.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 13:04

Η Suzuki ετοιμάζει Katana 125

Ένα σχέδιο ξεχασμένο από το 2019 επανέρχεται στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Τύπο.

Το πρωτακούσαμε το 2019, όταν ασιατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Suzuki ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει ένα Katana 150 στις εκεί αγορές, βασισμένο στα αντίστοιχα μικρά γυμνά ασιατικά GSX (ή Gixxer σε κάποιες αγορές).

Έκτοτε δεν ξανασυναντήσαμε καμιά σχετική είδηση ως τώρα που το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine επανέρχεται στο θέμα με εκτενές άρθρο, με θέμα τη φερόμενη αναβίωση αυτού του σχεδίου με βάση το GSR-X125 του 2019 και μάλιστα ενσωματώνει και μια φωτογραφία από ένα μαύρο μοντέλο προπαραγωγής που προφανώς είναι υπό εξέλιξη στο Hamamatsu.

YM2303 P040 041 KATANA125
Κάτω αριστερά διακρίνεται το Katana 125 προπαραγωγής που φέρεται να εξελίσσεται στο Hamamatsu

Η δημιουργία του Katana 125 είναι μάλλον απλή υπόθεση για τη Suzuki, δεδομένου ότι έχει έτοιμη τη βάση. Μάλιστα θα λέγαμε πως έχει αργήσει πολύ αφού θα μπορούσε να έχει αυτή τη μοτοσυκλέτα στην αγορά εδώ και μερικά χρόνια, διεκδικώντας – με μια καλή τιμούλα πάντα – μερίδιο στην Α1 αγορά που έχει τονωθεί από την ισοδυναμία διπλωμάτων οδήγησης Α1 με Β (αυτοκινήτου).

Δυστυχώς δε μπορούμε να εμβαθύνουμε ιδιαίτερα στα γιαπωνέζικα κείμενα του άρθρου (τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι θολωμένα στο μεγαλύτερο μέρος τους), ωστόσο εδώ δεν υπάρχουν και πολλά μυστήρια προς διαλεύκανση.

Εφόσον η μοτοσυκλέτα όντως παρουσιαστεί, η απόδοσή της θα είναι αναμενόμενα περιορισμένη στους 15 ίππους της Α1, ενώ ο εξοπλισμός και τα περιφερειακά της λογικά θα είναι πολύ παρόμοια – αν όχι ίδια – με αυτά του GSX-R125 ως κυκλοφορούσε ως πρόσφατα και στην Ελλάδα.

Πηγή: Young Machine

--- Η κεντρική φωτογραφία του παρόντος άρθρου αποτελεί προϊόν ηλεκτρονικής επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon