.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 18:38

Yamaha XJR 1300 Racer – 2015

Carbon και clip-on

 

Βασισμένη στο νέο XJR 1300 του 2015 είναι η έκδοση Racer, που ουσιαστικά πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα που έχει δεχθεί συγκεκριμένες μετατροπές ώστε να διαφέρει. 

Διαθέτει μονόσελο κάλυμμα για την σέλα κατασκευασμένο από carbon, διαφορετικά τιμόνια clip-on, carbon μπροστινό κοντό φτερό και αλουμινένια βάση του, αλλά και carbon mini fering που αγκαλιάζει τον στρογγυλό προβολέα.
Διαθέτει τον τετρακύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα των 1251cc που αποδίδει 97 ίππους και 80lbft ροπής, ενώ η εξάτμιση είναι 4-2-1 μαύρη ανωδιoμένη. Η μοτοσυκλέτα περιλαμβάνει στον στάνταρ εξοπλισμό δύο αμορτισέρ της Ohlins και συμβατικό μπροστινό σύστημα.
Τρεις είναι οι χρωματισμοί του νέου μοντέλου, με το ανθρακί ματ, μπλε ματ και μαύρο γυαλιστερό, να δίνουν στην μοτοσυκλέτα που διαθέτει νέο λεπτότερο ρεζερβουάρ, χωρητικότητας 14,5 λίτρων, μία custom εικόνα. Ωστόσο, διαθέτει επίσης μικρότερη ουρά, αλουμινένια πλαϊνά καπάκια κάτω από την σέλα, μικρότερο προβολέα, κατεργασία DLC - Diamond Like Carbon στα καλάμια του μπροστινού συστήματος, αλουμινένιο τιμόνι.
Ο κινητήρας δεν έχει βελτιωθεί που σημαίνει ότι διαθέτει το 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων του παρελθόντος.
Μοιράζεται τα ίδια αξεσουάρ με την απλή έκδοση του XJR 1300 με μαύρη εξάτμιση της Akrapovic, νέα οθόνη και LED φλας, διαφορετικό τιμόνι, μαλακές πλαϊνές βαλίτσες, καθρέπτες που πιάνουν στις άκρες του τιμονιού, δερμάτινο κάλυμμα ρεζερβουάρ, καλύμματα ρεζερβουάρ, μπροστινού γραναζιού και μαρσπιέ από την Rizoma.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες studio

Φωτογραφίες τεχνικών

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 19:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha XJR 1300 – 2015 Yamaha MT-07 Moto Cage 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon