.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 13:59

Τι θα δούμε από τη Yamaha στο Tokyo Motor Show

 

6 πρωτότυπα μοντέλα, μεταξύ αυτών και... αυτοκίνητο!

 

 

Η Yamaha θα παρουσιάσει στο 44ο Tokyo Motor Show, που θα λάβει χώρα από τις 29-10 έως τις 8-11 μια σειρά πρωτότυπων μοντέλων, αλλά και ένα αυτοκίνητο!
 
Με είκοσι συνολικά μοντέλα θα λάβει μέρος στο σαλόνι του Τόκιο η Yamaha, εκ των οποίων 6 θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα.
 
Αυτά θα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα, scooter, μοτοσυκλέτες, Leaning Multi-Wheeler οχήματα (στο δρόμο που άνοιξε το Tricity), ένα Recreational Off-road Vehicle (ή αλλιώς Side by Side), και ένα αυτοκίνητο που αντλεί την έμπνευση του από τις μοτοσυκλέτες, εκφράζοντας το ιδιαίτερο στιλ της Yamaha.

yamaha tms 6 car

Επιπλέον, η φίρμα των τριών διαπασών θα κάνει επίδειξη ενός αυτόνομου ρομπότ που θα καβαλάει μοτοσυκλέτα και θα συνδυάζει τεχνολογίες ρομποτικής και μοτοσυκλέτας!
 
Ας δούμε κάποια από τα κύρια concept μοντέλα του περιπτέρου της Yamaha.

Resonator125

Το... “αντηχείο” θυμίζει εκλεπτυσμένο SR 400, με τετράχρονο και αερόψυκτο ψεκαστό μοτέρ 125 κ.εκ., ενώ συνδυάζει ρετρό στοιχεία με σύγχρονες πινελιές, όπως τα ψηφιακά όργανα που θυμίζουν σε πάχος και μέγεθος... smartphone! Εντύπωση προκαλούν τα ξύλινα(!) φιλέτα στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, αλλά και στην ουρά, με ξύλο που χρησιμοποιείται σε κιθάρες! Η Yamaha έχει διακοσμήσει το Resonator125 με σκαλισμένα στο μέταλλο σχέδια στο τελικό της εξάτμισης και στην τάπα του ρεζερβουάρ, με τεχνική που επίσης πηγάζει από την χάραξη χάλκινων πνευστών μουσικών οργάνων. Εν ολίγοις αξεπέραστο στιλ και ύφος, που θυμίζει custom από βελτιωτικό οίκο κορυφαίου επιπέδου.

yamaha tms 3 resonator

PES2 & PED2

 

Τα ηλεκτρικά και φουτουριστικά PES1και PED1είχαν κάνει την εμφάνιση τους στο προηγούμενο σαλόνι του Τόκιο, ενώ τώρα η Yamaha παρουσιάζει τις εξελιγμένες εκδόσεις τους (PES2 & PED2). Πανέμορφα σε design, διαθέτουν νέο ηλεκτροκινητήρα Yamaha Smart Power Module, με monocoque design που παίζει το ρόλο και του πλαισίου.

yamaha tms 1 pes

Το PES2 προορίζεται για χρήση δρόμου, και διαθέτει ένα επιπρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του μπροστινού τροχού, για κίνηση και στους 2 τροχούς! Από την άλλη, το PED2 προορίζεται για off-road χρήση και περιέργως... δεν διαθέτει 2WD -εμείς θα περιμέναμε να συμβαίνει το αντίθετο. Η απόδοση και των 2 ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Yamaha είναι ανάλογη μοτοσυκλετών 50-125 κ.εκ., και βάρος λίγο κάτω από τα 130 κιλά για το PES2 και 100 κιλά για το PED2.

yamaha tms 2 ped

YPJ-MTB

 

Εδώ έχουμε ένα ποδήλατο Mountain Bike με κορυφαία περιφερειακά, ηλεκτροκινητήρα 250 W της Yamaha, και design που ελαχιστοποιεί την οπτική παρουσία του μοτέρ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει απόδοση 400 Wh.

yamaha tms 5 mbike

LMW

Η απουσία οποιασδήποτε πληροφορίας στα Leaning Multi-Wheeler οχήματα, μας κάνει να υποπτευόμαστε πως εδώ θα δούμε μια επάναληψη των προηγούμενων concept μοντέλων, δίχως αλλαγές.

 

yamaha tms 4 lmw

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 18:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha DT-07 concept Big Bad Wolf από την El solitario - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon