.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 11:42

Βρετανία: Πιο αυστηρές ποινές για χρήση κινητού κατά την οδήγηση

 

Οι νέοι οδηγοί θα χάνουν το δίπλωμα για 2 χρόνια

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May δήλωσε πως οι οδηγοί που προκαλούν θανατηφόρα τροχαία μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο αυστηρά όπως εκείνοι που οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η May πιστεύει πως η πρακτική της χρήσης κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο πρέπει να θεωρείται κοινωνικά μη αποδεκτή, και τόνισε πως οι φίλοι και η οικογένεια των οδηγών πρέπει να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην αποτροπή της χρήσης κινητού από τον οδηγό.

Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού ήρθαν μαζί με την ανακοίνωση πολύ πιο αυστηρών ποινών για τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Μέχρι σήμερα αν η αστυνομία της Βρετανίας έπιανε οδηγό να μιλάει στο κινητό κατά την οδήγηση, η ποινή ήταν 100 λίρες Αγγλίας, και 3 βαθμοί του Point System στην άδεια τους.

Από τις αρχές του 2017, το πρόστιμο διπλασιάζεται στις 200 λίρες, όπως διπλασιάζονται και οι βαθμοί ποινής στους 6.

Αυτό σημαίνει πως οι νέοι οδηγοί -που έχουν δικαίωμα 6 βαθμών ποινής πριν χάσουν το δίπλωμα τους για 2 χρόνια- δεν θα μπορούν να οδηγήσουν για τα επόμενα 2 χρόνια, από την πρώτη κιόλας κλήση για χρήση κινητού τηλεφώνου!

Προηγουμένως μπορούσαν να αποφύγουν τον διετή αποκλεισμό με την παρακολούθηση μαθημάτων επανεκπαίδευσης, πρακτική που δέχθηκε σφοδρή κριτική και πλέον καταργείται.

Η αυστηρότερη νομοθεσία είναι αποτέλεσμα ενός τραγικού δυστυχήματος, όπου ο Πολωνός οδηγός φορτηγού Tomasz Kroker σκότωσε μια τετραμελή οικογένεια όταν δεν μπόρεσε να σταματήσει το φορτηγό του καθώς έψαχνε να αλλάξει μουσικό κομμάτι στο κινητό του!

Έρευνες της RAC (βρετανική οργάνωση ανάλογη με την ελληνική ΕΛΠΑ) δείχνουν πως η παράνομη χρήση κινητού τηλεφώνου βρίσκεται σε άνοδο, με το 1/3 των οδηγών να παραδέχεται πως χρησιμοποιεί το κινητό την ώρα της οδήγησς.

Παράλληλα, στην ίδια έρευνα, βλέπουμε πως το ποσοστό των οδηγών που θεωρεί αποδεκτή πρακτική να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγεί έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 2 χρόνια!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 11:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon