.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 10:02

Ρεπορτάζ – Παρουσίαση Yamaha XSR 700 XTribute στην Ισπανία

Μεσοπέλαγα!

Του Τάκη Μανιάτη

Σε διαφορετικό από το Tenere κλίμα,  οι άνθρωποι της Yamaha άλλαξαν ρούχα και μας παρουσίασαν την νέα XSR 700 XTribute, μεσοπέλαγα!

Το πλάνο ήταν να μπούμε σε καράβι, να ταξιδέψουμε για λίγο και να βρεθούμε στην παρουσίαση της νέας XSR 700 XTribute. Μιας και δεν υπάρχουν νησιά έξω από την Tortosa, η έκπληξη αφορούσε στο μέρος της παρουσίασης, που ήταν οι εγκαταστάσεις καλλιέργειας οστράκων, πάνω στις οποίες υπήρχε και ένα εστιατόριο – όνειρο για πολλούς που τρώνε φρέσκα τα όστρακα, όχι και για μας που τα απεχθανόμαστε πάντως!

Δίπλα – δίπλα, XSR 700 XTribute και ΧΤ500 του ’81 – ολοκαίνουριο! Ο φόρος τιμής στα χρώματα του XT, σε μία XSR που φτιάχτηκε για να ξεχωρίζει. Να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νέοι για την ακρίβεια.

Αφού ενημερωθήκαμε για τους custom builders με τους οποίους συνεργάζεται η Yamaha σε παγκόσμιο επίπεδο για τους διαγωνισμούς στο Wheels and Waves και τα σχετικά project κάθε χρονιάς, είδαμε διάφορες κατασκευές από ανεξάρτητους βελτιωτές – ο στόχος της Yamaha ήταν να δημιουργήσει έναν αέρα γύρω από την XSR το οποίο φυσικά και κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Marco Galli, product manager του μοντέλου μας εξήγησε πως η σειρά Faster Sons της Yamaha δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφέρει στον αγοραστή μία έτοιμη σειρά αξεσουάρ για εύκολη μετατροπή της μοτοσυκλέτας όπως τη θέλει ο καθένας. Και η σύντομη ιστορία έχει να δείξει καλά νούμερα, μιας και από το 2016 πουλήθηκαν 23,000 XSR με το 700 να κατέχει σταθερά το 16-18% της κατηγορίας.

Η ιστορία των scrambler της Yamaha έχει τις ρίζες της αρκετά πίσω, στο 1958, με την YD-B 1, μέχρι το ‘81 και το διασημότερο χρώμα που συναντάμε και στην XTribute, αυτό του XT500.

Το πελατολόγιο της XSR XTribute είναι οι αναβάτες custom, οι trendy, οι cool και urban τύποι, οι δημιουργικοί αλλά και οι μέσης ηλικίας που στις φλέβες τους ρέει νέο αίμα.

Με αυτά και αυτά μας άνοιξε η όρεξη και κάτσαμε για φαγητό, για να φάνε όσοι ήταν λάτρεις των οστράκων. Εμείς την βγάλαμε με ψωμί και λάδι, περιμένοντας να φύγουμε για να φάμε τίποτα στο δρόμο. Κάνα καλό σουβλατζίδικο στην Ισπανία;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon