.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 10:22

Ρεπορτάζ - CWM FX - Η απάντηση της εταιρίας

 

Σχετικά με τις έρευνες για οικονομική απάτη

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Η CWM απαντά σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας του Λονδίνου. Η εταιρεία που σπονσοράρει την ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι αλλά και την ομάδα MotoGP, LCR Honda, όπως και τον ''δικό'' μας, Νότη Παπαπαύλου, υποστηρίζει πως πρόκειται περί συντονισμένης προσπάθειας να πληγεί η φήμη της. H CWM μάλιστα προσφέρθηκε να εγγυηθεί τα κεφάλαια των πελατών της προκειμένου να κατευνάσει την αναταραχή που επικρατεί.

Επίσημη δήλωση μέσω εκπροσώπου έκανε η εταιρεία CWM αναφορικά, τόσο με τους ισχυρισμούς μερίδας δημοσιογράφων τις προηγούμενες ημέρες, όσο και την επίσημη επιβεβαίωση που ήρθε από την πλευρά της Αστυνομίας. Θυμίζουμε ότι δέκα άνδρες και τρεις γυναίκες εργαζόμενοι του ομίλου με έδρα το Λονδίνο, που δραστηριοποιείται στο χώρο της αγοράς συναλλάγματος, συνελήφθησαν προχθές στα γραφεία της εταιρείας με την κατηγορία της υποψίας για απάτη μέσω δήλωσης ψευδών στοιχείων, συνομωσίας με σκοπό την εξαπάτηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας «η CWM έχει πέσει θύμα ενορχηστρωμένης προσπάθειας για την σπίλωση του ονόματός της που πηγάζει από προσωπική έχθρα». Άλλες πηγές προσκείμενες προς την εταιρεία υποστηρίζουν ότι πίσω από τις ενέργειες αυτές βρίσκονται πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας.

«Έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι πελάτες μας έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα από συγκεκριμένο άτομο, ο οποίος προσπάθησε να σπείρει αμφιβολίες σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου. Όμως, παρά τις ερωτήσεις που τέθηκαν από την αστυνομία, κανείς δεν θέλησε να αναφέρει ονόματα», ο εκπρόσωπος αναφέρει.
Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε από τη CWM, η εταιρεία προσφέρθηκε προς την Αστυνομία του Λονδίνου να εγγυηθεί τα κεφάλαια των πελατών της, όπως έχει ήδη γίνει και με τα χρήματα που έχουν επενδυθεί, ως εγγύηση των καταθέσεων των πελατών της και σε μια προσπάθεια εφησυχασμού τους.
«Η CWM World είναι ένας αξιοσέβαστος όμιλος εταιρειών με κύκλο εργασιών πολλών εκατομμύριων και παρουσία σε πολλές χώρες. Δεν υπάρχει καμία βάση στους ισχυρισμούς αυτούς, εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως μια κορυφαία εμπορική εταιρεία» καταλήγει στη δήλωσή του ο επίσημος εκπρόσωπος.

Τα παραπάνω έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η CWM FX μέσω δελτίου τύπου σε ιστοσελίδα forex, ώστε να ενημερώσει τους πελάτες αλλά και τους δημοσιογράφους σχετικά με τις φήμες των τελευταίων ημερών. Τίποτα δεν αλλάζει σχετικά με τις χορηγίες στους αναβάτες που έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής. Ωστόσο, η σελίδα της CWM στο διαδίκτυο, ζητάει συγγνώμη στους επισκέπτες για την αναστάτωση και εμφανίζει μόνο μία φόρμα επικοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 12:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon