.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 15:17

Νέα “2 σε 1” Yard Built Yamaha XSR700

 

Από την Rough Crafts και τον Winston Yeh

 

Με ρητή εντολή να μην αλλάξει τίποτα όσον αφορά στο πλαίσιο, ο Winston Yeh της Rough Crafts έκανε τα "μαγικά" του σε ένα XSR700, δημιουργώντας ένα μοναδικό κιτ με το οποίο μπορεί κανείς να μεταλλάξει τη μοτοσυκλέτα από cafe racer σε scrambler και τανάπαλιν, με την μετατροπή να παίρνει μόλις μία ώρα!

Το κιτ μεταμορφώνει τo XSR700 σε λιγότερο από μία ώρα από την café racer μορφή "The Corsa Scorcher", σε μορφή scrambler ("The Soil Scorpion") έτοιμη για χώμα!

"Είναι η πρώτη μας 'double-style' custom κατασκευή από μία και μόνο μοτοσυκλέτα," δήλωσε ο Cristian Barelli, Συντονιστής Μάρκετινγκ της Yamaha Motor Europe. "Η κατασκευή αποδεικνύει την ευελιξία της XSR700 ως βάση για customizing. Είτε θέλεις να δημιουργήσεις μια café racer είτε μια scrambler, αυτό το μοντέλο αποδεικνύει πως μπορείς να κάνεις και τα δύο".

"Το XSR 700 ήταν μια εκπληκτική αφετηρία", δήλωσε ο Winston. "Όχι μόνο έχει εκπληκτικό πλαίσιο, αλλά και η αναλογία ισχύος/βάρους είναι ιδανική. Με το κοντύτερο πλαίσιο και το αφαιρούμενο υποπλαίσιο δεν χρειάζεται να κόψεις και να ράψεις για να δημιουργήσεις ένα σωστό custom σχήμα".

"Δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω clip-on και να φτιάξω μια cafe racer, ή flat bar και να φτιάξω μια μοτοσυκλέτα πίστας. Από εκεί λοιπόν προέκυψε η ιδέα: γιατί να μην φτιάξω ένα body kit και οι πελάτες να βασίζονται στις δικές τους ιδέες για να ταιριάξουν αναρτήσεις, τροχούς, φρένα και τιμόνι, για να κατασκευάσουν τη μοτοσυκλέτα που θέλουν;"

Θέλοντας το κιτ να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο, σχεδίασε ένα σετ με τριπλές τιμονόπλακες στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πιρούνι από... YZF-R1(!) με άξονα R1, φρένα και μπροστινό τροχό σχεδιασμένο για R1. Οι τροχοί είναι custom, σε μορφή παρόμοια με του XSR 700.

Για να υλοποιήσει την ιδέα "μία μοτοσυκλέτα - δύο μορφές", επισκέφθηκε τη Shark Factory για την πλήρως ρυθμιζόμενη και ελεγχόμενη με τηλεχειριστήριο ψηφιακή ανάρτηση X2E, που αλλάζει δραματικά τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η έκδοση cafe racer της κατασκευής περιλαμβάνει ελαφριούς τροχούς από ανθρακονήματα της Rotobox και clip-on της Gilles Tooling. Μια εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič για R1 απογειώνει τις επιδόσεις.

Η έκδοση scrambler περιλαμβάνει ελαφριούς σφυρήλατους τροχούς της Wukawa Industry Co., χειροποίητο flat bar και τροποποιημένη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič. Και οι δύο κατασκευές είναι εξοπλισμένες με φρένα της Beringer.

Το bodykit "Faster XSR" αποτελείται από ενιαίο σώμα από ανθρακονήματα με μικρό ρεζερβουάρ αλουμινίου, πλήρως βιδωτό και χωρίς καμία τροποποίηση, κατασκευασμένο από την MS Pro.

Στο cafe-racer το γρανάζι πίσω ανήκει στη Wukawa Industry, ενώ τα αμορτισέρ είναι της Gilles Tooling και τα μαρσπιέ της MS Pro. Τα χειριστήρια της MS Pro και τα γκριπ της Rough Crafts. Ο προβολέας, η τάπα του ρεζερβουάρ και διάφορα εξαρτήματα από ανθρακονήματα της Rough Crafts ολοκληρώνουν την κατασκευή.

Στην εκδοχή Soil Scorpion, τα φρένα ανήκουν στην Beringer ενώ οι σφυρήλατοι τροχί στην Wukawa Industry. Τα χειριστήρια είναι της Fighter Bars και της MS Pro με την υπογραφή της Rough Crafts.

Η κατασκευή ολοκληρώνεται με δύο ελαφρώς διαφοροποιημένες βαφές από την Air Runner Custom Paint, παραδοσιακό συνεργάτη της Rough Crafts.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.roughcrafts.com

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 15:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon