.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 17:22

Ρεπορτάζ - Αποστολή Triumph Tiger Sport 660 2022, Πορτογαλία

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Triumph, Κ.Γ.

Το BIKEIT βρέθηκε στην Πορτογαλία, προσκεκλημένοι της Triumph για την παρουσίαση του Tiger Sport 660, μιας εξαιρετικά μελετημένης μοτοσυκλέτας που μπορεί όχι μόνο να εισάγει νέο αγοραστικό κοινό στην οικογένεια της Triumph, αλλά να γίνει best-seller στην ελληνική και παγκόσμια αγορά μοτοσυκλέτας.

Όπως σας είχαμε γράψει και στην πρόσφατη αποστολή του Ducati Panigale V4 S, η συμμετοχή στις ετήσιες πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις μοτοσυκλετών έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ, λόγω Κορωνοϊού, με τον ταξιδιώτη να πρέπει να φέρει μαζί του πάμπολλα έγγραφα, είτε σε χαρτί, είτε σε ηλεκτρονική μορφή στο smartphone του.

Πέρα από την ταυτότητα ή το διαβατήριο λοιπόν και τα απαραίτητα εισιτήρια, για να ταξιδέψει κανείς στην Πορτογαλία χρειάζεται πλέον ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, pcr test 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών, φόρμα plc / plf (Passenger Tracking Form / Passenger Location Form / Card), και φυσικά πρέπει να φορά μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Και επειδή ο αριθμός των πτήσεων έχει μειωθεί περαιτέρω λόγω της μικρής ζήτησης, αυτό σημαίνει δυσκολία σύνδεσης πόλεων, όπως στην περίπτωση μας της Αθήνας και του Faro, με ενδιάμεσο σταθμό την Λισσαβόνα, όπου και έπρεπε να περιμένουμε 4 ολόκληρες ώρες μέχρι το δεύτερο αεροπλάνο!

Μιλάμε για ένα ταξίδι 10-12 ωρών για να φτάσουμε τελικά στον τόπο που θα γινόταν η παρουσίαση του Tiger Sport 660, που θα μας είχε κόψει τα… αυτιά αν δεν είχαμε την τύχη να φέρουμε προέκταση της μάσκας προσώπου και για αυτό ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο Κώστα Ταρναβά που μας δάνεισε μία! Αν έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα με τη μακρόχρονη εφαρμογή μάσκας, προμηθευθείτε μια προέκταση (50 λεπτά-1 ευρώ η μία), και θα μας θυμηθείτε!

Φυσικά στην επιστροφή έπρεπε να συμπληρώσουμε και δεύτερο PLF, αυτή τη φορά για Ελλάδα, ενώ σημειώστε πως οι έλεγχοι των εγγράφων ήταν συνεχείς και εξονυχιστικοί (“κατεβάστε και την μάσκα για να σας δούμε” συν τοις άλλοις), τόσο στην Πορτογαλία όσο και στην Ελλάδα.

Ουφ, φτάσαμε! Μπορεί να ήμασταν πιασμένοι, κατακουρασμένοι και λίγο πριν την κρίση πανικού από την εφαρμογή της χειρουργικής μάσκας στο πρόσωπο για τόσες ώρες, όμως τώρα μπορούσαμε να ξεκουραστούμε για λίγο, και να βγάλουμε τη μάσκα πίνοντας ένα ποτό και μιλώντας με τους συναδέλφους και με τους ανθρώπους της Triumph.

Το Tiger Sport 660 είναι ένα σημαντικότατο μοντέλο για την Triumph, καθώς αποτελεί μια μοτοσυκλέτα-πασπαρτού για τη μεσαία κατηγορία, που θα διευρύνει κατά πολύ το πελατολόγιο της βρετανικής εταιρείας, με μια τιμή που δεν έχει ξαναγίνει για την οικογένεια Tiger.

Η παρουσίαση τώρα έγινε σοφά στην Πορτογαλία, καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου ο καιρός ήταν ηλιόλουστος με κάποια σύννεφα -δίχως βροχή όμως-, και με 18 βαθμούς Κελσίου. Φανταστείτε πως την επόμενη μέρα, μέρα της επιστροφής μας στην Αθήνα, η θερμοκρασία ήταν… 8 βαθμοί και στο Ελ. Βενιζέλος έριχνε καρέκλες!

Όπως θα διαβάσετε στο οδηγικό μας άρθρο που θα ακολουθήσει λίαν συντόμως, η διαδρομή στους λόφους γύρω από το Faro ήταν πραγματικό όνειρο, με το Tiger Sport 660 να μπορεί να ξεδιπλώσει όλες του τις αρετές για 270 περίπου χιλιόμετρα, όσο κράτησε και η δοκιμή μας.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗ

triumph tiger660 sport reportaz apostoli 00001

Στη δοκιμή οδηγήσαμε με τεχνικό εξοπλισμό από το MotoMarket.gr, τον οποίο και δοκιμάσαμε σε πραγματικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα με το εξαιρετικό κράνος Airoh GP 550 S, που πέρα από πανέμορφο είναι ελαφρύ, δίχως θόρυβο, με τρομερή εφαρμογή δίχως να αφήνει σημάδια πουθενά. Έχει άριστο αερισμό, ενώ δεν θολώνει ακόμα και σε κρύο καιρό, την ίδια ώρα που κράνη συναδέλφων έπασχαν στον τομέα. Το ίδιο κράνος είχαμε φορέσει και στην αποστολή του Ducati Panigale V4 S, με άριστα αποτελέσματα και σε περιβάλλον πίστας.

Τον κορμό είχε αναλάβει να προστατεύει το πολύ καλής εφαρμογής αδιάβροχο μπουφάν Nordcode Monza II, με προστατευτικά πλάτης, αγκώνων και ώμων, που χρησιμοποιήσαμε χωρίς τη θερμική επένδυση που αφαιρείται και προστίθεται ιδιαίτερα γρήγορα.

Το παντελόνι Nordcode Citizen Softshell διαθέτει Softshell χαρακτηριστικά (διαφορετική, μαλακή υφή και χαμηλό βάρος σε σχέση με μια cordura), άριστη προστασία μαζί και με τα κατάλληλα προστατευτικά CE στα γόνατα, με 3 εξωτερικές και 2 εσωτερικές τσέπες, ενώ χάρη στο διαπνέων υλικό του ζεσταίνει, δίχως να προκαλεί εφίδρωση και δεν χρειάζεται επένδυση!

Τα χέρια ανέλαβαν να αγκαλιάσουν τα κοντά, πολύ ζεστά και αδιάβροχα γάντια Nordcode Derbi, που δεν άφηναν τον αέρα να μπει στα μανίκια του μπουφάν, ενώ στα πόδια φορέσαμε τα μποτάκια Forma Viper Dry με προστασία στους αστραγάλους. Τα τελευταία, πέρα από ζεστά και ευχάριστα στην πολύωρη οδήγηση, αποδείχτηκαν σωτήρια στον κατακλυσμό της επιστροφής στην Αθήνα!

Σε επόμενα άρθρα θα διαβάσετε την τεχνική ανάλυση του ΒΙΚΕΙΤ για το Trident 660 Sport και φυσικά τις οδηγικές μας εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 09:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon