.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 20:59

Νότης Παπαπαύλου – Ο ήρωας του Red Bull MotoGP Rookies!

 

Πάλεψε μέχρι τέλους!


Ο Έλληνας «ήρωας» του Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event 2013!
Ο Νότης Παπαπαύλου πάλεψε μέχρι τέλους ωστόσο η πτώση κατά τη διάρκεια της οδήγησης την πρώτη μέρα του Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event, στοίχισε στον 13χρονο Νότη Παπαπαύλου, τη συμμετοχή του στο κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων αναβατών Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014.

Στάθηκε άτυχος

Ο Νότης Παπαπαύλου στάθηκε άτυχος καθότι τραυματίστηκε την πρώτη ημέρα οδήγησής του στην παγκόσμια επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2014, που έγινε στην πίστα Monteblanco της Ανδαλουσίας. Τη δεύτερη και τελευταία μέρα της Επιλογής, ο ανερχόμενος Έλληνας οδηγός ένιωσε λίγο καλύτερα, μετά την ιατρική φροντίδα που του παρασχέθηκε, και έτσι αποφάσισε να προσπαθήσει να οδηγήσει στις δύο περιόδους των 15 και 20 λεπτών αντίστοιχα.
Ωστόσο ο έντονος πόνος στο αριστερό του πόδι, αποδείχθηκε μοιραίος με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποδώσει όπως την πρώτη μέρα, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο να ακολουθεί τις σωστές γραμμές στην τεχνική διαδρομή που επιλέχτηκε. Παρόλα αυτά οι συναθλητές αλλά και οι συνοδοί των ομάδων ανακήρυξαν τον Νότη σε «ήρωα της Ελλάδας», καθώς έφθανε στη μοτοσικλέτα του με την πατερίτσα και ήταν φανερή η αδυναμία του στο να περπατήσει. Βέβαια ο πόνος εξαφανιζόταν ως δια μαγείας μόλις έκλεινε τη ζελατίνα του κράνους του και ανέβαινε στο Metrakit 125!

Το απόγευμα στην τελευταία του προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώθηκε ως προς τον πόνο, αλλά η μειωμένη κινητικότητα του αριστερού ποδιού δεν τον βοήθησε να πετύχει κορυφαίους χρόνους – όπως την πρώτη μέρα. Αντίθετα κινήθηκε αργότερα από οδηγούς τους οποίους είχε περάσει με διαφορά δύο και τριών δευτερολέπτων. Στη νέα διαδρομή της πίστας, ο χρόνος του στο 1’51’’24’’’ υστερούσε σχεδόν 6 δευτερόλεπτα από τις καλύτερες επιδόσεις της τελικής ημέρας. Οι γραμμές του στην τεχνική διαδρομή ήταν πολύ καλές, όμως οι 4 αυστηροί κριτές του Red Bull MotoGP Rookies Cup έπρεπε να αποφασίσουν με βάση τη σταθερότητα στους χαμηλούς χρόνους του γύρου, στο τελευταίο δεκάλεπτο της 20λεπτης διαδικασίας. Έτσι, το όνομα του Νότη δεν συμπεριλήφθηκε στους 12 τυχερούς, ανάμεσα σε 107 αναβάτες από 27 χώρες, που πήραν τη «χρυσή» πρόκριση για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014.

Δηλώσεις

«Είμαι σίγουρα λυπημένος που δεν κατάφερα να πάρω την τελική πρόκριση, αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσω τις προπονήσεις και την προετοιμασία για την παγκόσμια επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2015. Η δύσκολη στιγμή που είχα με την πτώση μου χθες δεν με άφησε να οδηγήσω όπως ξέρω, αφού δυσκολευόμουν πολύ με τη μεγαλύτερη μπότα που φορούσα στο αριστερό μου πόδι, στο να κατεβάσω ταχύτητες, ειδικά στο τέλος της μεγάλης ευθείας. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για όλα και τους πολλούς φίλους σε Ελλάδα και Ιταλία που έστειλαν μηνύματα για να στηρίξουν την προσπάθειά μου» δήλωσε ο Νότης.

Το Red Bull MotoGP Cup

Λίγα λόγια για το Red Bull MotoGP Rookies Cup
Από τη δημιουργία του το 2007, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull MotoGP Rookies Cup θεωρείται ο προθάλαμος των κατηγοριών Moto3, Moto2 και MotoGP με σκοπό να αναδείξει ανερχόμενους ταλαντούχους αναβάτες. 24 νεαροί ηλικίας 12 έως 16 ετών, από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των 8 αγώνων σε Ευρώπη και Αμερική διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δίτροχο υπερθέαμα που θα τους οδηγήσει στις μεγάλες πίστες.

Οι κληρωθέντες

Αναλυτικά η τελική προκρινόμενη 12άδα:
Martin Gbelec Τσεχία
Enzo Bulon Γαλλία
Leraci Brunopalazzese Ιταλία
Fabio Di Giannantonio  Iταλία
Makar Yurchenko Kαζακστάν
Lyvann Luchel  Μαρτινίκη
Bo Bendsneyder Ολλανδία
Robert Schotman Ολλανδία
Hanro Van Rooyen Νότια Αφρική
Marco Garcia Ισπανία
Oscar Gutierrez Ισπανία
Jaume Masia  Ισπανία

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 21:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon