.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 11:26

Ρεπορτάζ - Εκδρομή με την σχολή RideIt - Πεντέλη - Πάρνηθα

Με 25 συμμετοχές!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Αυτή τη φορά τα είχαμε όλα: Μονοκύλινδρες, δικύλινδρες, τρικύλινδρες, 250, 1200 κυβικά, αλλά και δύο γουρούνες! Και από την Πεντέλη, φτάσαμε στον προορισμό μας ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα, αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μας και στην οδήγηση off road.

Οι ομορφιές της Αττικής γης μας καλούν συχνά πυκνά να τις ανακαλύπτουμε. Πίσω από τα σπίτια μας - κυριολεκτικά όμως! - η Πεντέλη διαθέτει ποικίλο τερέν και αποτελεί έναν πόλο έλξης για τους αναβάτες κάθε λογής off road μοτοσυκλετών, παρά τις δυσκολίες που πολλές φορές εγκυμονεί. Αυτή τη φορά συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Πεντέλης, όπου έγινε ο απαραίτητος έλεγχος και ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες, και 25 αναβάτες, με τέσσερις υπεύθυνους εκδρομής, πλοηγούς, ενδιάμεσους και ουραγό - σκούπα, ξεχυθήκαμε στην μονή Νταού Πεντέλης, στην Καλλιτεχνούπολη και τον Νέο Βουτζά, διασχίζοντας το σκληρό τερέν με άνεση.

Στα νεροφαγώματα, στα δύσκολα περάσματα και στις πέτρες, οι εκπαιδευτές της σχολής RideIt ήταν εκεί για να δώσουν συμβουλές στους αναβάτες για οδήγηση με ασφάλεια, ενώ σε συγκεκριμένες δυσκολίες, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης.
Από την Πεντέλη, το πέρασμα στον Διόνυσο συνοδεύτηκε και με στάση για ξεκούραση στην τεχνητή λίμνη της Ραπεντόσας. Οι αναβάτες χαλάρωσαν και ξεκουράστηκαν, οι γουρούνες ξέδωσαν στην κύτη της λίμνης ανοίγοντας δικές τους διαδρομές, παίζοντας με τις λάσπες.

Η συνέχεια της διαδρομής μας οδήγησε μέσω ταλαιπωρημένου από τις τελευταίες βροχές δρόμου στον Βρανά, στην περιοχή του Μαραθώνα, απ' όπου άρχισε η ανάβαση για την Σταμάτα. Από εκεί, με συνδετικά ασφάλτινα κομμάτια συνεχίσαμε προς την λίμνη Μαραθώνα όπου και κάναμε στάση για καφέ - μόνο που για να κατασκευαστούν οι καφέδες μας, θα τρώγαμε την μισή μέρα στην αναμονή! Οπότε και ξεκινήσαμε για το τελευταίο τμήμα της διαδρομής, οδηγώντας περιμετρικά της λίμνης Μαραθώνα, σε ένα τοπίο όμορφο και με ιδανικό καιρό και θερμοκρασία για οδήγηση. Η ομάδα αργότερα χωρίστηκε σε αυτούς που επέστρεψαν στα σπίτια τους νωρίς, και σε αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους γνωστή ταβέρνα του Πολυδενδρίου, ''γιορτάζοντας'' με αυτό τον τρόπο άλλη μία επιτυχημένη χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή της σχολής ασφαλούς οδήγησης Rideit.

Περισσότερες λεπτομέρειες: www.rideit.gr

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon