.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 09:26

Ρεπορτάζ – Εγκαίνια Ducati Athens

 

Με το δεξί!

 


Αν μη τι άλλο, η παρουσία της Ducati στην ελληνική αγορά, τους τελευταίους μήνες, έχει πάρει το χρώμα της Kosmocar. Στο κορυφαίο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει η αντιπροσωπεία εταιριών αυτοκινήτου, υποδέχθηκε τους φίλους της κόκκινης εταιρίας στο νέο κατάστημα Ducati Athens, στην Καλλιρρόης 9, στην Αθήνα, όπου έγιναν επίσημα τα εγκαίνια.

Εξέχουσες παρουσίες

Το πλήθος με τα Ducati, κάθε κυβισμού, τύπου και γενιάς, που έφτασε στο κατάστημα της Καλλιρρόης και έκλεισε το δρόμο, βρήκε στην νέα Ducati αυτό που ήθελε. Έναν εκθεσιακό χώρο με όλα τα προϊόντα της εταιρίας να βρίσκονται εκεί, με εξέχουσα θέση φυσικά να κατέχει το 1199 Panigale Trikolore, στην είσοδο του καταστήματος. Οι όμορφες παρουσίες που καλωσόριζαν τον κόσμο έδιναν φυσικά χρώμα στο ποιοτικό κατάστημα, ενώ ο μπουφές και η μουσική από γνωστό DJ κράτησαν τους παρευρισκόμενους στο κατάστημα μέχρι αργά. Υπήρχε και μία σημαντική παρουσία στα εγκαίνια της Ducati, ο αναβάτης της Pramac Ducati στα MotoGP, Andrea Iannone, ο οποίος βρέθηκε εκεί, μίλησε με τον κόσμο και έδωσε αυτόγραφα, ενώ υπέγραψε και το κράνος που κέρδισε τυχερός της βραδιάς.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία η Ducati Kosmocar, και είδαν από κοντά το νέο πρόσωπο της εταιρίας που αγαπούν.
Ωστόσο, λίγη ώρα πριν, είχε γίνει ειδική παρουσίαση για τους δημοσιογράφους, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα σχέδια αλλά και οι στόχοι της εταιρίας. Τον λόγο πήρε ο εμπορικός διευθυντής της Ducati, κος Γιάννης Μυτιληνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μερίδια αγοράς στην αγορά αυτοκινήτων, τα οποία κατέχει η Kosmocar. Πιο συγκεκριμένα, η Kosmocar αυξάνει σταθερά το μερίδιό της στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων και αντιπροσωπεύει πλέον το 13,7% της αγοράς, νούμερο που έχει επιτευχθεί τόσο από την αύξηση των διαθέσιμων προϊόντων, όσο και από την διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ικανοποίησης του πελάτη.
Με την ανάληψη της αποκλειστικής διανομής της Ducati στην Ελλάδα και την Κύπρο, η Kosmocar επιθυμεί να επαναπλασάρει την Ducati στην Ελληνική αγορά, συνδυάζοντας τα μοναδικά προϊόντα της μάρκας με τα υψηλότερα standards εξυπηρέτησης των πελατών.

Οι στόχοι

Στόχοι της εταιρίας είναι να προσφέρει υψηλές προδιαγραφές στα sales και after sales service με έμφαση στην ικανοποίηση του πελάτη, να έχει διαθεσιμότητα σε όλες τις μοτοσυκλέτες για test ride, 10 μοντέλα βρίσκονται πάντα στο κατάστημα !, να προσφέρει ευέλικτα προγράμματα απόκτησης μοτοσυκλέτας μέσω της Ducati Financial Services αλλά και άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Ενδιαφέρον είναι πάντως και το πρόγραμμα διασφάλισης της μετακίνησης σε συνεργασία με το υπάρχον δίκτυο της Audi, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Όταν ο κάτοχος Ducati, που έχει αγοραστεί από την Kosmocar, αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του, θα μπορεί να παίρνει ένα αυτοκίνητο και να συνεχίζει το ταξίδι του, ενώ ο αντιπρόσωπος θα αναλαμβάνει την επιστροφή της μοτοσυκλέτας στον τόπο διαμονής κατοικίας.
Ταυτόχρονα η Ducati, ενισχύει την αναγνωρισιμότητα της μέσα από την αγωνιστική ομάδα. Υπάρχει συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας με την Panigale SSTK και αναβάτη τον Γιώργο Παπασταύρου, με την Ducati να δείχνει το δρόμο αυτή τη στιγμή στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Η συμμετοχή σε διεθνή event όπως είναι το Ducati GP Grandstand, Ducati Travel Experiences, Ducati Riding Experience και World Ducati Weeks, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που βρίσκονται σε προτεραιότητα.
Η Kosmocar, τους λίγους μήνες που έχει στην κατοχή της την Ducati, εκτός από αγωνιστική παρουσία έκανε την εμφάνισή της και στο Moto Festival όπου διέθεσε οκτώ μοτοσυκλέτες για πάνω από 100 test rides, ενώ διοργάνωσε και το 1ο Ducati Riding School, αλλά και το 1ο Ducati Track Day στο οποίο συμμετείχαν 75 αναβάτες και πραγματοποιήθηκαν 54 test rides. Σημαντική είναι η παρουσία της Ducati και στα social media, με σελίδες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το νέο site της Ducati, www.ducati.gr, λειτουργεί ήδη από το Μάιο. Η διαφήμιση στα περισσότερα περιοδικά και internet sites μοτοσυκλέτας έδωσε και εκεί το στίγμα της εταιρίας, ενώ αναλύθηκαν και τα στοιχεία πωλήσεων της εταιρίας, που είναι η μοναδική που πουλάει premium μοτοσυκλέτες αυτή την περίοδο, με ποσοστιαία άνοδο μάλιστα στο 8,9%, τον τελευταίο μήνα.

Κάθετη μονάδα

Η Ducati διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα από ποτέ, με τα μοντέλα των σειρών Monster, Hyper, Streetfighter, Multistrada, Diavel, Superbike, να βρίσκονται όλα ετοιμοπαράδοτα στο νέο κατάστημα Ducati Athens, στην Καλλιρρόης 9, στην Αθήνα.
Ένας νέος χώρος χωρισμένος σε τρεις ορόφους, μία μοναδική κάθετη μονάδα που πληροί όλα τα πρότυπα CI/CD της Ducati, σε 564τμ2. Εκεί υπάρχει και το εξουσιοδοτημένο service με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, ειδικά εργαλεία για τις ιταλικές μοτοσυκλέτες, και άμεση διαθεσιμότητα σε ανταλλακτικά, αξεσουάρ αλλά και ρουχισμό Ducati.
Η νέα εποχή Ducati έχει έρθει και στην χώρα μας η νέα αντιπροσώπευση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της. Μία βόλτα από το νέο κατάστημα Ducati Athens, θα σας πείσει!

Φωτογραφίες

Video παρουσίασης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 12:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon