.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/new_models/yamaha/2016/mt-700/odigika/
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/new_models/yamaha/2016/mt-700/odigika/
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 10:15

Yamaha MT-07 Tracer 700 - 2016 - Παρουσιάστηκε επίσημα!

 

Η νέα Sport Tourer μοτοσυκλέτα

 

Η νέα Tracer 700 είναι γεγονός! Η Yamaha ανακοίνωσε σήμερα την νέα μοτοσυκλέτα η οποία θα έρθει στην παραγωγή σύντομα. Ακολουθούν πληροφορίες από το δελτίο τύπου της εταιρίας.

Επιτυχημένη πλατφόρμα


Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ο κλάδος της μοτοσυκλέτας βιώνει μια περίοδο αναγέννησης στις κύριες αγορές. Περισσότεροι άνθρωποι πλέον πιστεύουν ότι τα μηχανοκίνητα δίτροχα προσφέρουν έναν οικονομικό, προσιτό και συναρπαστικό τρόπο στον καθένα για να ανακαλύψει έναν άλλο κόσμο και να ζήσει μια διαφορετική ζωή. Επίσης, ολοένα και περισσότεροι αναβάτες αναζητούν τρόπους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους επιλέγοντας μια σπορ μοτοσυκλέτα ταξιδιού ως την επόμενη μηχανή τους.

Η Yamaha κυκλοφόρησε πρόσφατα πολλές συναρπαστικές και καινοτόμες μοτοσυκλέτες και θα συνεχίσει να εφαρμόζει το εκτεταμένο πρόγραμμά της για την ανάπτυξη νέων μοντέλων. Το καλοκαίρι του 2016, θα παρουσιάσει ένα σπορ και ευέλικτο νέο μοντέλο, το οποίο θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της προσέγγισής της στις σπορ μοτοσυκλέτες ταξιδιού.

Η συναρπαστική και εθιστική νέα Yamaha Tracer 700 έχει αναπτυχθεί με βάση την ιδιαίτερα επιτυχημένη πλατφόρμα MT-07 και έχει ως στόχο να προσελκύσει μια νέα γενιά αναβατών ενισχύοντας και αναζωογονώντας την τρέχουσα σειρά σπορ μοτοσυκλετών ταξιδιού. Με εντυπωσιακές προδιαγραφές, προσιτή τιμή και ένα τολμηρό και ιδιαίτερο στυλ, η Tracer 700 έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την εικόνα της κατηγορίας των σπορ μοτοσυκλετών ταξιδιού.
Η Tracer 700 προορίζεται να γίνει ο ορισμός της σπορ μοτοσυκλέτας ταξιδιού μεσαίας κατηγορίας, αποτελεί φυσικό μοντέλο αναβάθμισης και είναι έτοιμη να επεκτείνει την κατηγορία της και να ενισχύσει την τεράστια επιτυχία της Tracer 900.

Η παρουσίαση αυτού του νέου σπορ μοντέλου προσφέρει επίσης στην Yamaha την ευκαιρία να οργανώσει ορθολογιστικά και να επεκτείνει την κατηγορία σπορ μοτοσυκλετών ταξιδιού της, η οποία θα περιλαμβάνει τη νέα Tracer 700 αλλά και την Tracer 900, καθώς και τα πρόσφατα ανασχεδιασμένo, κορυφαίo μοντέλo, FJR1300.
Καθώς διαθέτει ιστορική κληρονομιά προσανατολισμένη στα σπορ - σε συνδυασμό με τις σημαντικές ικανότητές για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και τη δυναμική, όμορφη όψη της - η νέα Tracer 700 εγκαινιάζει μια συναρπαστική νέα εποχή στη μεσαία κατηγορία σπορ μοτοσυκλετών ταξιδιού.

Δημιουργήστε νέες αναμνήσεις


Είτε πρόκειται για μια μοναχική διαδρομή σε ένα cafe την Κυριακή πρωί είτε για μια περιήγηση δύο εβδομάδων στην ηπειρωτική χώρα μαζί με έναν συνεπιβάτη και αποσκευές, η Tracer 700 έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει έναν νέο κόσμο στον αναβάτη της και να τον βοηθήσει να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή. Με την όμορφη όψη της, τις ελκυστικές προδιαγραφές και τη δυνατότητα να αποδίδει εξαιρετικά σε διάφορες περιστάσεις, η Tracer 700 είναι μια συναρπαστική και ευέλικτη μοτοσυκλέτα μεσαίας κατηγορίας, η οποία απευθύνεται σε πολλούς και διαφορετικούς αναβάτες που θέλουν να εκμεταλλεύονται στο έπακρο κάθε ημέρα. Η επόμενη σελίδα στην ιστορία της ζωής του καθενός είναι ακόμα άγραφη.

Και η Tracer 700 είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να γυρίσετε σελίδα.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που διαφοροποιεί την Tracer 700 από άλλα μοντέλα στη μεσαία κατηγορία σπορ μοτοσυκλετών ταξιδιού είναι η ικανότητά της να παρέχει μια σπορ, διαισθητική εμπειρία οδήγησης γεμάτη συναίσθημα. Όλοι οδηγούμε μηχανή επειδή αυτό επιλέξαμε, όχι επειδή πρέπει να το κάνουμε. Γι αυτό λοιπόν, η φιλοσοφία "Kando"* που ακολουθούμε, αφορά τη δημιουργία μιας σειράς μοτοσυκλετών που θα εμπνέουν, θα συναρπάζουν και θα σας κάνουν να χαμογελάτε σε κάθε διαδρομή.

Η νέα Tracer 700 ενσαρκώνει αυτόν τον τρόπο σκέψης από κάθε άποψη και είναι εξοπλισμένη με τον 4βάλβιδο δικύλινδρο κινητήρα 689 κ.εκ., που κέρδισε αμέτρητα βραβεία τη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο του με την MT-07. Αυτός ο κινητήρας, ο οποίος αποδίδει άφθονη ροπή και είναι βασισμένος στη "φιλοσοφία crossplane", διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την εκ νέου εδραίωση της Yamaha ως κορυφαίας μάρκας στη Ευρώπη, ενώ ο κινητήρας 689 κ.εκ. με σχεδίαση νέας γενιάς έχει επιδοκιμαστεί ως ένας από τους πιο απολαυστικούς και αποδοτικούς κινητήρες στην κατηγορία.

Μοναδικά χαρακτηριστικά


Ένα από τα κύρια στοιχεία αυτού του γεμάτου συγκινήσεις δικύλινδρου κινητήρα είναι ο στρόφαλος 270 μοιρών, ο οποίος παρέχει άνισα διαστήματα ανάφλεξης, χαρακτηριστικό που συνεισφέρει στη δημιουργία μιας έντονης αίσθησης επιτάχυνσης και προσφέρει υψηλά επίπεδα πρόσφυσης. Η μεγάλη, γραμμική απόδοση ροπής επιτρέπει στη νέα Tracer 700 να παρέχει μια συναρπαστική και ικανοποιητική εμπειρία οδήγησης, την οποία δεν μπορούν να επιτύχουν οι συμβατικοί δικύλινδροι κινητήρες, κάνοντας κάθε διαδρομή με αυτήν τη νέα σπορ μοτοσυκλέτα ταξιδιού απολαυστική και γεμάτη συγκινήσεις.

Εκτός από το μοναδικό χαρακτήρα και την εξαιρετική του απόκριση, που καθιερώνει την Tracer 700 ως πραγματική σπορ μοτοσυκλέτα ταξιδιού, η σχεδίαση του δικύλινδρου κινητήρα 689 κ.εκ. επιτυγχάνει επίσης κορυφαία επίπεδα ισχύος και ροπής στην κατηγορία του. Με ισχύ 55,0 kW (74,8 PS) στις 9.000 σ.α.λ. και ροπή 68,0 Nm (6,9 kg-m) στις 6.500 σ.α.λ., η νέα Tracer 700 προσφέρει σπουδαίες σπορ επιδόσεις για συναρπαστική κίνηση στους γεμάτους στροφές επαρχιακούς δρόμους. Έπειτα, όταν έρθει η ώρα για να μαζέψετε τα πράγματά σας και να ξεκινήσετε, αυτή η ευέλικτη μοτοσυκλέτα είναι φτιαγμένη για να σας διευκολύνει στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η ικανότητα να συναρπάζει είναι ενσωματωμένη στο DNA της Tracer 700, καθώς το συμπαγές και ελαφρύ πλαίσιό της περιλαμβάνει σωληνοειδή χαλύβδινο σκελετό που έχει αναπτυχθεί με βάση την αναγνωρισμένη πλατφόρμα MT-07. Αυτή η μινιμαλιστική σχεδίαση δημιούργησε άμεσα μια ισχυρή φήμη για τον ευκίνητο χειρισμό και την άμεση απόκρισή που προσφέρει. Επίσης, το νέο πλαίσιο της Tracer 700 περιλαμβάνει μια σειρά αποκλειστικών βελτιώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την ευελιξία της και την άνεση που προσφέρει διατηρώντας παράλληλα τον έντονο χαρακτήρα της σπορ ιστορικής κληρονομιάς της.

Τουριστικές διαφορές


Για μεγαλύτερη ευστάθεια κατά την οδήγηση με υψηλότερες ταχύτητες πορείας - ιδίως όταν επιβαίνουν 2 άτομα και υπάρχουν και αποσκευές - η Tracer 700 είναι εξοπλισμένη με ψαλίδι μακρύτερο κατά 50 mm, με το οποίο επιτυγχάνεται μεταξόνιο 1450 mm. Σε αντιστοιχία με το ρόλο της ως μοτοσυκλέτας μεγάλων αποστάσεων, τα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης των 130 mm διαθέτουν ανασχεδιασμένες ρυθμίσεις για να επιτυγχάνονται ομαλές καμπύλες άμεσης απόκρισης υπό διάφορες συνθήκες.

Τα διπλά δισκόφρενα 282 mm με δαγκάνες 4 εμβόλων μπροστά και το πίσω δισκόφρενο των 245 mm εξασφαλίζουν ισχυρή και άμεση απόδοση πέδησης, ενώ το σύστημα ABS περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.
Αυτές οι βελτιώσεις στο πλαίσιο - σε συνδυασμό με το κορυφαίο στην κατηγορία βάρος πλήρες υγρών των 196 kg - εξασφαλίζουν ότι η Tracer 700 είναι έτοιμη να συναρπάσει σε κάθε στροφή και, παράλληλα, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια αποδοτική μοτοσυκλέτα μεγάλων αποστάσεων με την προσθήκη μιας σειράς γνήσιων αξεσουάρ της Yamaha.

Με τον πλούσιο σε ροπή κινητήρα της και το ευέλικτο πλαίσιό της, η Tracer 700 είναι πραγματικά μια ευπροσάρμοστη μηχανή, έτοιμη να διαπρέψει σε κάθε περίσταση. Εκτός από τις αποκλειστικές βελτιώσεις στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις της, αυτή η σπορ νέα μοτοσυκλέτα μεσαίας κατηγορίας επωφελείται από ορισμένα χαρακτηριστικά που υπογραμμίζουν τις γνήσιες δυνατότητές της για ταξίδια.

Ο οικονομικός στην κατανάλωση δικύλινδρος κινητήρας των 689 κ.εκ. τροφοδοτείται από ένα ρεζερβουάρ καυσίμου μεγάλης χωρητικότητας (17 λίτρων), που χαρίζει στην Tracer 700 μεγάλη αυτονομία και εξασφαλίζει σε αυτήν τη μεσαίας κατηγορίας σπορ μοτοσυκλέτα ταξιδιού εξαιρετική απόδοση στις μεγάλες διαδρομές.

Επιθετική εμφάνιση


Για την εκτροπή του ανέμου από τον άνω κορμό του αναβάτη, η Tracer 700 διαθέτει χειροκίνητα ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, καθώς και προστατευτικές μάσκες χεριών με ενσωματωμένα φλας. Οι διπλοί προβολείς με στυλ ίδιο με της Tracer 900 τονίζουν τη σύγχρονη και επιθετική εμφάνιση του μοντέλου - και για επιπλέον άνεση του αναβάτη και του συνεπιβάτη υπάρχει μια νέα, μονοκόμματη διπλή σέλα δύο επιπέδων και χειρολαβή για το συνεπιβάτη.

Χάρη στο μοναδικό συνδυασμό της συναρπαστικής οδήγησης με την καθημερινή ευελιξία και τις εντυπωσιακές δυνατότητες κάλυψης μεγάλων αποστάσεων, η Tracer 700 είναι έτοιμη να ανοίξει τον κόσμο των σπορ μοτοσυκλετών ταξιδιού σε μια νέα ομάδα αναβατών με διαφορετικά υπόβαθρα.

Σε κάθε ιδιοκτήτη αρέσει να εξατομικεύει τη μοτοσυκλέτα του ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις προσωπικές του ανάγκες. Για αυτόν το λόγο, αναπτύχθημε μια σειρά σημαντικών αξεσουάρ για την Tracer 700, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μαλακές πλαϊνές βαλίτσες 20 λίτρων, αλλά και μια θήκη 39 λίτρων, ενώ ο ψηλότερος ανεμοθώρακας προσφέρει επίσης μεγαλύτερη προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Η πλήρης σειρά των γνήσιων εξαρτημάτων και αξεσουάρ Yamaha θα ανακοινωθεί περίπου με την άφιξη της Tracer 700 στην αγορά.

Χρώματα
RMB (Κόκκινο Radical)
MDNM6 (Μαύρο Tech)
DPBM13 (Μπλε της Yamaha)

Διαθεσιμότητα
Αρχές Ιουλίου του 2016

Προφίλ και χαρακτηριστικά


Ευέλικτη, σπορ και συναρπαστική σπορ μοτοσυκλέτα ταξιδιού στην κατηγορία των 700 κ.εκ.
Μια πύλη για την κατηγορία των σπορ μοτοσυκλετών ταξιδιού
Συναρπαστικές σπορ επιδόσεις με ευέλικτο χειρισμό
Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας και μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου, που βελτιώνουν τις δυνατότητες κάλυψης μεγάλων αποστάσεων
Δικύλινδρος κινητήρας 689 κ.εκ. crossplane με άφθονη ροπή
Βελτιωμένο πλαίσιο για μεγαλύτερη ευστάθεια και άνεση
Μακρύτερο ψαλίδι και ανασχεδιασμένες ρυθμίσεις ανάρτησης
Ισχυρή έμφαση στην εργονομία για τον αναβάτη και το συνεπιβάτη
Εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους
Μεγάλη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ Yamaha

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά της Tracer 700
4βάλβιδος, δικύλινδρος, οικονομικός στην κατανάλωση κινητήρας 689 κ.εκ. με 2ΕΕΚ
Σχεδίαση με "φιλοσοφία crossplane" για μεγάλη, γραμμική ροπή
55,0 kW (74,8 PS) στις 9.000 σ.α.λ.
68,0 Nm (6,9 kg-m) στις 6.500 σ.α.λ.
Σωληνωτός κορμός πλαισίου με ψαλίδι αλουμινίου
Μεταξόνιο 1450 mm
Βάρος 196 κιλά, πλήρης υγρών
Ρεζερβουάρ καυσίμου 17 λίτρων για μεγάλη αυτονομία
Χειροκίνητα ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, προαιρετικός ψηλός ανεμοθώρακας
Ενσωματωμένα προστατευτικά αρθρώσεων δακτύλων για εκτροπή του ανέμου
Διπλοί προβολείς με φώτα θέσης LED
Μονοκόμματη διπλή σέλα δύο επιπέδων με χειρολαβή
Ύψος σέλας 845 mm
Ελαφριοί τροχοί από χυτό αλουμίνιο με 10 ακτίνες
Ψηφιακά όργανα με μεγάλη οθόνη LED
Διπλά δισκόφρενα 282 mm εμπρός με δαγκάνες 4 εμβόλων και ABS
Διαδρομή εμπρός και πίσω ανάρτησης 130 mm
* Φιλοσοφία "Kando": Η φιλοσοφία Kando είναι η κινητήρια δύναμη της Yamaha. Είναι η αίσθηση βαθιάς ικανοποίησης και έντονου ενθουσιασμού που νιώθει κάποιος όταν βρίσκεται μπροστά σε κάτι εξαιρετικής αξίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο MT-07 Tracer
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή Αναμένεται
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 689
Συμπίεση (:1) 10,9
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 80x68.6
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής Δύο σε μία
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Μηχανικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) 24,5
Ίχνος (mm) 90
Μήκος (mm) 2138
Πλάτος  (mm) 806
Μεταξόνιο (mm) 1450
Ύψος (mm) 1270
Ύψος σέλας (mm) 835
Απόσταση εδάφους (mm) 140
Βάρος γεμάτο (kg) 196
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 17 / Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 
Πίσω Μονό αμορτισέρ
   
Ελαστικά  
μπροστά 120/70-17 
Πίσω 180/55-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 282 mm / δαγκάνες δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 245 mm / δαγκάνα ενός εμβόλου
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 74,8 / 9.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 6,93 / 6.500

Video

Φωτογραφίες Οδήγησης

{gallery}new_models/yamaha/2016/mt-700/odigika/{/gallery}

Φωτογραφίες Studio

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 11:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha: Έρχονται νέα μοντέλα TMAX Yamaha MT-07 Tenere »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon