.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 10:28

Test - Suzuki V-Strom 800 DE 2023 - Πρώτη επαφή στην Ελλάδα

Πραγματική Dual Explorer!

H Suzuki επαναπροσδιορίζει την χρηστικότητα του ονόματος V-Strom, προσθέτοντας μία πιο adventure εκδοχή στην οικογένεια, με παιχνιδιάρικη διάθεση και κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Την V-Strom 800DE!

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Στην επίσημη παρουσίαση

Μία τελείως νέα μοτοσυκλέτα, σχεδιασμένη σε λευκό χαρτί, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια V-Strom. Αυτή η νέα V-Strom 800DE είναι η πρώτη με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα και το V εδώ σημαίνει Versatile, το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση μας δείχνει την ευκολία προσαρμογής του μοντέλου σε κάθε συνθήκη. Και πλέον με την προσθήκη των αρτικόλεξων DE –Dual Explorer, καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για ένα κατεξοχήν adventure μοντέλο, έτοιμο να οδηγηθεί σε κάθε διαδρομή.

S_0468-web.jpgΑυτά, και άλλα πολλά, είχαμε την δυνατότητα να ανακαλύψουμε στην επίσημη παρουσίαση της Suzuki Σφακιανάκης στις εγκαταστάσεις της στην Μαγούλα, όπου βρεθήκαμε εν μέσω άλλων και με τα σύγχρονα V-Strom 800 DE προκειμένου να μάθουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά και φυσικά, να τα οδηγήσουμε σε πραγματικές συνθήκες.

Με ένα ευμεγέθες αυτοκόλλητο Made in Japan στο νέο 20λιτρο ρεζερβουάρ, η Suzuki δείχνει την καταγωγή του μοντέλου το οποίο σχεδιάζεται, εξελίσσεται και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, από ανθρώπους που αγαπούν την μοτοσυκλέτα. Και ως τέτοιο, αναβλύζει ποιότητα σε κάθε του σημείο, τόσο στα μεταλλικά όσο και στα πλαστικά μέρη, με κορυφαία βαφή και συναρμογή, και λεπτομέρειες που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Τελείως νέα, με νέο ανοιχτό ατσάλινο πλαίσιο κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, 650 και 1050 που χρησιμοποιούν περιμετρικό, με αφαιρούμενο υποπλαίσιο για αντικατάσταση / επισκευή, σε περίπτωση πτώσης. Είναι μικρότερη σε μέγεθος απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, στενή αρκετά – ένα σημείο στο οποίο είχαμε αρχικά ενδιαφέρον να δούμε, μιας και ο νέος κινητήρας είναι εν σειρά, και όχι V όπως στα άλλα μοντέλα. Όμως, ο νέος κινητήρας έχει επιτρέψει στους μηχανικούς να φτιάξουν μία μοτοσυκλέτα στην οποία όλα τα μηχανικά μέρη, βρίσκονται χαμηλότερα – βλέπε εισαγωγές καυσίμου, φιλτροκούτι, επιτρέποντας στην σέλα να έχει 855mm ύψος – και να διατίθενται άλλες δύο, ψηλότερη και χαμηλότερη ως έξτρα. Στην στάνταρ μορφή, σε αφήνει να ανέβεις άνετα πάνω της, το πόδι περνάει εύκολα από το τμήμα του συνεπιβάτη, το μερίδιο του αναβάτη είναι άνετο και σφικτό, ενώ τα πόδια έρχονται σχεδόν παράλληλα στο σημείο που αγκαλιάζουν το ρεζερβουάρ. Οι γωνίες που σχηματίζουν είναι τέτοιες που δεν κουράζουν, ενώ τα μαρσπιέ που διαθέτουν ελαστικά παρεμβύσματα και αποκαλύπτουν οδοντωτό τμήμα για οδήγηση στο χώμα, είναι φαρδιά.

VSTROM_800_13-web.jpgΤο πρώτο σοκ

Έχοντας τέτοια δεδομένα, ένα τιμόνι μεταβλητής διατομής που φτάνεις εύκολα τοποθετώντας τα χέρια σε φυσική στάση προσφέροντας σωστούς μοχλούς για άνετη οδήγηση, νιώθεις πως η μοτοσυκλέτα ράφτηκε πάνω σου.

Το σοκ όμως το παθαίνεις όταν ανοίξεις το γκάζι για πρώτη φορά, ξεκινώντας, με 1η σχέση στο κιβώτιο: Ροπή! Η μοτοσυκλέτα πετάγεται απότομα μπροστά από τις πρώτες στροφές περιστροφής του κινητήρα, με το γκάζι να αποτελεί ένα ποντεσιόμετρο που ρυθμίζει την παροχή ισχύος τόσο άμεσα, που σε εκπλήσσει. Ο νέος δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποδίδει 84 ίππους, με το βασικότερο σημείο του να βρίσκεται στις χαμηλές – μεσαίες στροφές, εκεί που ένας καθημερινός αναβάτης χρειάζεται την συμβολή του για ευχρηστία. Ανοίγεις το γκάζι και ο στρόφαλος με ανάφλεξη 270 μοιρών σου δίνει τον ήχο του V, και ροπή περισσότερη από V, και αίσθηση καλύτερη από V. Οπότε, τα θετικά για τα οποία ο V κινητήρας φημίζεται, εδώ υπάρχουν όλα στον μέγιστο βαθμό, με τα χαρακτηριστικά του να σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή που ανοίγεις το γκάζι. Ένας ροπάτος κινητήρας με περίσσια δύναμη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε αναβάτης για να μετακινηθεί με άνεση, αλλά και να διασκεδάσει. Γιατί, όταν στο άνοιγμα του γκαζιού, η μοτοσυκλέτα τινάζεται μπροστά, επιταχύνει με δύναμη, στέλνει πανεύκολα τον μπροστινό τροχό στον ουρανό, ''στροφάρει'' σαν τρελό, τότε, το παιχνίδι γίνεται αβίαστα και η διασκέδαση, καθημερινότητα. Αυτό, το έχει στο πετσί του το νέο V-Strom 800DE που δεν έχει καμία σχέση σε αυτό τον τομέα, με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Από απλή, ομαλή, καθημερινή, νωχελική ‘’τα-κάνω-όλα’’ μοτοσυκλέτα V-Strom, σε ‘’τα-κάνω-όλα-με-αδρεναλίνη!’’ μοτοσυκλέτα.

Το γκάζι ανοίγει και η διασκέδαση ξεκινά, οδηγώντας προς την Θήβα, στην παλιά εθνική. Μία διαδρομή με συνεχόμενες στροφές, ιδανική για οδήγηση και απόλαυση, που τελευταία είναι επιλογή αρκετών αναβατών για ‘’ξεμούδιασμα’’. Εναλλαγές στροφών, μικρές και μεγάλες ευθείες, ανοιχτές παρατεταμένες αλλά και κλειστές στροφές, διαδρομή για γκάζια και απόλαυση, με το V-Strom 800 DE να ‘’γεμίζει’’ γρήγορα τις σωστά κλιμακωμένες σχέσεις, που αλλάζουν πανεύκολα με το νέο Quick Shifter σύστημα, χωρίς την χρήση συμπλέκτη. Τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω, οι αλλαγές γίνονται πανεύκολα και η σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου δίνει την δυνατότητα στην μοτοσυκλέτα να κινείται γρήγορα χωρίς προσπάθεια.

S_0472-web.jpgΑπόλυτο παιχνίδι

 Ανοίγεις το γκάζι, φεύγει. Τόσο απλά. Ούτε υστέρηση, ούτε αναμονή για να μπει σε κάποια ιδανική περιοχή στροφών, ούτε ήρεμη απόδοση. Διαθέσιμη δύναμη από τις χαμηλές, με τρία προρυθμισμένα προγράμματα τα οποία διατηρούν την ιπποδύναμη στις ψηλές στροφές, επεμβαίνοντας στην χαρτογράφηση και διαμορφώνοντας την καμπύλη ανάλογα, για διασκέδαση, commuting, τουρισμό. Η διαφορά αυτή είναι αισθητή στο άνοιγμα του γκαζιού που διαφοροποιεί αρκετά την επιτάχυνση, προσφέροντας στον αναβάτη ότι χρειάζεται, όταν το χρειάζεται. Ταυτόχρονα, σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις την καμπύλη που επιθυμείς, για να μπορείς να ανοίγεις το γκάζι άφοβα, σε στροφές ή δρόμους με μειωμένη πρόσφυση. Άλλωστε, υπάρχει και ρυθμιζόμενο ως προς την παρεμβατικότητα σύστημα Traction Control  το οποίο μάλιστα αφαιρείται και τελείως, για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ‘’παίξει’’ περισσότερο, ή να κάνει σούζες – κάτι που περιορίζει το σύστημα.

Χαρακτηριστικό για το τελευταίο ‘’στυλ’’ οδήγησης, ότι αρκεί ένα άνοιγμα του γκαζιού για να σηκωθεί ο μπροστινός τροχός, ή ένα μικρό τσίμπημα του συμπλέκτη, για να κάνει σούζα η μοτοσυκλέτα, ακόμη και όταν το θες στις εξόδους των στροφών, όπως π.χ., για τις ανάγκες της φωτογράφησης. Το σύνολο, είναι πολύ καλό, δεμένο, στιβαρό, ευκολοδήγητο, και είναι και αυτό κάτι που διαπιστώνεις από την πρώτη στιγμή. Τα 230 πλήρη ανακοινώσιμα κιλά που αντιστοιχούν σε περίπου 210 χωρίς υγρά, βρίσκονται στα πλαίσια της κατηγορίας και ίσως λίγο παραπάνω, όμως, δεν τα αισθάνεσαι καθόλου. Το ζύγισμα, είναι καταπληκτικό, ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας και η αλλαγή κλίσης γίνονται με μοναδική ευκολία, η στάση σώματος σου δίνει τους μοχλούς που απατούνται για να ελέγχεις και να κατευθύνεις την μοτοσυκλέτα χωρίς προσπάθεια.

Είναι πανεύκολη. Αυτό είναι αισθητό από την πρώτη στιγμή και σε συνδυασμό με τον ροπάτο κινητήρα, δημιουργεί ένα σύνολο που είναι κατάλληλο για χαλαρή βόλτα, ή επιθετική οδήγηση. Και τελικά, στις ψηλές στροφές, όπου υποτίθεται ότι ο κινητήρας ‘’κρεμάει’’, δεν σου λείπει τίποτα, αφού η δύναμή του είναι τόση που δεν θα χρειαστεί να φτάσεις στα ‘’κόκκινα’’ για να την δεις. Θα αλλάξεις σχέσεις όποτε θες, η μοτοσυκλέτα θα επιταχύνει δυνατά, χωρίς κοψίματα, δείχνοντας τα οφέλη ενός κινητήρα που δεν στόχευσε στο μέγιστο αποτέλεσμα της κατηγορίας, αλλά στην ουσία.

Αίσθηση μικρότερης

Στην αίσθηση που δίνει η μοτοσυκλέτα στην αλλαγή κατεύθυνσης παίζουν φυσικά ρόλο οι τροχοί, οι οποίοι εδώ είναι ακτινωτοί, 21/17 ιντσών, με σαφή προσανατολισμό στην off road χρήση, με ελαστικά 90/90 και 150/70, τα οποία συμβάλλουν στην αλλαγή κατεύθυνσης. Χωρίς όμως να μειώνουν στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη στις στροφές, την σταθερότητα και την διατήρηση γραμμής, πέραν του αρχικού ‘’που-πάω-τώρα-με-τον-21’-μπροστά’’, κάτι που μετά από λίγες στροφές συνηθίζεις, μιας και σου αποδεικνύει, ότι όλα είναι στο μυαλό. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Dunlop ταιριάζουν πολύ καλά, ζεσταίνονται γρήγορα, έχουν καλή κορώνα για στρίψιμο, ενώ οι αναρτήσεις της Showa, έρχονται να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα. VSTROM_800_84-web.jpg

Μαλακές, ενδοτικές, άνετες, μάλλον περισσότερο απ’ ότι απαιτεί ένας γρήγορος αναβάτης, είναι ρυθμισμένες έτσι ώστε να προσφέρουν άνεση και προσαρμοστικότητα στην τουριστική προς σβέλτη χρήση, και όχι στην απόλυτα γρήγορη οδήγηση. Έτσι, νιώθεις ότι πιέζονται εύκολα, νιώθεις όμως και την ποιότητα της λειτουργίας, που είναι στα υψηλά επίπεδα, προσδίδοντας σταθερότητα, απορρόφηση κραδασμών, διατηρώντας τους τροχούς στην θέση τους, ακόμη και σε μεγάλες λακκούβες ή σαμαράκια, μέσα σε στροφή. Η εμπιστοσύνη που προσφέρουν είναι δεδομένη και ο συνδυασμός με το σφιχτό πλαίσιο τους ταιριάζει, δημιουργώντας μία μοτοσυκλέτα που τα κάνει όλα, και απαιτεί μόνο ένα κατσαβίδι από τον γρήγορο αναβάτη, για να τις φέρει στα μέτρα του. Τόσο το ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα των 43mm όσο και το αμορτισέρ, με αμφότερες διαδρομές στα 220mm, είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, με το αμορτισέρ να διαθέτει και υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου, κι έτσι, οι δυνατότητες ρύθμισης και προσαρμοστικότητας, γίνονται πανεύκολα.

Και έχοντας παίξει με κατεβάσματα σχέσεων, με γρήγορη οδήγηση, με το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος του συμπλέκτη SCAS να συμβάλει στα φρεναρίσματα, με τα κορυφαία φρένα της Nissin  να είναι εκεί όποτε χρειαζόμαστε, χωρίς να σκεφτόμαστε ποτέ την ύπαρξή τους, απλά επιλέγαμε γραμμή, φρενάραμε, στρίβαμε, και όλο το σύνολο, υπάκουε υπομονετικά.

Και κάπου εκεί, στρίψαμε στον χωματόδρομο, για να δούμε τις δυνατότητες του νέου V-Strom 800 DE στο χώμα.

Χωμάτινη αποκάλυψη

Επιλογή G - Gravel στα ηλεκτρονικά, όπου αυτορυθμίζεται ο χάρτης ανάφλεξης και το Traction Control για ομαλότερη απόδοση, και έτοιμος για οδήγηση: Έκπληξη! Στην όρθια θέση οδήγησης, δεν νιώθω καθόλου την σέλα στα πόδια μου, ούτε το ρεζερβουάρ, το σώμα μου στέκεται άνετα πιάνοντας το τιμόνι που βρίσκεται κοντά, το βάρος εξανεμίζεται και ο έλεγχος είναι κορυφαίος. Το σύνολο είναι μαζεμένο σε διαστάσεις, ελέγχεται εύκολα, εκπλήσσει με την ευκολία που αλλάζει κατεύθυνση και χωρίς μάλιστα να απαιτεί δύναμη.

S_0509-web.jpgΟι αναρτήσεις του, που ήταν μαλακές στην άσφαλτο, ήρθαν στο φυσικό τους περιβάλλον δημιουργώντας ένα στρώμα αέρα κάτω από την μοτοσυκλέτα στο οποίο η κίνηση γινόταν χωρίς να καταλαβαίνω τίποτα. Με τα ελαστικά διπλής χρήσης, με σαφή προσανατολισμό σε ασφάλτινη χρήση, μπορούσα να οδηγήσω γρήγορα ακόμη και σε σαθρό χωματόδρομο, να έχω πληροφόρηση για το που πατάνε οι τροχοί, με τις αναρτήσεις να απορροφούν τις ανωμαλίες χωρίς να φτάνουν στο σώμα μου. Χτυπήματα και απότομες αντιδράσεις ήταν λέξεις άγνωστες, με την μοτοσυκλέτα να πλασάρεται άνετα, να επιταχύνει ντριφτάροντας, να διατηρεί την πορεία της ακόμη και σε κροκάλες με άνεση.

Ένας εκπληκτικός κινητήρας δίνει τον απόλυτο έλεγχο και παιχνίδι, μιας και η δύναμή του έρχεται αβίαστα στο άνοιγμα του γκαζιού, και μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείς με τον συμπλέκτη. Η ροπή του, σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις σούζες με το άνοιγμα του γκαζιού, να περνάς φυτευτές πέτρες κάνοντάς τες ''ράμπα'' για άλμα ή σούζα, απλά γυρνώντας το δεξί γκριπ, με την δύναμη να έρχεται όταν την χρειάζεσαι, όχι λίγο μετά. Δεν χρειάζεται χρήση συμπλέκτη ούτε για να κάνει σούζα με αργές ταχύτητες, ούτε για να στρίψεις με τον πίσω τροχό να ντριφτάρει ελεγχόμενα, αφού οι χαμηλές και μεσαίες στροφές περιστροφής του κινητήρα είναι ιδιαίτερα γεμάτες και αποτελούν το καλύτερο σημείο του. Δύναμη, ροπή, ελαστικότητα, διάρκεια, είναι στον χαρακτήρα του, και σε συνδυασμό με το άριστο Traction Control που επιτρέπει ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση χωρίς να σε κόβει απότομα, και με την ήπια χαρτογράφηση για χώμα, δημιουργούν μία μοτοσυκλέτα, η οποία.... εκπλήσσει!

S_0502-web.jpgΟδήγησα πολύ γρήγορα, σε μία γρήγορη επαφή με το χώμα, ξεχνώντας ότι τα ελαστικά δεν είναι κατάλληλα, κι όμως δεν κινδύνεψα, αλλά αντίθετα, έπαιξα, το απόλαυσα, και για την ακρίβεια, ''κουφάθηκα'' με τις επιδόσεις της νέας V-Strom 800DE στο χώμα, μιας και δεν ''την είχα'' για τόσο χωμάτινη.

Κι όμως.

Θετική είσοδος

Έχοντας καλύψει μία σύντομη διαδρομή σε άσφαλτο, με αρκετό παιχνίδι, διασκέδαση, απόλαυση με όπλο έναν ισχυρό και θετικό στο άνοιγμα του γκαζιού κινητήρα, με κορυφαίες επιδόσεις σε off road διαδρομή, είχα μόνο θετικά να πω. Και με κατανάλωση που κατά την διάρκεια όλων των παραπάνω, κυμάνθηκε στα 5,5 λίτρα / 100χλμ., νούμερο που σε ήπιες συνθήκες, προφανώς θα πέσει εύκολα κάτω από τα 5.

Μέχρι και η κάλυψη από τον αέρα, με την μικρή αλλά ρυθμιζόμενη (με εργαλεία) σε τρεις θέσεις ζελατίνα, έκανε τη δουλειά της στην παρούσα διαδρομή, ενώ η Suzuki, διαθέτει μεγαλύτερη - αλλά άσχημη ομολογουμένως, ψηλότερη ζελατίνα. Θα πω όμως ότι δεν μου άρεσε το στενό μούτρο που οπτικά δείχνει ''φορεμένο'' έξτρα στο ρεζερβουάρ, και μάλλον θα ήθελα σε άλλο σημείο την θύρα φόρτισης USB, που βρίσκεται μακριά, στα όργανα. Αν όμως τοποθετήσεις το κινητό ή το GPS σε μία βάση, στο υπάρχον μπαράκι πάνω από την οθόνη, θα είναι σε κατάλληλη θέση.

Μου άρεσε πολύ η νέα οθόνη TFT 5'' με ευανάγνωστες ενδείξεις, με ευκολία ρύθμισης στα ηλεκτρονικά, η ποιότητα σε διακόπτες, η standard σχάρα / χούφτες / ποδιά, και πάνω απ' όλα, η λειτουργικότητα του συνόλου.

VSTROM_800_103-web.jpgΚαι γνωρίζοντας ότι η Suzuki διαθέτει ως έξτρα διπλό stand, βαλίτσες, θερμαινόμενα γκριπ κ.α. ως αξεσουάρ, είναι εύκολο να την φέρεις στα μέτρα σου - δεν έχει, ούτε δέχεται Cruise Control.

Η νέα V-Strom 800DE είναι μία πραγματική Dual Explorer, βάζοντας την Suzuki σε νέα μονοπάτια, αυτή τη φορά, περισσότερο off road. Πέφτει σε μία κατηγορία adventure με 21'' μπροστινό τροχό η οποία πλέον απαρτίζεται από εξαιρετικές προτάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στην Suzuki να κάνει ένα δυναμικό come back.

Και μάλιστα, με μία τιμή στα 12.195euro, που στο ''πακέτο'', θεωρείται αρκετά τίμια για το όνομα, την ποιότητα, την χρηστικότητα που προσφέρει.

Με ένα, αν μη τι άλλο διαφορετικό σχήμα, που παραμένει Suzuki, θυμίζει DR 800, με τρεις χρωματισμούς (κίτρινο, κίτρινο - γκρι, μαύρο-μωβ) και έναν σύγχρονο προβολέα LED του οποίου την δυνατότητα δεν είδαμε, μιας και ήταν πρωί.

Από εμάς, είναι ένα εντυπωσιακό ναι! - και για περισσότερα, σε αναλυτική δοκιμή που θα ακολουθήσει άμεσα.

Εξοπλισμός αναβάτη

Κράνος Oneal Sierra R V.23, jacket Nordcode Senegal, παντελόνι Nordcode Senegal, μπότες Forma Adventure, γάντια Five X-Rider από MOTOMARKET

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
   
Κατασκευαστής / Μοντέλο Suzuki V-Strom 800 DE (2023)
Αντιπρόσωπος Suzuki Moto Greece
Τιμή 12,195
Εγγύηση 4 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2κύλνδρος εν σειρά, Υ/Ψ, DOHC, 4 B/Κ
Κυβισμός (cc) 776
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 84 x 70
Συμπίεση (:1)  12,8
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 1
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος, μονόδρομος με υποβοήθηση (SCAS)
Μετάδοση Αλυσίδα, quick shifter up/down
Σχέσεις κιβωτίου 6
Πρωτεύουσα μετάδοση 1.675 (62/37)
1η σχέση 3.071 (43/14)
2η σχέση 2.200 (33/15)
3η σχέση 1.700 (34/20)
4η σχέση 1.416 (34/24)
5η σχέση 1.230 (32/26)
6η σχέση 1.107 (31/28)
Τελική μετάδοση / σχέση 2.941 (50/17)
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό ανοιχτό κάτω από τον κινητήρα, από σωλήνες στρογγυλής διατομής, αφαιρούμενο ατσάλινο υποπλαίσιο
Κάστερ (°)  28
Ίχνος (mm) 114
Μεταξόνιο (mm) 1570
Ύψος σέλας (mm) 855
Μήκος (mm) 2345
Πλάτος (mm) 975
Ύψος (mm) 1310
Απόσταση εδάφους (mm) 220
Βάρος (kg)   230 (πλήρες)
Ρεζερβουάρ (lt)  20
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 43 mm, διαδρομή 220mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω  Ένα αμορτισέρ Showa, διαδρομή 212mm, πλήρως ρυθμιζόμενο + υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου (με απομακρυσμένο περιστροφικό ρυθμιστήρι)
   
Ελαστικά Dunlop Trailmax Mixtour
Μπροστά 90/90-21 (με σαμπρέλα)
Πίσω  150/70-17  (με σαμπρέλα)
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 310 mm, δαγκάνες συμβατικής τοποθέτησης Nissin monoblock 4 εμβόλων, Bosch Motion Track ABS
Φρένα Δίσκος 260 mm, δαγκάνα Nissin 2 εμβόλων, Bosch Motion Track ABS
   
Εξοπλισμός  
  Ψηφιακή έγχρωμη οθόνη TFT με διαγώνιο 5 ιντσών και αυτόματη προσαρμογή σε Day/Night Mode, Suzuki Intelligent Ride System (SIRS) με: traction control (ρυθμιζόμενο) / G (Gravel) Mode / cruise control / ABS (ρυθμιζόμενο με δυνατότητα απενεργοποίησης πίσω) / drive modes (Active, Basic, Comfort) / easy start system quickshifter δύο δρόμων, σύστημα υποβοήθησης στις χαμηλές στροφές (Low RPM Assist), LED φώτα και φλας, σχάρα, χούφτες, ζελατίνα, προστατευτική αλουμινένια ποδιά κινητήρα, πλαϊνό στάντ, παροχή φόρτισης USB (στα όργανα) και 12V DC (κάτω από τη σέλα)
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  84,32 /6,800
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm) 8 / 6,800
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 14:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon