.
Κατηγορία Royal Enfield
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 17:29

Royal Enfield Himalayan 452 – Διαρροή τεχνικών χαρακτηριστικών αποκαλύπτει το σωστό όνομα

Ψηλότερο, μακρύτερο, πιο ψηλόστροφο και πολύ ισχυρότερο θα είναι το νέο υγρόψυκτο Himalayan που αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα.

Στην Ινδία κυκλοφόρησαν εικόνες από επίσημα έγγραφα που φέρεται να έχει καταθέσει η Royal Enfield σε αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας και σε ένα εξ αυτών υπάρχουν κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

Στα έγγραφα αυτά η Royal Enfield αναφέρεται στο Himalayan 452 και όχι στο 450 όπως όλοι θεωρούσαμε ως τώρα. Ενθυμούμενοι το Scram 411, προφανώς εδώ η λογική της εταιρείας είναι να ονοματίζει με βάση τον πραγματικό κυβισμό, έτσι επέλεξε την ακριβή χωρητικότητα του κυλίνδρου που είναι 451.65 cc, εύλογα στρογγυλοποιώντας στα 452. Λογικά όταν με το καλό θα έρθει το νέο μοντέλο στην αγορά, το υπάρχον θα πρέπει να ονομαστεί Himalayan 411 για να ξεχωρίζει.

Η απόδοση του πρώτου υγρόψυκτου κινητήρα της Royal Enfield θα σημάνει μια μικρή επανάσταση συγκριτικά με τις επιδόσεις του υπάρχοντος Himalayan, καθώς ο νέος μονοκύλινδρος αποδίδει στο μέγιστό του 39.5 hp στις 8,000 rpm, πολύ πάνω από τους 24/6,500 του αερόψυκτου μοντέλου και δη αρκετά ψηλότερα.

Πάμε στις γεωμετρικές διαστάσεις, όπου το Himalayan 452 μετρά 2,245 x 852 x 1,315 mm (μήκος x πλάτος x ύψος), ενώ το μεταξόνιό του είναι 1,510 mm. Η προσθήκη χουφτών στο τιμόνι και ανεμοθώρακα αυξάνουν το πλάτος σε 900 mm και το ύψος σε 1,415 mm.

Οι αριθμοί αυτοί μας δείχνουν μια μοτοσυκλέτα μεγαλύτερη σε φυσικό μέγεθος από το τρέχον μοντέλο, ενώ και το μεταξόνιο είναι αρκετά μακρύτερο από τα 1,465 mm του Himalayan 411.

Βάρος δεν αναφέρεται στα εν λόγω έγγραφα, πλην του μικτού βάρους που ανακοινώνεται στα 394 κιλά. Αυτό λογικά είναι υπολογισμένο με δύο επιβαίνοντες, αλλά στην ουσία μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το καθαρό βάρος της μοτοσυκλέτας. Σε πρώτη φάση πάντως φαντάζει πως θα είναι αισθητά περισσότερο από τα 199 κιλά του αερόψυκτου μοντέλου.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Royal Enfield Himalayan 452 αναμένεται, ως ήταν από πριν γνωστό, να γίνει την 1η Νοεμβρίου στην Ινδία πριν έρθει προς το Μιλάνο για την EICMA 2023.

Πηγή: Bikedekho

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon