.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 14:09

Yamaha YXZ 1000R - Supersport side-by-side!

 

Τρικύλινδρο 1000!

 

 

Η Yamaha παρουσιάζει το νέο YXZ1000R, το οποίο αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση στα οχήματα Side-by-Side (SxS). Κινητήριος δύναμη είναι ένας τελείως νέος τρικύλινδρος κινητήρας πλούσιος σε ροπή με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων οι οποίες αλλάζουν με χειριστήρια! 

Κιβώτιο rally!


Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο στην κατηγορία των Side-by-Side με μετάδοση που έχουμε δει στα αυτοκίνητα rally, το οποίο αναλαμβάνει να κατανέμει ομοιόμορφα την δύναμη ανάλογα με τις ανάγκες ή τις ορέξεις του αναβάτη.
Ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος εν σειρά με χωρητικότητα 998 κυβικών εκατοστών και χρησιμοποιείται και στα jet ski της εταιρίας. Διαθέτει ψεκασμό με σώματα 41 χιλιοστών και τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο με σύστημα κίνησης DOHC, με συμπίεση στο 11,3:1 και η απόδοση του δεν ανακοινώνεται, παρά το ότι ο κινητήρας ανεβάζει 10.500 στροφές.
Οι αναρτήσεις της FOX έχουν διαδρομές 406 και 432 χιλιοστά για μπροστά και πίσω, ενώ οι άξονες μετάδοσης είναι μονοκόμματοι, και μπροστά, και πίσω.
Διαθέτει ηλεκτρουδραυλικό σύστημα τιμονιού αλλά και μετάδοση 2WD/4WD/4WD καθώς και κλείδωμα διαφορικού Diff-Lock. Η όπισθεν κλειδώνει για αποφυγή λάθους, ενώ η Yamaha ανακοινώνει ότι τα φίλτρα αέρα αφαιρούνται χωρίς την χρήση εργαλείων, για εύκολο καθαρισμό.

Το επιθετικό στυλ, οι μεγάλοι αλουμινένιοι τροχοί 27 ιντσών (!!) με χωμάτινα ελαστικά της Maxxis, και το πλαίσιο με διπλούς σωλήνες, χαρίζουν στο τετρακίνητο όχημα μία μοναδική εμφάνιση. Κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό είναι το αφαιρούμενο τριών τμημάτων προστατευτικό κάτω από το YZX, το οποίο δίνει άμεση πρόσβαση για συντήρηση ή επισκευές.
Τα φρένα του αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 245 χιλιοστών με δαγκάνες δύο εμβόλων, σε κάθε τροχό, ενώ υπάρχει σύστημα κλειδώματος parking όπως και στα αυτοκίνητα, το οποίο ενεργεί στον άξονα.

Όχημα... μεταφορών!

Το νέο YXZ μπορεί να μεταφέρει 136 κιλά στο πίσω μέρος του, στην περίπτωση που κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει για μεταφορά πραγμάτων, ενώ μικροί αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό του, είναι χρήσιμοι για τα προσωπικά είδη.

Ο φωτισμός έρχεται από τους τέσσερεις προβολείς LED με μικρή και μεγάλη σκάλα, καθώς και LED φώτα στο πίσω τμήμα.
Θα υπάρξει special έκδοση 60th Anniversary Edition για τα 60 χρόνια της εταιρίας, με διαφορετικούς χρωματισμούς και χυτούς αλουμινένιους τροχούς
Το επετειακό μοντέλο σε κίτρινο - λευκό και μαύρο χρώμα θα είναι διαθέσιμο τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ το Racing Blue, τον Φεβρουάριο του 2016.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες studio

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 19:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon