.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 13:19

Yamaha YZ 450 F 2014


Ίδιο οπτικά, τελείως νέο γενικά

 


Πέρασαν ήδη τρια χρόνια από τότε που η Yamaha άλλαξε τον κινητήρα του YZ 450F και οι μικρές αλλαγές διατηρούσαν το μοντέλο στην παραγωγή όλο αυτό τον καιρό. Για το 2014 φαίνεται ότι έχουμε σημαντικές αλλαγές με το υποπλαίσιο που έχει ακτινική στήριξη να είναι μία από αυτές.

Νέο πλαίσιο και περιφερειακά

Πλέον είναι πιο μαζεμένο σε μέγεθος και τα δύο μπράτσα του στηρίζονται πολύ κοντά στο πλαίσιο, ενώ διατηρείται το ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η τάπα του ρεζερβουάρ η οποία βρίσκεται ουσιαστικά κρυμμένη στο μπροστινό τμήμα της – διαιρούμενης σέλας, το οποίο ανοίγει και την εμφανίζει.
Τμήματα του κουτιού φίλτρου αέρα αλλά και των ψυγείων είναι νέα, ενώ και το πλαίσιο είναι τελείως νέο. Έχει σχεδιαστεί ξανά με στόχο την σταθερότητα και την αλλαγή κατεύθυνσης ενώ δεν προσφέρει πιο στενή θέση οδήγησης σε σχέση με τον προκάτοχο. Νέο είναι και το τελικό εξαγωγής καυσαερίων, ενώ η εξάτμιση στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ακολουθεί κυκλική διαδρομή γύρω από την κεφαλή, αυξάνοντας έτσι την διαδρομή των καυσαερίων και ταυτόχρονα την διάρκεια στην απόδοση.
Επίσης, το ρεζερβουάρ του αμορτισέρ βρίσκεται τοποθετημένο πλέον στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας.
Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που προορίζεται για το Ιαπωνικό πρωτάθλημα All Japans, χρησιμοποιεί τιμόνι της Zeta αλλά και μονωτικό κάτω από τα φτερά για να μην κολλάει η λάσπη.
Άγνωστο παραμένει όμως το πόσες από αυτές τις αλλαγές θα περάσουν στην παραγωγή, σίγουρα όμως, πλαίσιο, υποπλαίσιο, τάπα βενζίνης, φιλτροκούτι και εξάτμιση, θα είναι μερικές από αυτές.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 13:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZF R1 1100 2014! Yamaha XMAX 400 2013! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon