ώρα σχεδόν παντού και υπό όλες τις συνθήκες.

bmw c650 sport 30

Κι όταν ο αναβάτης θελήσει να εξερευνήσει τις sport δυνατότητες του... Sport, το scooter της BMW δείχνει να έχει όχι μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη. Φοβερά δεμένο σε αίσθηση, τόσο από πλαίσιο όσο και από αναρτήσεις, φρένα-άγκυρες -με πολύ καλή λειτουργία ABS-, και κινητήρας με άψογες επιταχύνσεις και ρεπρίζ, δίνουν στον αναβάτη τη δυνατότητα να κινηθεί πραγματικά γρήγορα, κάνοντας εκπλήξεις σε πολλούς αναβάτες μοτοσυκλετών. Κερασάκι στην γευστικότατη τούρτα τα άριστα Diablo Scooter ελαστικά της Pirelli, που σε γεμίζουν εμπιστοσύνη ακόμα και στο χειρότερο γλιστερό ελληνικό οδόστρωμα!

Βελτιωμένο, ομορφότερο, πιο sport, πιο ποθητό

 

Το C 650 Sport είναι ένα από τα κορυφαία GT Scooters του κόσμου, διαθέτοντας κορυφαία επίπεδα ποιότητας και εξοπλισμού, και είναι ικανό να παίξει με μεγάλη ευκολία τον απόλυτο ρόλο του μοναδικού οχήματος στη ζωή ενός απαιτητικού αναβάτη. Παρά τον όγκο και τα κιλά του, που του χαρίζουν χώρους και προστασία από τα στοιχεία της φύσης, είναι εξαιρετικό και στην πόλη, δίχως να προβληματίζει τον αναβάτη ούτε και στο μποτιλιάρισμα.

bmw c650 sport 35

Παράλληλα αποτελεί ένα άριστο ταξιδιάρικο scooter, παρέχοντας πρωτόγνωρες ανέσεις, sport επιδόσεις, και θα βολέψει δύο μεγαλόσωμα άτομα ακόμα και αν εκείνα θέλουν να γυρίσουν τον κόσμο. Με χαμηλή μέση κατανάλωση κοντά στα 5 με 5,5 λίτρα στα 100, και με τελική 180 χλμ/ώρα, το C 650 Sport είναι ένας άξιος σύντροφος για πολλά-πολλά αστικά αλλά ιδίως τουριστικά χιλιόμετρα. 

Χρώματα

 

Το C 650 Sport βγαίνει σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς.

orange

Valencia Orange metallic (πορτοκαλί)

white

Lightwhite non-metallic (λευκό ματ)

black

Blackstorm metallic (μαύρο).

Έξτρα εργοστασιακά αξεσουάρ

Πακέτο Highline

  • Θερμαινόμενα γκριπ 3 σταδίων
  • Θερμαινόμενη σέλα
  • Ένδειξη πίεσης ελαστικών (RDC)
  • LED λάμπες, στα φώτα πορείας
  • LED λάμπες στα φλας (μόνο στο Sport)

Άλλα επίσημα αξεσουάρ

Έξτρα αποθηκευτικοί χώροι

  • Topcase 35 λίτρων
  • Εσωτερική τσάντα για το topcase
  • Τσάντα 12 λίτρων που τοποθετείται στο κέντρο της ποδιάς
  • Δίχτυ για φόρτωμα

Άνεση και design

  • Φιμέ ζελατίνα
  • Καθαρή / φιμέ ζελατίνα
  • Sports θερμαινόμενη σέλα
  • Αδιάβροχο κάλυμμα σέλας
  • Εκτροπείς αέρα
  • Backrest συνεπιβάτη
  • Μπουφάν αναβάτη

Πλοήγηση και επικοινωνία

  • BMW Motorrad Navigator IV
  • Βάση για το Navigator
  • BMW Motorrad σύστημα ενδοεπικοινωνίας
  • Θήκη κινητού τηλεφώνου
  • BMW USB φορτιστής

Ασφάλεια και ηλεκτρικά συστήματα

  • Συναγερμός
  • Μανιτάρια
  • Λουκέτο
  • Έξτρα έξοδος ρεύματος

Επιπλέον εξοπλισμός

  • Τελικό εξάτμισης Akrapovic
  • Σετ χρωμίου (μαρσπιέ αναβάτη / συνεπιβάτη, αντίβαρα τιμονιού)
  • Ειδικά σχεδιασμένο ανοιχτό κράνος Airflow 2
  • Urban Jacket
  • Urban γάντια
  • Αθλητικά παπούτσια X 2
  • κλπ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής BMW Motorrad
Μοντέλο BMW C 650 Sport
Αντιπρόσωπος BMW Motorrad Hellas
Τιμή 12.100 euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος εν σειρά, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 647
Συμπίεση (:1) 11,6
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 79 x 66
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής Δύο σε δύο
Λίπανση Ξηρό κάρτερ
Συμπλέκτης Αυτόματο
Κιβώτιο ταχυτήτων _
Μετάδοση Ιμάντας
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) 92
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Πλάτος  (mm) 775
Μεταξόνιο (mm) 1591
Ύψος (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 800 (780 η χαμηλή σέλα)
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α.
Βάρος (kg) 249 (γεμάτο)
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 15.5 / 3
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι 40 mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ οριζόντια τοποθετημένο
   
Ελαστικά  
μπροστά 120-70-15
Πίσω 160/60-15
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 270mm/δαγκάνα δύο εμβόλων, ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 270mm/δαγκάνα ενός εμβόλου, ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 60 / 7.500
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 6,4 / 6.000

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες σύγκρισης με προηγούμενο μοντέλο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 22:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - BMW C 650GT 2016 Αποστολή - BMW C 400 X »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon