.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 10:40

Suzuki V-Strom 1000 2014 - Επίσημα νέα και 78 φωτογραφίες!

 

Με Traction Control, ABS και βελτιωμένο κινητήρα!

 


Το νέο V-Strom 1000 για το 2014 είναι γεγονός όπως άλλωστε είχαμε αποκαλύψει τον Ιούλιο σε αντίστοιχο άρθρο. Πλέον υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες φωτογραφίες αλλά και τεχνικές λεπτομέρειες από το πλαίσιο και τον κινητήρα.

Τελείως νέο

Το V-Strom 1000 για το 2014 είναι τελείως νέο, βασισμένο σε νέας σχεδίασης αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, αλλά και διαφορετικές διαστάσεις. Η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει μεταξόνιο 1555 χιλιοστών από 1534 που είχε το προηγούμενο μοντέλο, αλλά και πιο μακρύ ψαλίδι προκειμένου να συμβάλει στην αυξημένη σταθερότητα.

Το μπροστινό σύστημα έχει διάμετρο 43mm και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το αμορτισέρ, διαθέτει μόνο προφόρτιση ελατηρίου – κάτι που ελπίζουμε να αναφέρεται λάθος, αφού μέχρι και το 650 διαθέτει και απόσβεση επαναφοράς, και δεν θα τους στοιχίσει περισσότερα χρήματα εδώ που τα λέμε. Οι τροχοί παραμένουν 19 – 17 ιντσών, με προσανατολισμό την κίνηση στον δρόμο, και δεν ανακοινώνεται ακόμη αν θα δέχεται διάσταση 170 πίσω, όπως τα νέα BMW GS και KTM Adventure.

“Τουριστική” αλλαγή είναι σίγουρα η ρυθμιζόμενη ζελατίνα του fering σε τρεις θέσεις ως προς το ύψος, και σε άλλες τρεις ως προς την γωνία απόκρουσης του αέρα. Οι ρυθμίσεις θα γίνονται με το ένα χέρι, χωρίς εργαλεία. Θα διαθέτει επίσης και πρίζα 12V, ένα αξεσουάρ που είναι πλέον απαραίτητο και όλοι οι αναβάτες τοποθετούσαν τόσο στα 1000 όσο και στα 650 σαν after market.
Ο κινητήρας του βασίζεται στου προηγούμενου μοντέλου αλλά έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές, αυξήσει την χωρητικότητα του στα 1037 κυβικά εκατοστά, από τα 999, με 2mm αύξηση της διαμέτρου των εμβόλων. Η Suzuki διατήρησε το ίδιο βάρος στα έμβολα κι έτσι δεν θα υπάρξει διαφορά στην απόκριση. Ο κινητήρας όμως, στα 16 χρόνια ζωής του, από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο TL1000S του 1997, χρειαζόταν και άλλες αλλαγές.

Επένδυση στην ασφάλεια

Η Suzuki σχεδίασε νέους κυλίνδρους, νέες κεφαλές, έμβολα και ελατήρια, μπιέλες, στρόφαλο, συμπλέκτη, αλλά και μεγαλύτερα ψυγεία – και όλα αυτά, έγιναν ελαφρύτερα από τα παλιά. Βελτίωσε επίσης το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων, τοποθέτησε νέο κιβώτιο με μακριές σχέσεις αλλά και έναν μονόδρομο συμπλέκτη, ώστε να μειώνεται το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού στα κατεβάσματα ταχυτήτων. Τονίζει μάλιστα πως η ροπή έχει βελτιωθεί σε όλη την καμπύλη της απόδοσης. Η ροπή βελτιώνεται και με τα δύο μπουζί ανά κύλινδρο, την νέα 32-bit ηλεκτρονική μονάδα ECU, ενώ ανακοινώνεται ότι υπάρχει και οικονομία καυσίμου, μιας και με 20 λίτρα καυσίμου, θα μπορεί να διανύει αποστάσεις πάνω από 400 χιλιόμετρα.

Το σημαντικότερο γεγονός για την Suzuki όμως φαίνεται πως είναι η τοποθέτηση – για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα παραγωγής της – του συστήματος Traction Control, το οποίο με αισθητήρες στον μπροστά και πίσω τροχό, αλλά και στο γκάζι και την προεπιλεγμένη σχέση, θα περιορίζει την ολίσθηση κόβωντας αντίστοιχα την δύναμη του κινητήρα.
Ο αναβάτης θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο χάρτες την επέμβαση του Traction Control, ή να το απενεργοποιήσει..
Στον τομέα της ασφάλειας συναντάμε ακτινικής τοποθέτησης τετραέμβολες δαγκάνες της Tokico σε δίσκους διαμέτρου 320mm ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος ABS. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα απενεργοποιείται ή όχι.

Πολλά αξεσουάρ

Η νέα μοτοσυκλέτα θα προσφέρεται με πολλά αξεσουάρ, όπως προστατευτικές χούφτες για το τιμόνι, προστατευτικές μπάρες για τον κινητήρα και τα περιφερειακά, χαμηλή σέλα, ψηλότερη ζελατίνα και κεντρικό σταντ. Επίσης, ένα σετ με τρεις βαλίτσες και tank bag θα διατίθεται από την Suzuki. Η νέα ελαφρύτερη V – Strom 1000 θα προσφέρεται σε τέσσερις χρωματισμούς, σε κόκκινο, λευκό, μαύρο, και χακί, όλα συνδυασμένα με τα μαύρα πλαστικά περιφερειακά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κατασκευαστής Suzuki
Μοντέλο V-Strom 1000
Αντιπρόσωπος ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Τιμή Αναμένεται
Εγγύηση 2 Χρόνια
Κινητήρας
Τύπος Διαμήκης V2 4-χρονος 4-βάλβιδος Twin Spark, DOHC, υγρόψυκτος
Κυβισμός 1037 cc
Διάμετρος/Διαδρομή 100mm x 66mm
Σχέση συμπίεσης 11,3 : 1
Τροφοδοσία - ηλεκτρονικά Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός με 2 επιλογές χαρτογραφήσεων και Traction Control
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική με δύο μπουζί ανά κύλινδρο
Σύστημα λίπανσης Υγρό κάρτερ
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Τύπος συμπλέκτη Πολύδισκος μηχανικός μονόδρομος
Σχέσεις ταχυτήτων 6
Πρωτεύουσα σχέση Γρανάζια 57/31 (1.838)
Τελική μετάδοση Γρανάζια - αλυσίδα 41/17 (2.411) 
Πλαίσιο
Τύπος Αλουμινένιο περιμετρικό δύο δοκών
Μήκος 2285mm
Πλάτος 865mm
Ύψος 1410mm
Ίχνος 109mm
Γωνία κάστερ 25,3°
Ύψος σέλας 840mm
Μεταξόνιο 1555mm
Απόσταση εδάφους 165mm
Βάρος 228 Kg
Ρεζερβουάρ 20lt
Χωρητικότητα λαδιού 3,5lt
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα με καλάμια διαμέτρου 43mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Μονό αμορτισέρ με μοχλισμό, ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου 
Φρένα
Μπροστά Δύο πλευστοί δίσκοι διαμέτρου 310mm με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων της Tokico και ABS 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 240mm με δαγκάνα 1 εμβόλου της Tokico και ABS 
Ελαστικά
Μπροστά Radial tubeless 110/80R19M/C 59V
Πίσω Radial tubeless 150/70R17M/C 69V
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) Δ.Α.
Ροπή εργοστασίου (Nm/rpm) Δ.Α.

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 11:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSX-R 1000 SE 2014 Suzuki Burgman 125 / 200 - 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon