.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 14:14

Γέφυρα Βαρυμπόμπης – Επανέρχονται τα σχέδια αντικατάστασής της με διόδια

Ένα πλάνο πολλών ετών που πολλάκις απορρίφθηκε επανέρχεται στο προσκήνιο και προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις.

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που προτάθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας της Βαρυμπόμπης στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι) για να αντικατασταθεί με κυκλικό ανισόπεδο κόμβο με πλευρικά διόδια και παράπλευρες οδούς που θα συνδέουν τον κόμβο με το τοπικό οδικό δίκτυο.

Συναντάμε αναφορές σε αυτό το σχέδιο από το μακρινό 2007 όταν πρωτοπροτάθηκε, ωστόσο δεν προχώρησε εξαιτίας έντονων αντδράσεων από τους δήμους που επηρεάζονται. Ενδεικτικά, οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου επικαλούνται σοβαρές επιπτώσεις περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και οικονομικές.

Η αδειοδότηση του έργου φρέναρε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενώ οι μετέπειτα υπουργοί Περιβάλλοντος αρνήθηκαν να το υπογράψουν, με αποτέλεσμα να έχει μπει στον πάγο από το 2015.

Η επαναφορά του σχεδίου στο προσκήνιο προκαλεί νέες αντιδράσεις, καθώς ο δήμος Κηφισιάς εκτιμά πως οι αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά ο κυκλοφοριακός φόρτος στο εσωτερικό οδικό δίκτυό του, ενώ έχει ήδη προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετική μελέτη του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την αρχική μελέτη, τα έργα κατασκευής αναμένεται να διαρκέσουν δύο με τρία χρόνια, στο οποίο χρονικό διάστημα η πρόσβαση στον ΠΑΘΕ θα γίνεται μέσω του τοπικού οδικού δικτύου.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon