.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 12:58

Suzuki – Πάει Τόκιο με scooter υδρογόνου και... τετράποδο ρομπότ κινητικότητας!

Η Ιαπωνική εταιρεία θα έρθει επιδεικνύοντας πολλαπλές νέες λύσεις για κινητικότητα, επιβεβαιώνοντας το αρχικό μας ρεπορτάζ για τουλάχιστον 3 νέα δίκυκλα, ένα εκ των οποίων υδρογόνου.

Η Suzuki ετοιμάζει τα «όπλα» της ενόψει της έκθεσης Japan Mobility Show, που θα γίνει στο Τόκιο από τις 26 Οκτωβρίου, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Όπως σας είχαμε αναφέρει ήδη, στο ανάλογο μας άρθρο, η Suzuki θα παρουσιάσει το υδρογονοκίνητο Burgman 400, ένα ηλεκτρικό e-Burgman ανάλογο δικύκλου 125 κυβικών, αλλά και το ηλεκτρικό e-chionori, αντίστοιχο μοτοποδηλάτου. Η Suzuki όμως θα επιδείξει και άλλα οχήματα, στο δίκυκλο και όχι μόνο, με βασικό άξονα την «πράσινη» κινητικότητα.

Άξιο αναφοράς, είναι το... τετράποδο (ναι, καλά διαβάζετε) ρομποτάκι με την ονομασία MOQBA, που συνδυάζει  4 τροχούς με τα αντίστοιχα πόδια και προσφέρει δυνατότητες «επαυξημένης κινητικότητας»: Μπορεί να ανέβει σκαλιά ή να προσπελάσει ανάλογα εμπόδια, πηγαίνοντας σε σημεία που τα άλλα οχήματα δεν μπορούν, ενώ σε ομαλό «δρόμο» κινείται με τους 4 τροχούς του. Πολύ θα θέλαμε να το δούμε στους δρόμους της Ελλάδας -και τις αντιδράσεις που θα το ακολουθούσαν!

Επιπλέον, η Suzuki θα επιδείξει τα Suzu-Ride και Suzu-Cargo, δύο ακόμα 4τροχα οχήματα με τιμόνι τύπου μοτοσυκλέτας, εστιασμένα στο προσωπικό mobility: Το μεν Suzu-Ride προσφέρει χώρους για ένα άτομο στην καθημερινή του χρήση, ενώ το Suzu-Cargo μπορεί να κουβαλήσει φορτίο, ξεκλειδώνοντας επαγγελματικές δυνατότητες ή μεταφορά πολλών αντικειμένων σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Ένα ακόμα μοντέλο που θα δούμε, είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο e-PO, με ισχύ ανάλογη μοτοποδηλάτου, αλλά και συμβατικά πετάλια, που μπορεί να οδηγηθεί είτε ως πλήρως ηλεκτρικό δίκυκλο, είτε ως απλό ποδήλατο, είτε με ηλεκτρική υποβοήθηση στα πεντάλ. Η Suzuki υπόσχεται, σε συνεργασία με την Panasonic, ότι το e-PO έχει ισχυρότερη υποβοήθηση από τα συνηθισμένα ηλεκτρικά ποδήλατα, ώστε να κινείται πιο άνετα στις οδικές υποδομές των αυτοκινήτων.

 

Στην έκθεση θα βρίσκεται επίσης, μια κινητή πλατφόρμα επίδειξης της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, που αναπτύσσει η Suzuki, μια εναλλακτική μέθοδο της χρήσης υδρογόνου, για απευθείας παραγωγή ηλεκτρισμού, που έχουμε δει αρκετές φορές τα τελευταία 20-25 χρόνια, ως πρόταση. 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon