.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 11:50

Yamaha YZF R3 & R3 – Κατοχυρώθηκαν τα ονόματα!

 

Ετοιμάζονται νέα μοντέλα

Έχουμε ανακοινώσει ήδη ότι η Yamaha θα βγάλει νέο μοντέλο δρόμου στην κατηγορία των YZF με τον τρικύλινδρο κινητήρα του MT-09, αλλά αυτό ήταν ακόμη φήμες που παρουσιάσαμε μάλιστα σε σχέδιο του Orbedan Bezzi. Πλέον, η Yamaha κατοχύρωσε τα ονόματα YZF R3 & R3 στην Ευρωπαϊκή ένωση και στις ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, και αυτό από μόνο του, μας λέει ότι οι φήμες θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας υπάρχει, και με σεβαστή απόδοση μάλιστα, και δεν θα ήταν καθόλου απίθανο για την Yamaha να βγάλει περισσότερους ίππους αν το θελήσει.

Με το νέο R 25 να έχει ήδη παρουσιαστεί στο σαλόνι του Tokyo, σαν αγωνιστικό μοντέλο, αλλά και τα ονόματα YZF R3 & R3 να δείχνουν το μέλλον, φαίνεται ότι η Yamaha θα μπει στο παιχνίδι των τρικύλινδρων και στην κατηγορία των μοτοσυκλετών δρόμου, Supersport ή Superbike.
Μάλιστα, υπάρχουν επίσης φήμες ότι η Yamaha θα μπει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike με τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα 1100 κυβικών, αλλά και στα Supersport με κινητήρα 675, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς, όπως και οι
Triumph Daytona 675 και MV Agusta F3.

Είναι άγνωστο όμως αν κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα, μιας και οι μοτοσυκλέτες που διαθέτει, με τους τετρακύλινδρους κινητήρες, YZF R6 – R1, είναι ήδη επιτυχημένες, και η αλλαγή κινητήρων θα ήταν αλλαγή φιλοσοφίας για την ιαπωνική εταιρία.
Εμείς θα περιμένουμε με αγωνία το νέο YZF R3 μιας και η οδήγηση του MT-09 με αυτό τον κινητήρα ήταν από μόνη της… περιπετειώδης!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 11:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο αυτοκίνητο Yamaha! – Concept Motiv Yamaha YZF-R 125 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon