.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 15:13

Suzuki Burgman Fuel Cell

 

Κατάθεση πατέντας στις Η.Π.Α.

 

Η Suzuki κατέθεσε μια νέα πατέντα στις Η.Π.Α. για το ηλεκτρικό Burgman με κυψέλες υδρογόνου που είχε πρωτοπαρουσιάσει το 2009 στο Tokyo Motor Show. Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή;

2007 suzuki cross cage

Μία από τις πιο ενεργές εταιρείες στην έρευνα πάνω στα οχήματα με κυψέλλες υδρογόνου, η Suzuki είχε παρουσιάσει concept μοτοσυκλέτας υδρογόνου ΠΡΙΝ από το Burgman, το Cross Cage (φωτό άνω), που είχαμε δει στο σαλόνι του Tokyo το 2007.

burgman fc

Σε συνεργασία με την εταιρεία Intelligent Energy (που ειδικεύεται στην κατασκευή και εξέλιξη κυψελών υδρογόνου), η εταιρεία του Hamamatsu δουλεύει εδώ και χρόνια πάνω στους 'πράσινους' αυτούς κινητήρες, που χρησιμοποιούν οξυγόνο και υδρογόνο (που φυλάσσεται υπό πίεση σε ειδικό ρεζερβουάρ) για την κίνηση των συγκεκριμένων ηλεκτρικών οχημάτων.

burgman spec

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της παρουσίασης του Burgman Fuel Cell η Suzuki μιλάει για βάρος 170 κιλών και αυτονομία 350 χιλιομέτρων με σταθερή ταχύτητα 30 χλμ/ώρα.

Αντίθετα με τα συμβατικά ηλεκτρικά δίκυκλα, ένα όχημα κυψελών υδρογόνου μπορεί να ανεφοδιαστεί μόλις σε 5 λεπτά, αν και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως απαιτούνται ειδικοί σταθμοί ανεφοδιασμού.

fuell cell study 1

Πρέπει να σημειωθεί πως το 2012 το Burgman Fuel Cell έγινε το πρώτο όχημα κυψελών υδρογόνου που πήρε έγκριση από την Ευρωπαική Ένωση (EU Whole Vehicle Type Approval), με την ιαπωνική εταιρεία να μη χάνει ευκαιρία να δηλώσει πως στόχος της είναι η μαζική παραγωγή Fuel-Cell δικύκλων.

burgman fc2

Η πατέντα της Suzuki στις Η.Π.Α. πιθανότατα σημαίνει πως η ιαπωνική εταιρεία έχει στόχο την εισαγωγή του Burgman πρώτα στην αμερικάνικη αγορά, μια από τις πλέον ευαισθητοποιημένες -και με πλούσιες ανάλογες υποδομές- στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 13:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSXR 250 2017 Νέο SUZUKI SV650ABS – Sport V-Twin κληρονομιά »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon