Πριν απο μερικά χρόνια, οι λέξεις τρικύλινδρος κινητήρας, 102 ίπποι και... "κούτα" με κάτω από 7.000 ευρώ, ήταν αδύνατο να συνυπάρξουν στην ίδια πρόταση. Τώρα όμως με τη νέα πρόταση της Zontes, φαίνεται πως έχουμε να δούμε πολλά. Από κοντά λοιπόν, η εν λόγω μοτοσυκλέτα, δινει ποιοτικά ακόμη καλύτερη εικόνα και απειλεί την κορυφή για τη σχέση ποιότητας τιμής της κατηγορίας. Στα της ποιότητας και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ξεχωρίζουν οι διακόπτες, η οθόνη, τα γκριπ και η συναρμολόγηση, ενώ σχεδιαστικά είναι avant garde και το έχουν αντιγράψει, δεν έχει αντιγράψει αυτό, καθώς ακολουθεί αυτό που όρισε η 703F.

Απίστευτη όμως, είναι η λειτουργία κινητήρα, αφού τον βάλαμε μπροστά, ανοίξαμε γκάζι και ακούσαμε τον ήχο του. Ένας μπάσος ήχος με μια πολύ καλή απόκριση του -ηλεκτρονικού- γκαζιού. Στα του εξοπλισμού, η δε οθόνη είναι τηλεόραση, όπου παίζεις με χαρτογραφήσεις και ρυθμίσεις ηλεκτρονικών με joystick, έχει εμπρός και πίσω κάμερα αξιόλογης ευκρίνειας που την βλέπεις και στην οθόνη μέσα από τα μενού. Ακόμα, η ηλεκτρική ζελατίνα, τα θερμαινόμενα γκριπ και η σέλα είναι επίσης άμεσα και εύκολα στις ρυθμίσεις.

Για να ισορροπήσουμε σε εντυπώσεις μπορούμε να πούμε ότι ερωτηματικά παραμένουν σε κομμάτια όπως τα εξής: άνεση σέλας σε τουριστική χρήση - πιο πολύωρη οδήγηση, άνεση συνεπιβάτη, το πόσο καλά θα δουλεύει η ηλεκτρική ζελατίνα όταν τη χτυπάει ο αέρας και η έλλειψη κεντρικού σταντ τουλάχιστον από όσο είδαμε - μας έχουν κακομάθει η αλήθεια είναι.

Το παιχνίδι θα παιχτει όμως στο ότι στα 6.995 ευρώ, δηλώνει 100+ άλογα, 7,5 κιλά ροπής στο στρόφαλο, Cornering ABS, TCS, 4 χάρτες, ένα τόνο εξοπλισμού και τρικυλινδρο όπως προείπαμε μοτέρ. Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια η οποία προβλέπεται... άκρως ενδιαφέρουσα.










