.
Κατηγορία Vertemati
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 10:53

Vertemati NVR1 – Αναγέννηση με Streetfighter!

 

Οι αδελφοί Vertemati ξαναχτυπούν

 

Οι αδελφοί Vertemati από την Ιταλία επιστρέφουν με μία naked streetfighter μοτοσυκλέτα!
Η ιταλική βιοτεχνία μοτοσυκλετών, με την off road ιστορία και τις επαναστατικές μονοκύλινδρες enduro, αλλά και supermoto, με την μανιβέλα να κατεβαίνει προς τα εμπρός, επιστρέφει στο προσκήνιο με τρία νέα μοντέλα.

Η NVR1 είναι η πρώτη που θα οδεύσει προς την παραγωγή, και θα είναι βασισμένη σε έναν κινητήρα V2 χωρητικότητας 1000 κυβικών εκατοστών. Τα κάρτερ, οι κεφαλές, αλλά και πολλά σημαντικά μέρη του κινητήρα, θα είναι κατασκευσμένα από χυτό αλουμίνιο, με προσμίξεις τιτανίου.
Το πλαίσιο επίσης χρησιμοποιεί χυτό αλουμίνιο σε πολλά σημεία και με τους τροχούς από carbon της BST racing, το αλουμινένιο υποπλαίσιο αλλά και ρεζερβουάρ – το τελευταίο θα γίνει carbon στην παραγωγή, αλλά και την χρήση τιτανίου σε πολλά μέρη, θα ζυγίζει μόλις 145 κιλά! Μπροστά του, η πανάλαφρη Ducati 1199 Panigale Superleggera αλλά και οι υπόλοιπες naked θα δείχνουν χοντρές!

Τα φρένα θα είναι τετραέμβολες Monoblock δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo για μπροστά, το μπροστινό σύστημα της Marzocchi, Magnum και το αμορτισέρ της Bitubo.

Οι αδελφοί Vertemati αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις εργασίες τους το 2006 έπειτα από την συνεργασία με την Bimota και την ονομασία των μοτοσυκλετών σε VOR - Vertemati Off Road, μετά από ένα project motocross με την ονομασία BX449 για την Benelli, το οποίο τελικά δεν προχώρησε, και έπειτα από την συνεργασία σε κατασκευή κινητήρων για την Aeon.
Πλέον τα σχέδια είναι σε καλό δρόμο με την βοήθεια του Roberto Roncalli και βλέψεις για κατασκευή ενός superbike 1100cc αλλά και μίας adventure μοτοσυκλέτας με χωρητικότητα 1200cc.
Βλέψεις για παραγωγή ακόμη δεν υπάρχουν και σίγουρα οι μοτοσυκλέτες τους, όταν θα δουν το φως της γραμμής παραγωγής, δεν θα είναι φτηνές.

Αναμένεται όμως στα μέσα του 2015 να είναι έτοιμη η NVR1 και αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, ήδη προχωράει και είναι το πιο σημαντικό βήμα.

Φωτό: MCN

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon