.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 12:40

Ρεπορτάζ - South American GS Adventure

 

 

Έτοιμοι για αναχώρηση!

 

 



Εξήντα μέρες πριν ταξιδέψουν οι Έλληνες αναβάτες Θανάσης Βαβαρούτας – Jefe και Σταύρος Δέρδας – Pirate, για να συναντήσουν τις καλές τους στο Buenos Aires, οι δύο BMW R 1200GS βρίσκονται ήδη στα κουτιά τους και είναι έτοιμες για αναχώρηση. Το πρώτο σκέλος του ταξιδιού περιλαμβάνει το ταξίδι από Κρήτη και Πάτρα προς Πειραιά, απ’ όπου οι δύο συσκευασμένες μοτοσυκλέτες θα φορτωθούν στο καράβι για Buenos Aires.
Οι μοτοσυκλέτες ετοιμάστηκαν στην Servin Κρήτης και στον Ανδριόπουλο, στα δύο εξουσιοδοτημένα κέντρα όπου μένουν οι αναβάτες, και εκεί έγινε και η τεχνική προετοιμασία.

Θανάσης Βαβαρούτας – Η προετοιμασία

Η μοτοσυκλέτα του Θανάση Βαβαρούτα είχε ήδη στην πλάτη της 130.000 χιλιόμετρα. Προληπτικά αντικαταστάθηκαν ο άξονας μαζί με τις ελαστικές φούσκες, όπως και η αντλία βενζίνης, τα οποία τα χορήγησε η BMW Motorrad Hellas.
Αντικαταστάθηκαν οι δύο ταχυσύνδεσμοι που είναι στο κύκλωμα καυσίμου.
Αντικαταστάθηκαν λόγω φθοράς τα τακάκια στον πίσω τροχό, όπως και η δισκόπλακα, ενώ στον μπροστινό τροχό αντικαταστάθηκαν μόνο τα τακάκια. Έγινε αλλαγή στα υγρά φρένων, όπως και στις βαλβολίνες διαφορικού και κιβωτίου ταχυτήτων. Ελέγχθηκε ο ιμάντας δυναμό ο οποίος είχε αντικατασταθεί στο προηγούμενο service και είναι οκ, ομοίως και τα μπουζί. Αντικαταστάθηκε το φίλτρο αέρα, έγινε ρύθμιση βαλβίδων και αλλαγή φίλτρου λαδιών και λαδιών με 20-50W.
Αντικαταστάθηκε η μπαταρία με ODYSSEY, η οποία είναι προσφορά της εταιρείας ΜΑΚΑΝ και την αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρεία NIGICO.
Έγινε έλεγχος σε όλες τις βίδες που έπρεπε νε ελεγχθούν με δυναμόκλειδο και έγινε αναβάθμιση στους τομείς που χρειαζόταν η μοτό μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που διαθέτει το Service BMW.
Η τεχνική προετοιμασία διάρκεσε δύο ημέρες.

 Σταύρος Δέρδας – Η προετοιμασία


Όταν πριν από μερικούς μήνες συζητούσαμε με τον Θανάση πότε περίπου θα πρέπει να γίνει ο τελικός τεχνικός έλεγχος αλλά και η προετοιμασία των μοτοσυκλετών μας, του έλεγα πάντα έχουμε καιρό μπροστά μας, τελικά όμως οι μήνες πέρασαν και αυτή η στιγμή έφθασε πολύ γρήγορα.
Το Σάββατο 06 Οκτωβρίου το πρωί με περίμενε ο φίλος Ιωάννης Πνευματικάκης για να φορέσει η μοτοσυκλέτα μου τα καινούργια της ελαστικά (της Continental) χορηγία της εταιρείας Μοτοδυναμική Α.Ε. Όπως σας έχουμε γράψει και παλιότερα οι μοτοσυκλέτες φεύγοντας από Ελλάδα θα φοράνε τα ασφάλτινα (Conti Trail Attack) ελαστικά τους και θα έχουμε μαζί μας τα χωμάτινα (TKC-8Ο), να τα αλλάξουμε εκεί πριν ξεκινήσουν οι χωμάτινες διαδρομές.
Ο Γιώργος Δημόπουλος αρχιμηχανικός της εταιρείας με περίμενε να του παραδώσω την μοτοσυκλέτα μου και να την ετοιμάσει για το απαιτητικό ταξίδι της. Ο Γιώργος παρακολουθεί την μοτοσυκλέτα από τα πρώτα της χιλιόμετρα και την ξέρει πολύ καλά (άλλωστε και αυτή όπως και εγώ τον εμπιστευόμαστε απόλυτα) και πριν από δυο μήνες όταν έκανε την αλλαγή του ντεπόζιτου (από απλό gs σε adv) είχαμε συζητήσει τι ήθελε για την προετοιμασία της. Τι περιελάμβανε η προετοιμασία της :

Προληπτικά αντικαταστάθηκε η αντλία βενζίνης, την οποία την χορήγησε η BMW Motorrad Hellas.
Αντικαταστάθηκαν οι δύο ταχύ σύνδεσμοι που είναι στο κύκλωμα καυσίμου.
Αντικαταστάθηκαν λόγω φθοράς τα τακάκια στον πίσω και στον μπροστινό τροχό. Έγινε αλλαγή στα υγρά φρένων και στην μονάδα ABS, όπως και στις βαλβολίνες διαφορικού και κιβωτίου ταχυτήτων. Αλλάχθηκαν ο ιμάντας δυναμό, και τα μπουζί.
Αντικαταστάθηκε το φίλτρο αέρα, έγινε ρύθμιση βαλβίδων και αλλαγή φίλτρου λαδιών και λαδιών με 20-50.
Αντικαταστάθηκε η μπαταρία με ODYSSEY, η οποία είναι προσφορά της εταιρείας ΜΑΚΑΝ και την αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η εταιρεία NIGICO.
Έγινε έλεγχος σε όλες τις βίδες που έπρεπε να ελεγχθούν με δυναμόκλειδο και έγινε αναβάθμιση στους τομείς που χρειαζόταν η μοτό μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που διαθέτει το Service BMW.
Όλη η τεχνική διαδικασία διάρκεσε 2 ημέρες.

Ευχαριστήρια


Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Τάσο Ανδριόπουλο….
…αλλά και όλο το τεχνικό team της εταιρείας για τον κόπο τους και τον χρόνο που διέθεσαν, ούτως ώστε να ταξιδέψω με μία άρτια προετοιμασμένη μοτοσυκλέτα στα δύσκολα terrain της Λατινικής Αμερικής.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή της BMW Motorrad Hellas τον Κωνσταντίνο Μπρά, αλλά και τον Διευθυτή Marketing Κωνσταντίνο Τσόντζο, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει με θέρμη αυτό το εγχείρημά μας, και κάθε μέρα προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλους τους τομείς!

Σταύρος Δέρδας
Από αυτό εδώ το βήμα θέλω να ευχαριστήσω :
τον Ιωάννη Πνευματικάκη για την αμέριστη συμπαράσταση του και την βοήθεια του στις επαφές μας με την εταιρεία Μοτοδυναμική Α.Ε, η παρουσία του ήταν καταλυτική.
τον Στέλιο Σαργανάκη (Γενικό Διευθυντή της Servin Κρήτης Α.Ε.) από καρδίας για όλη του την συμπαράσταση αλλά και υποστήριξη στο εγχείρημά μου αυτό, θεωρώ ότι ο τρόπος που υποστηρίζει το ταξίδι μου είναι μοναδικός  και ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τους επαγγελματίες του χώρου.
για τον Γιώργο Δημόπουλο ότι και να πω θα είναι λίγο για να περιγράψει τα αισθήματα μου, τον ευχαριστώ για ότι έχει κάνει, για την υπομονή που έχει στις ερωτήσεις και στις απορίες μου και του εύχομαι να είναι πάντα υγιής και να προσέχει τις μοτό μας.
ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλη την τεχνική ομάδα της εταιρείας για τον κόπο τους και τον χρόνο που διέθεσαν, ούτως ώστε να ταξιδέψω με μία άρτια προετοιμασμένη μοτοσυκλέτα στα δύσκολα εδάφη της Λατινικής Αμερικής.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή της BMW Motorrad Hellas τον Κωνσταντίνο Μπρά, τον Διευθυτή Marketing Κωνσταντίνο Τσόντζο, αλλά και την Νοέλ Σακελλαροπούλου, που έχουν αγκαλιάσει με θέρμη το εγχείρημά μας, και κάθε μέρα μας προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 12:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon