.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 11:02

Jefta: Συμφωνία Ε.Ε. - Ιαπωνίας = Φθηνότερες μοτοσυκλέτες!

Σταδιακές μειώσεις τιμών σε ιαπωνικά δίκυκλα και ανταλλακτικά

Japan Europe Free Trace Agreement ή JEFTA ονομάζεται η νέα μεγάλη εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας, που θα φέρει στους Ευρωπαίους μειώσεις στις τιμές των ιαπωνικών μοτοσυκλετών, παπιών και scooter.

Με τη JEFTA μειώνονται οι εισφορές σε εισαγόμενα προϊόντα μεταξύ Ε.Ε. και Ιαπωνίας, γεγονός που αποσκοπεί να οδηγήσει σε μείωση τιμών σε δίκυκλα, ανταλλακτικά και αξεσουάρ μεταξύ άλλων.

Ένα δεύτερο ενδιαφέρον σκέλος της JEFTA είναι η ενοποίηση των ευρωπαϊκών και ιαπωνικών προδιαγραφών ρύπων για τα οχήματα.

Με την εφαρμογή της συμφωνίας, οδηγούμαστε σε μια σταδιακή εξάλειψη του ευρωπαϊκού φόρου 8% που επιβάλλεται στα ιαπωνικά δίκυκλα κάτω των 250 κ.εκ. όπως και του φόρου 6% που επιβάλλεται στα ιαπωνικά δίκυκλα άνω των 250 κ.εκ.

Αντίστοιχα θα έχουμε σταδιακή εξάλειψη και στον φόρο 3,7% που επιβάλλεται στα ιαπωνικά ανταλλακτικά μοτοσυκλετών.

jefta signing 7

Όταν μιλάμε για σταδιακή εξάλειψη, μιλάμε για μια πενταετή -ή ακόμα και οκταετή- περίοδο, στο τέλος της οποίας οι άνω φόροι θα έχουν μηδενιστεί.

Σε πέντε με οκτώ χρόνια από τώρα δηλαδή, ένα ιαπωνικό Superbike θα πωλείται -χονδρικά- 1.000 ευρώ φθηνότερα από ότι θα κόστιζε προ JEFTA.

Μειώσεις τιμών όμως θα μπορούσε να φέρει και το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας, καθώς με τις ενιαίες προδιαγραφές ρύπων δεν θα απαιτούνται εγκρίσεις τύπου για κάθε αγορά.

Τελικός στόχος είναι οι προδιαγραφές ρύπων να γίνουν ενιαίες σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά για την ώρα η σύγκλιση Ε.Ε. - Ιαπωνίας στο θέμα αυτό, είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα.

Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως η συμφωνία Ε.Ε. - Ιαπωνίας έρχεται σε μια εποχή που ο Trump κηρύσσει εμπορικούς πολέμους δεξιά κι αριστερά. Δυο προσεγγίσεις εντελώς αντίθετες η μία με την άλλη. Ποιος θα είναι τελικά ο κερδισμένος;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 11:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon