.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 12:23

Yamaha YZF R1 1100 2014!

Και τρικύλινδρο, και crossplane;

 




Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Yamaha YZF R1 κυκλοφόρησαν από το Motorcyclenews το οποίο τις προμηθεύτηκε από την Αυστραλιανή του έκδοση.

Μικρότερες διαστάσεις

Πρόκειται για την νέα μοτοσυκλέτα Superbike της Yamaha η οποία εθεάθη σε δοκιμές, και στην αρχή, μπέρδεψε και τους συναδέλφους. Είναι τόσο μικρή σε μέγεθος που θυμίζει R6, αλλά ψάχνοντας καλύτερα διαπιστώνεις ότι πρόκειται για μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτα.
Το πλαίσιο είναι νέο, μικρότερο σε διαστάσεις, τα περιφερειακά έχουν αλλάξει ενώ η διπλή εισαγωγή αέρα έχει γίνει μία, ανάμεσα στα φανάρια, όπως στο R6 αλλά και ες άλλες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας. Τα δύο τελικά έχουν φύγει από την ουρά και έχουν γίνει ένα, τοποθετημένο στην δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας, ενώ νέο είναι και το ψαλίδι, με το αμορτισέρ να βρίσκεται υπό κλίση, προκειμένου να αφήσει χώρο για την εξάτμιση.

Νέος κυβισμός και κινητήρας

Ωστόσο, το νέο αφορά στον κυβισμό της μοτοσυκλέτας αλλά και την σχεδίαση του κινητήρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, το νέο R1 θα είναι 1100 κυβικά, τρικύλινδρο, και με στρόφαλο τύπου crossplane!
Στα ίδια πρότυπα πρόκειται να ακολουθήσει και το νέο R6 το οποίο θα είναι και αυτό τρικύλινδρο με στρόφαλο crossplane και τον κυβισμό του να ανεβαίνει στα 675cc!
Είναι πραγματικά άγνωστο αν αυτό το μοτίβο θα μπει στην παραγωγή την αμέσως επόμενη χρονιά, ωστόσο ο κινητήρας με αυτή την διάταξη παρουσιάστηκε ήδη στις εκθέσεις, και δεν απέχει πολύ από την στιγμή που θα γίνει πράξη. Σε λίγους μήνες άλλωστε θα ξέρουμε όλη την αλήθεια!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 12:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha SR 400 – 35η επετειακή έκδοση Yamaha YZ 450 F 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon