.
Κατηγορία Triumph
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 11:20

Triumph Bonneville Bombshell 1970

 

Στο φυσικό της περιβάλλον

 


Οι vintage μοτοσυκλέτες ήταν πάντα στο επίκεντρο των μεγάλων κυρίως σε ηλικία αναβατών, οι οποίοι θέλοντας να θυμηθούν τα παλιά, μεταμόρφωναν τις παλιές μοτοσυκλέτες ή ακόμη και τις νέες custom, σε ακόμη πιο παλιές café racer. Το “πρόβλημα” αυτό είχαν περισσότεροι οι βετεράνοι πιλότοι του 2ου παγκοσμίου πολέμου, οι οποίοι ήθελαν μία μοτοσυκλέτα που θα τους φέρνει πιο κοντά στην εποχή τους. Κι έτσι, ξεκίνησε το αντίστοιχο customizing.

Η συγκεκριμένη Triumph Bonneville έχει δεχθεί την περιποίηση ειδικών προκειμένου να γίνει Bombshell με αποτέλεσμα να αποδίδει φόρο τιμής στους πιλότους των μαχητικών του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Τα φτερά της έχουν κοπεί ανάλογα, το ρεζερβουάρ έχει βαφτεί, και η μοτοσυκλέτα δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι Βρετανική. Μάλιστα, πάνω της εμφανίζεται σταυρός που δείχνει πόσα βομδαρδιστικά έχουν καταρριφθεί στην μάχη – στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται σε μοτοσυκλέτες BMW.

Το concept της μοτοσυκλέτας επετεύχθη από τους αδελφούς Don και Marchum οι οποίοι μαζί με τον μηχανικό stepfather Ginger κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η μοτοσυκλέτα ήταν μία originally Triumph Bonneville 650cc του 1970 και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την είχε μετατρέψει σε chopper, αλλά είχε χάσει το ενδιαφέρον του και την είχε παρατήσει στην άκρη. Το restoring έγινε από το μηδέν, η ουρά αγοράστηκε από την Αμερική, οι τροχοί βάφτηκαν μαύροι, ενώ και άλλα μεταλλικά τμήματα δέχτηκαν μαύρη ματ βαφή.

Ο κινητήρας ανοίχτηκε και δέθηκε από την αρχή με νέα κινούμενα μέρη όπου ήταν απαραίτητο, και πλέον η Bonnie Bombshell είναι πιο κατατοπιστική από ποτέ. Οι φωτογραφίες στον φυσικό της χώρο, στο South African Air Force Museum τονίζουν το αποτέλεσμα και γεμίζουν μοναδικότητα τους ευτυχείς ιδιοκτήτες. Απολαύστε την στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 11:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Triumph Tiger 800 SM – Urban X Triumph Supersport 250 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon