.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 20:39

Ρεπορτάζ - Νέα μοντέλα 2018 - Όλα τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση EICMA!

 

Πλήρης κατάλογος, χωρισμένος ανά εταιρεία

 

Η μεγαλύτερη μοτοσυκλετιστική έκθεση του κόσμου ολοκληρώθηκε και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν είναι πάρα πολλά! Στο θέμα που ακολουθεί, βάλαμε μια τάξη στον ατάκτως ειρημένο όγκο των πληροφοριών, συγκεντρώνοντας όλα τα μοντέλα αυτά ανά εταιρεία.  

Aprilia


Η Aprilia δεν έκανε το “μπαμ” με κάποιο νέο μοντέλο αλλά προχώρησε σε ανανέωση και “φρεσκάρισμα” σε μερικές μοτοσυκλέτες της γκάμας της. Ξεχωρίζει το βελτιωτικό πακέτο “Factory Works Kit” για την RSV4, αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση, το οποίο  εκτός των άλλων, για πρώτη φορά μεταφέρει και τα περίφημα “winglets”, δηλαδή τα αεροδυναμικά πτερύγια των MotoGP, σε μοτοσυκλέτες παραγωγής.

RSV4 RF

Racing Factory Works Kit

SX 50, SX 50 Factory & SX 125

Tuono V4 1100 Factory

Arch Motorcycles


Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, η Arch Motorcycles, της οποίας συνιδρυτής είναι ο γνωστός ηθοποιός Keanu Reeves, παρουσίασε την γκάμα των μοντέλων της για το 2018. Μοναδικές δημιουργίες που κινούνται στον χώρο των “εξωτικών” muscle, τα τρία μοντέλα διαχωρίζονται μεταξύ τους ως ακριβο, πιο ακριβό και πανάκριβο!  

KGRT-1, Arch 1s, Method 143 

 Askoll


Στην EICMA παρουσίασε μια νέα σχετικά εταιρεία, η Askoll, τη δική της ηλεκτροκίνητη πρόταση που ακούει το όνομα eS. Eίναι κατασκευασμένη 100% στην Ιταλία και θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις.

eS 

Benelli


Ένα από τα πλέον πολυπληθή περίπτερα στο Μιλάνο, ήταν αυτό της Benelli, που παρουσίασε δέκα εντελώς καινούργιες ή αρκετά ανανεωμένες μοτοσυκλέτες! Ξεχωρίζουμε το 752 S, που ανεβάζει τον πήχη στους κυβισμούς της εταιρείας, καθώς και τα 402 S και Imperiale 400, που εισάγουν την Benelli στις κατηγορίες των cruiser και classic αντιστοίχως.

Imperiale 400

402 S

752 S

BN 125

Leoncino 500 Sport

Leoncino 500 Trail 

TNT 200

Tornado Naked T 

TRK 251

TRK 502 X 

ΒMW


Η ριζική ανανέωση των δικύλινδρων σε σειρά F 850 GS και F 750 GS, καθώς και το ολοκαίνουργιο scooter της μεσαίας κατηγορίας, C 400 X, ήταν τα “highlight” των Βαυαρών στην EICMA, που παρουσίασαν επίσης και μια νέα έκδοση της Κ 1600 B, με βλέψεις κυρίως για την αμερικάνικη αγορά.

C 400 X

F 850 GS & F 750 GS
 
K 1600 Grand America 

 Βrixton

 
Στα 250 κ.εκ. επιχειρεί η Brixton με το νέο της μοντέλο ΒΧ 250, το οποίο εμμένει στο νεορετρό στυλ, διαχωρίζοντας όμως σχεδιαστικά την θέση του, ενώ το περιορισμένης παραγωγής Ηaycroft, αποτελεί μια special café racer έκδοση του BX 125. 

BX 125 Haycroft

BX 250 

 Brough Superior


Η Brough Superior χαρακτηριζόταν ως η “Rolls Royce των μοτοσυκλετών” την εποχή που μεσουρανούσε (1919-1940), παράγοντας τα ταχύτερα δίτροχα. Σήμερα, μπορεί οι μοτοσυκλέτες της να  μην είναι οι ταχύτερες αλλά είναι εξίσου σπάνιες, εξωτικές και πανάκριβές, όπως και τότε. Για το 2018, η εταιρεία παρουσίασε την… scrambler εκδοχή του μοναδικού μοντέλου της, SS100.

Pendine Sand Racer 

 Bultaco

 
Άλλη μια θρυλική εταιρεία παραγωγής μοτοσυκλετών, που αναβιώνει στις μέρες μας, δραστηριοποιούμενη όμως σε ένα ελαφρώς διαφορετικό πεδίο, αυτό των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Για το 2018, η Bultaco παρουσίασε το Albero, την city ουσιαστικά εκδοχή του All Mountain, Brinco.

Albero 

 DNA

 
Για φέτος, η ελληνική DNA Filters, που κάθε χρονιά δίνει δυναμικά το παρών στην EICMA, φιλοξένησε στο περίπτερο της μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα  - κόσμημα, την εκπληκτική DCR-017 που ανήγαγε το customizing σε άλλα επίπεδα! Αξίζει να διαβάσετε το σχετικό για το μοντέλο θέμα για να διαπιστώσετε ότι όταν υπάρχει όραμα, θέληση, τεχνογνωσία και μεράκι, όλα είναι δυνατά!

DCR-017 

Ducati

Τεράστιο το ενδιαφέρον στο περίπτερο της Ducati, αφού “βασίλισσα” της φετινής έκθεσης, ήταν αδιαμφισβήτητα ή μοτοσυκλέτα που ψηφίστηκε από τους επισκέπτες ως η ομορφότερη της έκθεσης, η νέα V4 (S), που ανοίγει ένα νέο, τερακύλινδρο V κεφάλαιο, στην ιστορία της εταιρείας. Φυσικά το ανανεωμένο Multistrada 1260 και η νέα έκδοση στην οικογένεια των Scrambler, 1100, δεν αποτέλεσαν σε καμία περίπτωση ασήμαντες παρουσίες!

Panigale V4 (S)

Multistrada 1260

Scrambler 1100

959 Panigale Corse 

XDiavel S 

Ducati Scrambler Desert Sled 

Evoke


Μια νεοσύστατη κατασκευάστρια πίσω από την οποία βρίσκεται ο κολοσσός της Foxconn, η εταιρεία δηλαδή που κατασκευάζει τα προϊοντα της apple, παρουσίασε ένα νέο μοντέλο ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, για το οποίο ο στόχος είναι η τιμή του να κρατηθεί κάτω από το 10.000 δολάρια

Urban Classic 

Fantic


Τρεις κινητήρες Χ δύο εκδόσεις μας κάνουν έξι συνολικά μοντέλα από 125 ως 500 κ.εκ. τα οποία βασίζονται σε μια κοινή πλατφόρμα πλαισιού και περιφερειακών. 

Caballero 125 Flat Track / Scrambler  

Caballero 250 Flat Track / Scrambler  

Caballero 500 Flat Track / Scrambler 

 GAS GAS

 
Tην replica του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro παρουσίασε η GAS GAS στο Μιλάνο, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε δύο κυβισμούς, 250 και 300 2Τ, συγκεντρώνοντας κορυφαία περιφερειακά και εξαρτήματα, καθώς και όλη την εμπειρία της εταιρείας από την συμμετοχή της στο WEC.

Enduro GP 

Govecs


Η GOVECS μεγαλώνει την γκάμα του Schwalbe, του ηλεκτρικού της scooter με την ρετρό εμφάνιση, προσθέτοντας δίπλα στην έκδοση που οδηγείται με άδεια για μοτοποδήλατο και μία με διπλάσια ισχύ, για κατόχους διπλώματος κατηγορίας Α1.

Schwalbe L3e 

 Hero

 

Mε το XPulse Concept, η μεγαλύτερη σε μέγεθος κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στην Ινδία Hero, μας έδωσε μια ιδέα από τις μελλοντικές, adventure και off-road προθέσεις της, πάνω στις οποίες θα “πατήσει” για την είσοδο της στις δυτικές αγορές.

XPulse Concept 

 Honda


Η επιστροφή της Honda στην κατηγορία των naked-streetfighter με το νέο CB1000R αλλά και η έκδοση “Adventure Sports” της Africa ήταν τα στοιχεία που τράβηξαν την προσοχή της παγκόσμιας μοτοσυκλετιστικής κοινότητας, με την εταιρεία να έχει επίσης σημαντική εκπροσώπηση στα commuter και να προχωρά σε ανανέωση της σειρά των NC.

Africa Twin CRF1000L Adventure Sport

Africa Twin CRF1000L

CB125R 

CB300R

CB1000R

CB4 Interceptor Concept 

CRF150L

Integra 

NC 750 X

NC 750 S

X-ADV 

 Husqvarna



Η πολιτική έκδοση του Vitpilen 701 ήταν το “ισχυρό χαρτί” της Husqvarna στο Μιλάνο, που παρουσίασε επίσης και το concept Svartpilen 701.

Vitpilen 701


Svartpilen 701 

 Indian Motorcycle

 
Tην σαρωτική της επικράτηση στο πρωτάθλημα AMA Flat Track γιορτάζει η Indian και για αυτό τον λόγο παρουσίασε το concept FTR 1200 Custom στο Μιλάνο, μια μοτοσυκλέτα που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποτελέσει μοντέλο παραγωγής. Επιπλέον, το Thunder Stroke 111 μηχανικό σύνολο, συμμορφώνεται με τις Euro4 προδιαγραφές και παρουσιάζεται ακόμα πιο ισχυρό!

FTR 1200 Custom

Thunder Stroke 111

 Kawasaki

 
Πάταγο έκανε και η Kawasaki στην EICMA, με την παρουσίαση της Η2 SX (&SX SE), της πρώτης (Hyper) GT μοτοσυκλέτας με υπερτροφοδότηση! Χάρμα οφθαλμών η café racer έκδοση του Z900RS, ενώ οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις στο ZX-10R SE, αποτελούν αν μη τι άλλο μια πολύ σημαντική αναβάθμιση για το Superbike των “πράσινων”.  
 
H2 SX & SX SE 

Z900RS Cafe 

Ninja ZX-10R SE 

Ninja 125 & Z125

J300 

 KTM


Άλλο ένα περίπτερο στο οποίο υπήρξε πολύ συνωστισμός και ο λόγος ήταν φυσικά το ολοκαίνουργιο 790 Duke, το μοντέλο δηλαδή που αποτελεί φορέα του νέου δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα που εγκαινιάζει μια νέα κλάση κυβισμού για την KTM. “Σιελόρροια” παρατηρήθηκε φυσικά και για το concept 790 Adventure R, το οποίο δείχνει το δρόμο για το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει

790 Adventure R

790 Duke

450 Rally Replica 

 KYMCO

 
Tα ανανεωμένα XCiting S 400  και People S 300, αποτέλεσαν τo “πολιτικό” τμήμα στο περίπτερο της KYMCO και τα εντυπωσιακά concept CV2 και CV3 έδωσαν μια πρώτη γεύση από τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια πολύ δυναμική εικόνα!

People S 300


Xciting S 400

CV2 & CV3 Concept 

 Lambretta

Eπιτέλους… φως για την αναβίωση της Lambretta, που από το τέλος της χρονιάς, θα εκκινήσει την παραγωγή του V-Special, ενός scooter με ρετρό σχεδίαση, σε τρεις εκδόσεις κυβισμού.

V-Special 

 Moto Guzzi


Τρεις νέες εκδόσεις για τo V7 και βελτιώσεις στα V9 Roamer και Bobber, ήταν τα “νέα” για τα Guzzi παραγωγής, τις εντυπώσεις όμως έκλεψε το V85 Concept, ένα on-off πρωτότυπο με τον νέο κινητήρα των 850 κ.εκ. που αναμένεται να τοποθετηθεί μελλοντικά σε μια ολοκαίνουργια γκάμα μοντέλων.

V7 III Carbon, Rough & Milano 

V85 Concept 

V9 Roamer 

V9 Bobber 

  Moto Morini

 
Κρατά γερά η Morini και εμπλουτίζει την γκάμα της με δύο νέα μοντέλα, τα Milano και Scambler, που αποτελούν παραλλαγές στην ίδια βάση, ενώ εντυπωσιάζει και το “εξωτικό” café racer Corsaro Ti22.   

Milano 

Scrambler 

Corsaro Ti22 

 ΜV Agusta

 
Mε τα περισσότερα νέα μοντέλα της να έχουν παρουσιαστεί πριν την EICMA, η MV Agusta αποκάλυψε στο Μιλάνο το ανανεωμένο Dragster 800RR, με Euro 4 κινητήρα και απόδοση 140 ίππων.

Dragster 800 RR 

Nuvion


H σύμπραξη των εταιρειών SYM και Quadro αποτέλεσε μια πολύ σημαντική είδηση και πιστοποιήθηκε στην EICMA με την παρουσίαση ενός concept μοντέλου, με την παραγωγή τρίτροχων και τετράτροχων μοντέλων να αρχίζει σε ένα περίπου έτος. 

Project Nuvion 

Piaggio


Η ηλεκτρική και η υβριδική Vespa ήταν αδιαμφισβήτητα τα μοντέλα που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο περίπτερο της Piaggio, το οποίο φιλοξένησε επίσης τις νέες Vespa Sprint και Primavera, προσθήκες στην γκάμα των MP3 μοντέλων αλλά και την Special Edition του Medley.

Piaggio Vespa Elletrica

Piaggio Vespa Elletrica X

Piaggio Vespa Sprint / Sprint S 125 / 150

Piaggio Primavera 


MP3 350, 500 hpe Sport, 500 Business

Medley Special Edition

Typhoon, ΝRG & Zip 50 Euro 4 

 Quadro

 
Δύο “adventure” μοντέλα παρουσίασε η Quadro, βασισμένα στα Quadro3 και Quadro4.  

Quadro3 Edelweiss

Quadro4 Steibock 

 Royal Enfield

 

Ο πρώτος δικύλινδρος κινητήρας στη νεότερη ιστορία της Royal Enfield είναι γεγονός και τοποθετείτε (για αρχή…) σε δύο μοντέλα που αποτελούν παραλλαγές στο ίδιο θέμα, το roadster Interceptor και το café racer Continental GT.

Interceptor & Continental GT 

 Suzuki

 
Συγκρατημένη εμφανίστηκε η Suzuki στο Mιλάνο, παραθέτοντας την υφιστάμενη γκάμα της με τις –χρωματικές κυρίως- αλλαγές της για το 2018. Το ενδιαφέρον στράφηκε στο Katana 3.0 Concept, που ήταν δημιουργία του περιοδικού Motociclismo αλλά φιλοξενήθηκε στο “επίσημο” περίπτερο της εταιρείας, αφήνοντας υπόνοιες για κάτι πολύ καλό μελλοντικά.  

GSXR 1000(R)

Κatana 3.0 Concept 

 SWM

 
Mια πανέμορφη scrambler μοτοσυκλέτα παρουσίασε η SWM, με το όνομα Six Days 440, η οποία έχει σαφείς επιρροές από τις vintage off-road μοτοσυκλέτες αλλά και το παρελθόν της εταιρείας. 

Six Days 440 

 SYM

 
To Maxsym TL1, το οποίο εισάγει την εταιρεία σε μια κατηγορία - φωτιά, ήταν φυσικά το επίκεντρο της προσοχής στο περίπτερο της SYM, με το FNX Concept αλλά και το μικρού κυβισμού adventure, NH-Trazer 200, να αποτελούν σημαντικές επίσης παρουσίες.

Μaxsym TL1

FNX Concept

NH-Trazer 200 

Triumph


Άνεμος ανανέωσης για τα on-off μοντέλα των Βρετανών, που για το 2018 παρουσιάζονται βελτιωμένα σε όλους τους τομείς!

Tiger 800 XR & XC 

Tiger 1200 XR & XC 

 Yamaha

 
To Niken, η πρώτη τρίτροχη μοτοσυκλέτα παραγωγής παρουσιάστηκε επίσημα στην Ευρώπη και προκάλεσε πολλές συζητήσεις! Το θέμα “Tenere 700” παίρνει αναβολή για άλλον ένα χρόνο, με την Yamaha να παρουσιάζει το concept μοντέλο Tenere 700 World Raid, ενώ η γκάμα των Tracer επεκτείνεται με την προσθήκη της έκδοσης GT στα 900 κ.εκ. και πολλά μοντέλα ανανεώνονται για τη νέα χρονιά. 

Niken

Tracer 900 GT 

Tracer 900

Τenere 700 World Raid 

MT-09 SP

MT-09

MT-07

YZF-R1M

YZF-R1

Tenere XT1200Z Super Tenere Raid

XMAX 300

Tricty 125 & 155Tricty 125 & 155 

 

 

 



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 12:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon