Κατηγορία Piaggio
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 15:30

Piaggio X10 2012

 


Η ναυαρχίδα της Piaggio

 Στην κορυφή της κατηγορίας των mega scooters στοχεύει η Piaggio με το X 10. Η σειρά X (8, 9, evo, Hexagon) έχει διαπρέψει στο παρελθόν. Το νέο X 10 δείχνει μεγάλο σε διαστάσεις κι όμως, η γκάμα των κινητήρων που έχει επιλεγεί, ξεκινάει από τα 125 κυβικά. Συνεχίζει στα 350 (33 ίπποι) με τον νέο κινητήρα του Beverly αλλά και στα 500 κυβικά (40 ίπποι), όπου και είναι ο μεγαλύτερος κυβισμός.

Ηλεκτρονικά βοηθήματα

Πλήθος από ποιοτικές λύσεις έρχονται στο νέο X10 προκειμένου ο αναβάτης να απολαύσει την οδήγηση.  Διαθέτει LED φωτισμό για ασφαλή οδήγηση το βράδυ, πλήρη πίνακα οργάνων με δύο αναλογικά όργανα και οθόνη τεσσάρων ιντσών για το On board computer, ανάμεσά τους. Το συνδυασμένο σύστημα φρένων με το dual ABS που ενεργεί σε δαγκάνες δύο εμβόλων και δίσκους 280mm μπροστά, και 240mm πίσω, φροντίζει για την ασφάλεια των επιβαινόντων. Στα ίδια πρότυπα, το X10 έχει εξοπλιστεί με ASR για αποφυγή σπιναρίσματος του πίσω τροχού, κάτι που απενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο αμορτισέρ, στο 500, φροντίζει για την άνεση των επιβαινόντων, μιας και αλλάζει τις ρυθμίσεις κατά την οδήγηση. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα τρία μοντέλα αφορά το μονό αμορτισέρ τοποθετημένο στο πλάι του 500, όταν τα άλλα δύο διαθέτουν δύο αμορτισέρ. Υπάρχει όμως σε όλα ένδειξη για θερμοκρασία και πάγο στο οδόστρωμα, ενώ στο τιμόνι βρίσκεται επιλογή χαρτογράφησης τόσο για οικονομία, όσο και δύναμη στο ταξίδι. Τρία έξτρα ντουλαπάκια βρίσκονται διαθέσιμα για αποθήκευση αντικειμένων, ενώ διαθέτουν πρίζα για φόρτιση κινητού και θύρα USB για σύνδεση GPS.

Άνετο και προσιτό

Το X10 διαθέτει άνετους χώρους για δύο επιβαίνοντες, με την σέλα του να είναι μεγάλη και φαρδιά, αν και χαμηλή στα 760mm, κάτι που θα βοηθήσει τους μέτριου ύψους αναβάτες. Ο χώρος κάτω από αυτήν είναι μεγάλος και χωράει άνετα δύο full face κράνη, ενώ η ψηλή ζελατίνα θα φροντίσει για την προστασία των επιβαινόντων από τον αέρα, σε μακρινές διαδρομές. Και όταν ανοίξει το πλαϊνό stand, το αυτόματο χειρόφρενο θα φροντίσει για την σταθερότητα του scooter ανεξάρτητα με την κλίση του οδοστρώματος που θα έχει σταματήσει.

Φωτογραφίες

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Piaggio Beverly 350 Sport Touring Piaggio MP3 2019 - Το επίσημο Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube