.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 11:07

Suzuki RM-Z450 / 250 2015

 

Βελτιώσεις κυρίως στο 450

 

H Suzuki παρουσίασε πρώτη τα νέα Motocross μοντέλα της με τις περισσότερες αλλαγές να μην είναι ορατές, αφού το μόνο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι τα γραφικά και το πιο έντονο χρώμα των πλαστικών περιφερειακών.

Βελτιώσεις στο 450

Τις περισσότερες αλλαγές δέχθηκε το RM-Z 450 το οποίο διαθέτει πλέον ένα νέο σύστημα εκκίνησης που ονομάζεται Suzuki Holeshot Assist Control. Αυτό εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον James Stewart και προσφέρει την δύναμη του κινητήρα όπως χρειάζεται ο αναβάτης, για την επίτευξη καλύτερης εκκίνησης.
Διαθέτει το A - Mode για ηπιότερη πρόσφυση σε γλιστερές συνθήκες στο οποίο όταν ενεργοποιηθεί, αναβοσβήνει κόκκινο λαμπάκι. Μετά από 1,2 δευτερόλεπτα ή αφού κουμπώσεις την 3η σχέση στο κιβώτιο, το σύστημα γυρίζει αυτόματα στην κανονική χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης.

Το σύστημα B - Mode, αφορά στους προπονημένους αναβάτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν την δύναμη του κινητήρα. Όταν αυτό ενεργοποιηθεί, προσφέρει περισσότερη δύναμη και καλύτερη πρόσφυση σε καλό έδαφος. Το φωτάκι αναβοσβήνει γρηγορότερα, η χαρτογράφηση αλλάζει και επανέρχεται σε νορμάλ επίπεδα μετά από 4,5 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, διατηρούνται οι τρεις επιλογές στην χαρτογράφηση, ενώ το σύστημα Coupler στον ψεκασμό EFI, με την αλλαγή μίας φίσας, σου δίνει φτωχότερο ή πλουσιότερο μείγμα, ανάλογα με τις συνθήκες.

Διατηρείται το μπροστινό ανεστραμμένο σύστημα SSF της Showa που είναι τώρα ελαφρύτερο κατά 900 γραμμάρια και προσφέρει ελαφρύτερη αίσθηση στον αναβάτη.
Ο κινητήρας διαθέτει επανασχεδιασμένο σύστημα του αυτόματου αποσυμπιεστή για ευκολότερη εκκίνηση, ενώ η μανιβέλα είναι μακρύτερη κατά 30 χιλιοστά. H σύνδεση των δύο ψυγείων γίνεται πλέον με συνδετικό τμήμα σχεδίασης Y από T που είχε πριν, προκειμένου να επιτυγχάνεται καλύτερη ροή του ψυκτικού υγρού. Το αποτέλεσμα μαζί με την νέα τρόμπα νερού, αυξάνει κατά 16% την ψύξη.
Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει βελτιωμένο σύστημα αλλαγής σχέσεων για ταχύτερες αλλαγές.
Στο πλαίσιο, έχει μειωθεί το βάρος κατά 4% με νέους κάτω και εσωτερικούς δοκούς, για ευκολότερη αλλαγή κατεύθυνσης.

Οι αλλαγές του 250

Στο RM-Z 250 έγιναν λίγες αλλαγές μιας και οι περισσότερες ήρθαν το 2014, κι έτσι, το μοντέλο 2015 μοιράζεται το σύστημα ένωσης των ψυγείων, και την νέα τρόμπα νερού. Τα γραφικά μαζί με το χρώμα των πλαστικών περιφερειακών είναι νέα, όπως και η νέα χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης για βελτίωση της απόδοσης στις εκκινήσεις.
Στο εσωτερικό του κινητήρα, η βαλβίδα λίπανσης έχει βελτιωθεί για αύξηση της ροής λαδιού ενώ το μαγνητάκι της βίδας λαδιού είναι μακρύτερο για να συγκρατεί περισσότερα μεταλλικά υπολείμματα.
Τέλος, αλλαγμένο είναι και το κάλυμμα της σέλας για βελτίωση της θέσης οδήγησης.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 11:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon