.
Κατηγορία Royal Enfield
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 14:50

Royal Enfield Himalayan 450 2024 – Πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Αυτή είναι η νέα μεσαία Adventure μοτοσυκλέτα της Royal Enfield, με τις εικόνες της να δημοσιεύονται κανονικά, μετά από την διαρροή των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Πριν από λίγες ώρες, σας μεταφέραμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Royal Enfield Himalayan 450 2024 και τώρα, στο διαδίκτυο βρέθηκαν και οι φωτογραφίες του. Αυτή είναι λοιπόν, η νέα Adventure από την Royal Enfield, που καλωσορίζει και νέο τον υγρόψυκτο κινητήρα της εταιρείας.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, θα είναι νέος και υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, με κυβισμό στα 452 κ.εκ. και απόδοση της τάξης των 40 ίππων/8.000 στροφές. Η ροπή ανακοινώνεται στα 4,1 kgm/5.500 στροφές. Θα υπάρχει συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης, με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Το γκάζι είναι ηλεκτρονικό, ενώ προβλέπονται και δύο χαρτογραφήσεις λειτουργίας.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 196 κιλά, πλήρης υγρών, με το μήκος της στα 2.245 χιλιοστά, μεταξόνιο στα 1.510 χιλιοστά και πλάτος στα 852 χιλιοστά. Η απόσταση από το έδαφος θα φτάνει στα 230 χιλιοστά, ενώ με διαδρομές αναρτήσεων στα 200 χιλιοστά εμπρός και πίσω, το Himalayan 450 θα μπορεί να αντιμετωπίσει με ευκολία, εκτός δρόμου περάσματα.

Το ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας έχει χωρητικότητα 20 λίτρων, ενώ η εργονομία έχει μελετηθεί για άνετη τουριστική χρήση, με μια νέα σέλα, όπως και διεύρυνση των χώρων του συνεπιβάτη.

Το μοντέλο θα χτίζεται πάνω σε ατσάλινο πλαίσιο, τύπου διπλής ραχοκοκαλιάς, ενώ οι αναρτήσεις θα αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών εμπρός, και αμορτισέρ με μοχλικό πίσω. Η σέλα θα είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος, σε 2 θέσεις, στα 825 ή 845 χιλιοστά, ενώ θα υπάρχει επιλογή χαμηλής σέλας, στα 805-825 χιλιοστά. Ρεζερβουάρ, ανακοινώνεται στα 17 λίτρα. Οι τροχοί του θα έχουν διάμετρο 21 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Στα φρένα, χρησιμοποιούνται δίσκοι 310 και 270 χιλιοστών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ το σύστημα ABS φυσικά βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό.

Στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται και TFT οθόνη 4 ιντσών, κυκλικού σχήματος, με δυνατότητα απεικόνισης πλοήγησης και χειρισμού πολυμέσων, μέσα από σύνδεση με κινητό τηλέφωνο. Ο φωτισμός θα είναι πλήρως LED, με τους χρωματισμούς να ανέρχονται στους 5 συνολικά. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 15:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon