.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 12:12

Suzuki Burgman 125 / 200 - 2014

 

Urban Smart

 


Μπορεί να άργησε να απαντήσει η Suzuki στις Honda και Yamaha που παρουσιάζουν τελευταία όλο νέα μοντέλα, αλλά η επέκταση της σειράς Burgman προς τα κάτω, ήρθε να δώσει νέο ενδιαφέρον στην ιαπωνική μάχη.
Με το σκεπτικό ότι ο αναβάτης χρειάζεται ένα scooter για να κυκλοφορεί τις περισσότερες ώρες τις ημέρες άνετα και ξένοιαστα, τα νέα Burgman στα 125 και 200 κυβικά, ήρθαν να προσφέρουν την άνεσή τους.

Έξυπνη σχεδίαση

Είναι έξυπνα σχεδιασμένα, έτσι ώστε να χωρούν δύο κράνη δίπλα – δίπλα, στον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 41 λίτρων κάτω από τη σέλα, κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά σε ένα scooter τέτοιου κυβισμού. Το μικρό Burgman προσφέρει επίσης τέσσερεις διαφορετικούς χώρους – ντουλαπάκια στην ποδιά – το ένα ενιαίο, για αποθήκευση μικρών αντικειμένων.
Άλλο ένα έξυπνο σημάδι στην σχεδίαση, είναι το “κομμένο” ελλειπτικά πάτωμα, έτσι ώστε ο αναβάτης να τοποθετεί τα πόδια του στην άσφαλτο χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίγει πολύ.
Τα δύο νέα scooter που βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο και περιφερειακά, διαθέτουν μεγάλη ζελατίνα για προστασία από τον αέρα, προσφέρουν όρθια θέση οδήγησης αλλά και μεγάλη σέλα χωρισμένη σε δύο επίπεδα, άνετη για δύο επιβαίνοντες. Τα όργανα είναι αυτοκινητικού τύπου περιλαμβάνοντας τα πάντα σε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο, σωληνωτό, κατασκευασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ασφάλεια και μειωμένες ελαστικότητες. Οι τροχοί του είναι 13 ιντσών, τόσο για μπροστά, όσο και για πίσω, σημάδι που δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι sport – αλλά συνεχίζει την πορεία των καταξιωμένων στην κυριλέ μετακίνηση, μεγαλύτερων Burgman. Οι αναρτήσεις του αφορούν σε ένα συμβατικό μπροστινό σύστημα και δύο αμορτισέρ, ρυθμισμένα ως προς την άνεση των επιβαινόντων.

Σύστημα Eco

Υπάρχει για όσους το επιθυμούν σύστημα ABS το οποίο διατίθεται ως έξτρα, αλλά και πρίζα 12V για φόρτιση κινητού.
Ο κινητήρας του είναι τετράχρονος, μονοκύλινδρος, με αυτόματη μετάδοση, και τροφοδοσία μέσω ψεκασμού. Είναι εξοπλισμένος με σύστημα Eco, το οποίο ενεργοποιείται από το τιμόνι, και προσφέρει πιο ήρεμη απόδοση με στόχο την οικονομία καυσίμου.
Διαθέτει ένα ρεζερβουάρ χωρητικότητας 10,5 λίτρων που θα δώσει μεγάλη αυτονομία προκειμένου να χρησιμοποιείται το scooter και σε μεγάλες διαδρομές. Στα συν μπορούμε να δούμε τον διπλό προβολέα, αλλά και τα alarm που διαθέτει για την περίπτωση στάσης, όπως και το κουμπί “P, το οποίο ενεργοποιεί τα φώτα θέσης – τα μικρά- όταν είσαστε παρκαρισμένοι το βράδυ.
Τέσσερα χρώματα θα είναι διαθέσιμα για την νέα σειρά Burgman, τα ασημί, μαύρο, γκρι και λευκό, όλα μονόχρωμα, όπως αρμόζει και στον σοβαρό χαρακτήρα του.
Οι διαφορές σε απόδοση μεταξύ των 125 και 200 δεν ανακοινώνονται, παρά μόνο ο κυβισμός που διαφοροποιείται ανάλογα με το μοντέλο. Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ίδια, ενώ διαφορές συναντάμε μόνο στο βάρος, αφού το 200 φτάνει στα 161 κιλά χωρίς ABS και στα 163 με ABS, με τα αντίστοιχα του 125 να βρίσκονται στα 159 και 161.

Φωτογραφίες οδήγησης

Τεχνικές φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 12:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon