.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 09:26

Έρευνα – Η Αθήνα στο Top 5 μποτιλιαρίσματος της Ευρώπης

Κάτι που πάει από... στόμα σε στόμα, σαν πληροφορία, επιβεβαιώνεται κιόλας από ερευνητικά δεδομένα.

Δυστυχώς, το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας όχι απλά φαντάζει άλυτο εν έτει 2024, αλλά αναδεικνύεται και σε ένα από τα χειρότερα σε όλη την Ευρώπη, βάσει συγκεκριμένης έρευνας που πραγματοποίησε η Moneybarn – την οποία μπορείτε να δείτε και με ένα κλικ εδώ, αλλά και να μάθετε περισσότερα για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 51 πόλεων που επιλέχθηκαν από όλη την Ευρώπη -πλην του Ηνωμένου Βασιλείου- η Αθήνα αναδείχθηκε ως η 5η χειρότερη όσον αφορά τις κυκλοφοριακές συμφορήσεις. Οι Αθηναίοι οδηγοί χάνουν κατά μέσο όρο, 61 ώρες τον χρόνο στην κίνηση και εκπέμπουν 195 κιλά επιπλέον διοξειδίου του άνθρακα σε ρύπους, λόγω του μποτιλιαρίσματος. Ακόμη, υπολογίζεται ότι κάθε Αθηναίος οδηγός χάνει περίπου 171 ευρώ το χρόνο, σε σπατάλη καυσίμων, λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος, με την Αθήνα να βαθμολογείται με 1,73/10 στην κλίμακα της έρευνας.

Χειρότερες από την Αθήνα, αναδείχθηκαν με την σειρά προς την χειρότερη πόλη για την έρευνα, οι Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Βέρνη (Ελβετία), Βουκουρέστι (Ρουμανία) και Δουβλίνο (Ιρλανδία), από τις οποίες τα περισσότερα πεταμένα χρήματα σε καύσιμο καταγράφθηκαν στην Βέρνη της Ελβετίας (195 ευρώ), ο περισσότερος χαμένος χρόνος στο Βουκουρέστι (106 ώρες ετησίως), ενώ οι περισσότεροι επιπλέον ρύποι στο Δουβλίνο και στην Βέρνη παράλληλα, με 223 κιλά επιπλέον CO2 στην ατμόσφαιρα λόγω... πηξίματος.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι καλύτερες πόλεις στην έρευνα αναδείχθηκαν η Σαραγόσα (Ισπανία), η Στουτγκάρδη της Γερμανίας αλλά και η πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.

 

Πηγή/δεδομένα 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 09:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon