.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 13:28

Ρεπορτάζ – Ride It – BMW Bikers – Off Road Skills 2013

Δεξιοτεχνία στο Λαύριο!

 




Την ιδιόκτητη πίστα της σχολής ασφαλούς οδήγησης Ride It, επέλεξε το forum BMWBikers.org προκειμένου να πραγματοποιήσει τον ετήσιο διαγωνισμό δεξιοτεχνίας του. Η πίστα, που έχει διαμορφωθεί μέσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ντύθηκε στα χρώματα της Red Bull η οποία έβαλε και την μουσική υπόκρουση, ενώ τα φουσκωτά και οι κορδέλες της BMW αλλά και τα πανό της σχολής, συμπλήρωσαν την εικόνα.

Χρόνοι και ποινές


Από νωρίς το πρωί άρχισε να καταφθάνει ο κόσμος στην άριστα προετοιμασμένη διαδρομή την οποία οι αναβάτες είχαν την δυνατότητα να περπατήσουν μαζί με τους εκπαιδευτές και να τους λυθούν όποιες απορίες. Ο διαγωνισμός περιελάμβανε δύο δεξιότητες, μία ταχυπορίας, και μία αργοπορίας. Στην πρώτη κέρδιζε αυτός που έκανε τον ταχύτερο γύρο, σε συνδυασμό με τις φορές που θα δεχόταν ποινή, από πάτημα του ποδιού στο έδαφος. Το κάθε πάτημα ποδιού, πρόσθετε δύο δευτερόλεπτα στον τελικό χρόνο, ενώ η πτώση, πέντε, ενώ η παράκαμψη διαδρομής, δέκα δευτερόλεπτα. Στην αργοπορία, το σύστημα δούλευε ανάποδα: Ο αναβάτης έπρεπε να κάνει τον πιο αργό χρόνο, οδηγώντας αργά και με κοντρόλ την μοτοσυκλέτα του. Κάθε πάτημα ποδιού, αφαιρούσε από τον χρόνο δύο δευτερόλεπτα, κάθε πτώση αφαιρούσε πέντε, και κάθε παράκαμψη διαδρομής, δέκα δευτερόλεπτα.
Οι αναβάτες άρχισαν να εισέρχονται ένας – ένας στην διαδρομή με ατομική χρονομέτρηση, και τα νούμερα καθώς και οι βαθμοί ποινής σημειώνονταν σε πίνακα προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια. Ταυτόχρονα υπήρχε εκφώνηση από τον αρχιεκπαιδευτή της σχολής Ride It, Τάκη Μανιάτη, ενώ η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου - Κουβαρά είχε πλαισιώσει την πίστα με τους Εθελοντές Διασώστες της, προκειμένου να προλάβουν κάποιο ατύχημα.
Η μέρα κύλισε άριστα και στον διαγωνισμό ταχυπορίας ήταν ο Θανάσης Μαρινόπουλος με BMW R 1200GS που έφερε τον 1ο χρόνο με 1:20.60’’ κάνοντας τα λιγότερα λάθη. Ακολούθησε ο Θανάσης Νικολουδάκης με BMW X Challenge 650 και χρόνο 1:27.47’’  και στην 3η θέση ο Στρατής Λιβιτσάνος με BMW R 1200 GS Adventure με χρόνο 1:29.31’’.

Αργοπορία και απώλειες!

Στον διαγωνισμό αργοπορίας, πολλοί αναβάτες δεν συμμετείχαν κι έτσι τα αποτελέσματα βγήκαν ανάμεσα στους αναβάτες που είχαν συμμετάσχει και στα δύο είδη δεξιοτεχνίας. Εκεί, ο Βασίλης Νιάγκος με BMW R 1150 GS που είχε τερματίσει 6ος στην ταχυπορία, έφτασε στην 1η θέση με χρόνο που ξεπέρασε τα 4 λεπτά, ενώ στην 2η θέση βρέθηκε ο Λιβιτσάνος και στην 3η ο Μαρινόπουλος.
Λόγω και των δύο διαφορετικών κατηγοριών μοτοσυκλετών, οι αναβάτες χωρίστηκαν σε δικύλινδρα και μονοκύλινδρα, μιας και ο χρόνος που είχε κάνει στην ταχυπορία ο Αλέξανδρος Ζηντζόβας με 56:610’’, πάνω στο μικρόσωμο Suzuki DR 250 δεν μπορούσε να συναγωνιστεί κανείς με τα δικύλινδρα 1200! Έτσι, τελικοί νικητές ήταν οι: Στρατής Λιβιτσάνος, Βασίλης Νιάγκος και Θανάσης Μαρινόπουλος, στην κατηγορία δικύλινδρα Adventure, οι οποίοι μοιράζονται τις δωροεπιταγές της BMW Hellas, αξίας 150, 100 και 50euro.
Στην κατηγορία μονοκύλινδρα Enduro, νικητές ήταν οι: Αλέξανδρος Ζηντζόβας με Suzuki DR 250, Θανάσης Νικολουδάκης με BMW G 650 X Challenge και Σπύρος Γούβας με BMW F 650 GS, οι οποίοι έλαβαν δωροεπιταγές του καταστήματος Bikerpoint.gr αξίας 50euro έκαστος.
Και του χρόνου!

Φωτογραφίες 1o session

Φωτογραφίες 2o session

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 17:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon