.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 15:03

H Suzuki ετοιμάζει Burgman με κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο θα είναι βασισμένο στο Burgman 400.

Στα πλαίσια της έκθεσης Japan Mobility, που θα γίνει στο Τόκιο από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023, η Suzuki λέγεται ότι θα παρουσιάσει ένα υδρογονοκίνητο πρωτότυπο scooter, βασισμένο στο Burgman 400. Το μοντέλο αυτό θα είναι ένα από τα τουλάχιστον 3 scooters/δίκυκλα, που η Suzuki θα επιδείξει στην έκθεση, με κεντρικό άξονα του περιπτέρου της, την πρόταση λύσεων για μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Το υδρογονοκίνητο Burgman που θα δούμε, θα βασίζεται στο γνωστό μοντέλο παραγωγής των 400 κυβικών, αλλά με τον ανάλογο κινητήρα κατάλληλο για καύση υδρογόνου και μια δεξαμενή 70Mpa πίεσης, για την αποθήκευση του αερίου.

Παράλληλα με το υδρογονοκίνητο Burgman 400, αναμένεται να δούμε και το ηλεκτρικό scooter "e-Choinori", το οποίο είναι ανάλογο με μοτοποδήλατο και χρησιμοποιεί μπαταρία και ηλεκτρικά, από την Panasonic. Επίσης, πιθανόν να δούμε και το e-Burgman, ηλεκτρικό scooter αντίστοιχο δικύκλων κατηγορίας A1, με σύστημα εναλλάξιμων μπαταριών.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 15:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon