.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 17:35

Καλιφόρνια: Νόμιμη πλέον η διήθηση δικύκλων!

 

Η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α. που το τολμά

 

Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία των Η.Π.Α. που νομιμοποιεί την διήθηση μοτοσυκλετών, με τους Αμερικανούς αναβάτες να έχουν ήδη αρχίσει τα πανηγύρια.

Μπορεί αρκετοί αναβάτες στις Η.Π.Α. να εφαρμόζουν την διήθηση, παρόλα αυτά μέχρι σήμερα εκείνη ήταν παράνομη. Και όπως και στην Ελλάδα, τα προβλήματα ξεκινούσαν από ένα απλό ατύχημα, όπου αν ο αναβάτης βρισκόταν ανάμεσα σε 2 λωρίδες κίνησης, αυτόματα έχανε μέρος από ή και ολόκληρο το δίκιο του.

Τώρα όμως, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Jerry Brown υπέγραψε και επικύρωσε τον προτεινόμενο νόμο 51 (Assembly Bill 51 ή AB51), νομιμοποιώντας την κίνηση μοτοσυκλετών μεταξύ 2 λωρίδων (διήθηση).

Ο συγκεκριμένος νόμος επιτρέπει επίσης στην αστυνομία των αυτοκινητόδρομων της Καλιφόρνια (California Highway Patrol) να εργαστεί με τις ομάδες που προωθούν την ασφάλεια των αναβατών μοτοσυκλέτας, ώστε να αναπτύξουν με σαφήνεια το πλαίσιο των κανονισμών που θα διέπουν τη διήθηση.

"Αυτό είναι ένα σπουδαίο νέο για τους αναβάτες της Καλιφόρνια, αλλά και για τους αναβάτες ολόκληρης της χώρας" είπε ο CEO της AMA (American Motorcyclist Association) Rob Dingman. "Οι νομοθέτες και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια έκαναν ένα τεράστιο βήμα για την αναγνώριση μιας πρακτικής που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες."

Στα τελευταία 2 χρόνια, η Νεβάδα, η Τζόρτζια, η Ουάσινγκτον, το Όρεγκον και το Τέξας σκέφτονται να εφαρμόσουν ανάλογη νομοθεσία νομιμοποίησης της διήθησης. Κι η κίνηση της πολιτείας της Καλιφόρνιας θα μπορούσε να δώσει σε αυτές τις σκέψεις τη σωστή ώθηση, ώστε να δούμε και άλλες πολιτείες να νομιμοποιούν τη διήθηση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 20:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon